Lukas81, Nie przejmuj się.Dzisiaj słoneczko świeci,temperatura plusowa i lekki wiaterek wysuszy pozostałości wody i po południu wszystko będzie ok.
Trzeszczenie,zgrzyty....
Zwiń
X
-
Ja mam sprawdzony sposob na skrzypienie tych zakichanych tylnich drzwi a wlasciwie to zamkow w tylnich drzwiach i zawiasow. Wyczyscilem je zmywaczem uniwersalnym( caly syf ladnie pieknie wylecial z nich) i wtedy posmarowalem wd40 choc pewnie lepszy bylby smar do zamkow. Od tej pory jak reka odjal :szeroki_usmiech i wkoncu jestem prawie happyPrawie bo jeszzcze mi cos brzeczy w desce rozdzielczej, w sytuacjach gdy tyl buda sie "wygina" na dziurach sluchac jak kanapa i tylne plastiki lekko "zajecza" No i na postoju przy wlaczonym silniku np. na swiatlach to rygielki od zamkow brzecza mi prosto w ucho :evil: Ciekawe jest tez ze od tego roku gdy zrobi sie zimniej ok.0 stopni to czasami mi cos strasznie skrzypi chyba przy tylnich uszczelkach od drzwi. Tyle z mojej strony
Nienawidze tych swierszczy :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzLukas81, Nie przejmuj się.Dzisiaj słoneczko świeci,temperatura plusowa i lekki wiaterek wysuszy pozostałości wody i po południu wszystko będzie ok.
Spoko, mam nadzieję, że masz rację bo mocno mnie te trzaski dzisiaj zestresowały...Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oculusDzisiaj przesmarowałem uszczelki w tylnych lewych drzwiach eksperymentalnie gliceryną.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Po glicerynie bez efektu. Potem spryskałem silikonem, ale też słabo. Dopiero w ASO skutecznie załatwili problem. Chyba podstawa sukcesu, to obfite spryskanie silikonem. Pokryli nim uszczelki razem z progamifacet z ASO radził też prysnąć do wnętrza uszczelek cienką końcówką przez otwory w uszczelce, gdyby problem się powtórzył.
Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
Re: Trzeszczenie,zgrzyty....
Zamieszczone przez Samiec2. Dodatkowo brzeczy mi oparcie tylnej kanapy za fotelem kierowcy. Jak sie je odepnie od zaczepu i porusza gora dol to jest straszny luz.(az ten metalowy uchwyt sie wyrabia)
Moze ktos ma pomysl co zrobic z ktoras z tych przypadlosci?
Mi po tygodniu zaczęło skrzypieć ale w ASO podkręcili śrubeczkę i cisza do teraz.Octavia 3 RS TSI
Octavia 2 BXE +
Komentarz
-
Komentarz