Zamieszczone przez dede_adam
Trzeszczenie,zgrzyty....
Zwiń
X
-
Trzeszczenie,zgrzyty....
1. Przyszedl mroz i zaczelo mi cos trzeszczec w zegarach.
2. Dodatkowo brzeczy mi oparcie tylnej kanapy za fotelem kierowcy. Jak sie je odepnie od zaczepu i porusza gora dol to jest straszny luz.(az ten metalowy uchwyt sie wyrabia)
3. Lewe drzwi kierowcy jak opuszcze szybe do konca w dol to przy zamknieci sychac glosny zgrzyt(w lato jest to nie do zniesienia).
Moze ktos ma pomysl co zrobic z ktoras z tych przypadlosci?
-
-
A ja ostatnio zauważyłam że oprócz piszczenia to jeszcze coś za mną brzęczy(wrażenie jakby osa latała), i nawet nie spodzoewałem się że to jest od zamka. Jak zamknę centralny od środka to właśnie brzęczy natomiast jak go otworzę to jak by ręką odjął.
Pozdrawim
Michał1.9TDI "AHF"
Master's Tuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBATo raczej wina bardzo kiepskich materiałów z jakich jest wykonana Skoda. Taka marka. Cena też musi się z czegoś wziąć
U mnie juz pare razy bylo rozbierane, praktycznie cale wnetrze i nic nie skrzypi, nic nie trzeszczy. Bylo raz, po zlym montazu radia. Poprawione i jest glucha cisza. Inna sprawa, ze krata w "ciezarowce" potrafi dobic czlowieka, ale ostatnio jezdze bez i jest super"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Re: Trzeszczenie,zgrzyty....
Zamieszczone przez Samiec3. Prawe drzwi kierowcy jak opuszcze szybe do konca w dol to przy zamknieci sychac glosny zgrzyt(w lato jest to nie do zniesienia).
BTW: Moje auto nie skrzypi, a jestem na to bardzo wyczulony.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Nienawidzę jak coś skrzypi albo piszczy, do szału doprowadza mnie chłodnica (prawdopodobnie), która popiskuje w czasie wolnej jazdy na naszych nierównych drogach - dobrze , że mam radio to jeszcze wytrzymuję - mam tylko nadzieję , ze we wtorek servis wyelimnuje to przy okazji sprawdzania się ślizgania sprzęgła....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Nienawidzę jak coś skrzypi albo piszczy, do szału doprowadza mnie chłodnica (prawdopodobnie), która popiskuje w czasie wolnej jazdy na naszych nierównych drogach - dobrze , że mam radio to jeszcze wytrzymuję - mam tylko nadzieję , ze we wtorek servis wyelimnuje to przy okazji sprawdzania się ślizgania sprzęgła....
A u mnie dzisiaj słyszałem ćwierkanie jakby od deski rozdzielczej w okolicach podszybia, trochę mnie to wnerwia, macie tak?? Jakieś patenty na usunięcie problemu?? Czy tylko ASO :wink:
swoją drogą ciekawe czy w AUDI by trzeszczało :?:
czołemOutlander
była OII 4x4 BMM
już nie ma Octa ASZ super fajna była
Komentarz
-
-
oo... Artur jedziesz na sprzęgło , a gdzie daj znać jak się potoczy zabieg. Ciekawe czy tak jak u mnie , wymienili docisk i już 2kkm wszystko OK, oby tak dalej.
we wtorek już miałem termin ale nie zdążyłem dojechać i odwołałem..
Ja już 3 tysie zrobiłem z tym lipnym sprzęgłem)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez Samiec3. Prawe drzwi kierowcy jak opuszcze szybe do konca w dol to przy zamknieci sychac glosny zgrzyt(w lato jest to nie do zniesienia).
BTW: Moje auto nie skrzypi, a jestem na to bardzo wyczulony.
Moglbys miej wiecej napisac jak to sie reguluje? :roll:
Komentarz
-
-
Witam auto ma dopiero 6 tys a juz je słychać, przednie zawieszenie przesmarowane w serwisie, dwa tygodnie spokój , znowu się odzywa ale to nie jest tak uciążliwe jak stuki dochodzące z tyłu po lewej stronie nie wiem co może być powodem w serwisie fachowcy powiedzieli że zawieszenie jest ok
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9narazie tam gdzie Ty ale zobaczymy co powiedzą....
we wtorek już miałem termin ale nie zdążyłem dojechać i odwołałem..
Ja już 3 tysie zrobiłem z tym lipnym sprzęgłem)Outlander
była OII 4x4 BMM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Samiec1. Przyszedl mroz i zaczelo mi cos trzeszczec w zegarach.
2. Dodatkowo brzeczy mi oparcie tylnej kanapy za fotelem kierowcy. Jak sie je odepnie od zaczepu i porusza gora dol to jest straszny luz.(az ten metalowy uchwyt sie wyrabia)
3. Lewe drzwi kierowcy jak opuszcze szybe do konca w dol to przy zamknieci sychac glosny zgrzyt(w lato jest to nie do zniesienia).
Moze ktos ma pomysl co zrobic z ktoras z tych przypadlosci?
U mnie brzeczy cos w podszybiu na wysokosci pasazera.
Cos stuka za kierowca (kanape regulowalem) jakby gdzies cos z nadkola.
Do niedawna moja skoda nie miala!!!!! fabrycznie montowanych poduszek pod chlodnica klimy.... to juz druga rzecz ktorej moja skoda nie ma FABRYCZNIE, w aso po wielkim zdziwieniu i 5 pytaniach czy napewno samochod nie byl bity i nie mial zadnej blacharki panowie zalozyli te "poduszki"zrobilo sie troche cisze, teraz slysze przynajmniej inne trzaski np w podsufitce jak dodaje gazu mam takiego bączka
Nie wspomne juz o kratce za ktora skoda kazala sobie zaplacic 2kzl a trzeszczy niemilosiernie.probowalem ja unieruchomic ale nic, pomaga przesmarowanie np wd40 ale na 2 dni, trzeba jakims stalym smarem to potraktowac, ale to na lato bede mial zajecie.
IMHO skoda to bardzo MNIERNE materialy i montaz, niestety cos za cos.
octavia ma 35kkm i ponad rok, a trzeszczy jakby miala 10lat. Strach sie bac co bedzie jak stuknie jej 5 lat
pozdr
mirek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bendiwitam Mufon
mały OT ale powiedz jak ze sprzęgłem, wszystko OK. I jak wyglądało twoje po zdjęciu, widać było przyczynę ????
szufla
BTW: jak po wymiane? czytalem na forum ze to nie tylko Nam sie slizga ale jeszcze komus ot.... skoda :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MufonNie wspomne juz o kratce za ktora skoda kazala sobie zaplacic 2kzl a trzeszczy niemilosiernie.probowalem ja unieruchomic ale nic, pomaga przesmarowanie np wd40 ale na 2 dni, trzeba jakims stalym smarem to potraktowac, ale to na lato bede mial zajecie.
Krate trzeba od spodu i po bokach zamocowac na jakis gumowych podkladkach, albo tak jak ja zrobilem odkecic po bokach jest tylko wrzucona a od strony siedzen i rolety mam powciskane gabki. Jak krata jest przykrecona to przeciez ona robi za wzmocnienie karoserii i na kazdej nierownosci gdy buda sie wykrzywia krata pracuje.
BTW Ja jestem wdzieczny tym co wymyslali mocowania ze nie ma calegie szkieletu w bagazniku jak ma Tuareg. Aha i nie ma takich wieszakow do dachu. W poprzednim aucie bylo cos takiego i krata brzeczala. Zaczelismy dokrecac te mocowania az sie tapicerka w dachu wygiela :evil:
OT A sam pomysl kratki uwazam za powalony, pojemnosc bagaznika i funkcjonalnosc maleje siedzenie skladane mozna sobie wsadzic. Idiotyzm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftOT A sam pomysl kratki uwazam za powalony, pojemnosc bagaznika i funkcjonalnosc maleje siedzenie skladane mozna sobie wsadzic. Idiotyzm
Komentarz
-
-
[quote="Maicroft"]Zamieszczone przez MufonNie wspomne juz o kratce za ktora skoda kazala sobie zaplacic 2kzl a trzeszczy niemilosiernie.probowalem ja unieruchomic ale nic, pomaga przesmarowanie np wd40 ale na 2 dni, trzeba jakims stalym smarem to potraktowac, ale to na lato bede mial zajecie.
Krate trzeba od spodu i po bokach zamocowac na jakis gumowych podkladkach, albo tak jak ja zrobilem odkecic po bokach jest tylko wrzucona a od strony siedzen i rolety mam powciskane gabki. Jak krata jest przykrecona to przeciez ona robi za wzmocnienie karoserii i na kazdej nierownosci gdy buda sie wykrzywia krata pracuje.
Moja kratka trzeszczy tak ze radio nie pomaga, poprostu nieda sie jezdzic.Nawet na rownej drodze trzeszczy.
Co do skladanych oparc to ja wymontowalem taki metalowy profil przy tylnim podlokietniku i siedzenia sie skladaja.Udalo mi sie jeszcze wymontowac srodek kratki tj taki spory kawalego blachy ktory zakrywa sedzenia przymocowany na nity, wystarczylo je przewiercic i.... skladane siedzenie + spory otwor do srodka bagaznika i mozna wozic dlugie rzeczy
Pozdr
mirek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez MaicroftOT A sam pomysl kratki uwazam za powalony, pojemnosc bagaznika i funkcjonalnosc maleje siedzenie skladane mozna sobie wsadzic. Idiotyzm
przepraszam za OT ale zawsze mnie ponosi w tym temacie, zresztą w innych gdzie ktoś mi mówi co wybieram :evil: :diabelski_usmiech też.
czołemOutlander
była OII 4x4 BMM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MufonUdalo mi sie jeszcze wymontowac srodek kratki tj taki spory kawalego blachy ktory zakrywa sedzenia przymocowany na nity, wystarczylo je przewiercic i.... skladane siedzenie + spory otwor do srodka bagaznika i mozna wozic dlugie rzeczy
Co do tej blachy w kracie ja jej celowo nie wycialem. Ponoc nasze aly czasem sie nudza i prosza zeby otworzyc bagaznik i pierwsze co patrzy to nie ma blachy a krata ma homologacje z blacha. A srubki w sumie mogly sie same odkrecic i zgubic :twisted:
P.S. A teraz ludzie z branzy leasingu niech mi wytlumacza jak to mozliwe ze SC jest ciezarowka bo ma 2os + 550kb bagazu, a ciagnik siodly nie jest ciezarowka bo nie ma ladownosci :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Nie wspomne juz o kratce za ktora skoda kazala sobie zaplacic 2kzl a trzeszczy niemilosiernie.probowalem ja unieruchomic ale nic, pomaga przesmarowanie np wd40 ale na 2 dni, trzeba jakims stalym smarem to potraktowac, ale to na lato bede mial zajecie.
pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZrob to na przegladzie w ASO.
Komentarz
-
Komentarz