Witam
Od tygodnia posiadam nową Octavie, mialem zamówiony fabryczny alarm który został założony na etapie produkcji i moje pytania: Jak on działa? tzn próbowałem go wywołać np poprzez nie zamkniecie drzwi i zaryglowanie pilotem auta i co? alarm się nie włączył- na jakiej zasadzie on działa? jak jest typowe włamanie?
Włącznik tak jak pisalem wyżej mam, ale z tego co czytałem to słuzy on do wyłączenia zabezpieczenia przed odholowywaniem czy cos takiego
[ Dodano: Nie 24 Paź, 10 22:13 ]
Dodam, że pod maską nigdzie nie widać syrenki alarmu, jest ona ukryta? podczas ryglowania lub odryglowywania samochodu za pomocą pilota słychać takie pik ciche
[ Dodano: Nie 24 Paź, 10 22:18 ]
Dodam, że pod maską nigdzie nie widać syrenki alarmu, jest ona ukryta? podczas ryglowania lub odryglowywania samochodu za pomocą pilota słychać takie pik ciche
W sposób jaki opisałes w pierwszym poście nie jestes w stanie uaktywnic alarmu, bo szystkie dzrzwi muszą być zamkniete. Zrób tak jak koledzy radzą, albo po aktywacji alarmu, odblokuj zamek kluczykiem, a nie pilotem i otwórz drzwi. Efekt murowany
Alarm ma zwłokę (jest nieaktywny) chyba około 30 s po uzbrojeniu pilotem . Zrób tak jak pisze consul lub próby przeprowadzaj po tym czasie . Uważaj na syrenę , wyje z głośnością 118 dB :szeroki_usmiech
Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Hej.a jak wyglada sprawa z niefabrycznym alarmem,dokladanym w salonie.Jest dodatkowy kluczyk i wtedy mamy dwa,jeden do zamkniecia samochodu a drugi do zalaczenia alarmu?
Juz mi kolega z forum wytlumaczyl,ze jest jeden kluczyk ,pilot.
Komentarz