Panowie i Panie. Mam kabel VAG KKL. Problem polega na tym iż, w OI mam zamontowany licznik angielski oraz ilość kilometrów sie nie zgadza, w jaki sposób można zmienić przebieg? oraz spalanie, ilośc możliwych kilometrów i takie tam pokazuje mi w milach jak to mozna zmienić?
Nie zrobisz tego VAG'iem (zmiana przebiegu).
A co do zmiany mil na kilometry to też nie VAG'iem - musisz licznik zmienić, albo pogrzebać w EEPROM'ie, ale tu już nie dla laików :-)
Przy odrobinie doświadczenia można:
adaptować nowe elementy w samochodzie (kąt wtrysku, przepustnica, regulacja obrotów i zaplonuitd.)
programować immobilaizer
regulować stan licznika
Czyli nie jest to aż tak kosmicznie trudne?
Kropek69, Tak tak .... a młotek może też służyć do rozbijania głów :-)
Z tym regulowaniem stanu licznika, to jest tak, ze faktycznie można, ale tylko pod jednym, malutkim warunkiem. A mianowicie, że na liczniku nie ma więcej niż 100km :-)
A co do
adaptować nowe elementy w samochodzie (kąt wtrysku, przepustnica, regulacja obrotów i zaplonuitd.)
to adaptacja, to jest tylko nauczenie pojazdu o nowej części i ustawienie jej domyślnych parametrów - raczej ustawień przepustnicy nie zrobisz (możesz tylko ewentualnie skasować do ustawień fabtycznych). Kąt wtrysku również możesz tylko zobaczyć aktualne ustawienia. Nie mam pojęcia również jak można "WYREGULOWAĆ" obroty czy zapłon za pomocą tego kabelka i VAG'a czy VCDS'a.
tym regulowaniem stanu licznika, to jest tak, ze faktycznie można, ale tylko pod jednym, malutkim warunkiem.
Tez mozna
Zamieszczone przez kropeck
aczej ustawień przepustnicy nie zrobisz
Przepustnice w benzynie sie adaptuje
Zamieszczone przez Kropek69
programować immobilaizer
Nier immo ale kluczyk do imma
Zamieszczone przez Kropek69
anowie i Panie. Mam kabel VAG KKL. Problem polega na tym iż, w OI mam zamontowany licznik angielski oraz ilość kilometrów sie nie zgadza, w jaki sposób można zmienić przebieg? oraz spalanie, ilośc możliwych kilometrów i takie tam pokazuje mi w milach jak to mozna zmienić?
panowie już mnie trafia od tego szukania... Kumpel ma problem ze zmianą wskazań kompa w passacie jak zmienić mile na kilometry? tylko nie odsyłajcie mnie do wyszukiwarki, ostatnio jakiś koles o to pytał i dostał taką odpowiedź http://www.forum.vw-passat.pl/topics40/czy-jest-mozliwa-zmiana-licznik...
Damianjg, podziel się proszę informacją jak można przekręcić licznik za pomocą VCDS'a, bo ja próbowałem dłuuuugo i tylko w jednym miejscu wyglądało że się da, ale się nie dało.
Co do pozostałych rzeczy, to jak wspomniałem - ADAPTACJA to nie jest USTAWIANIE (nie ustawisz z własnymi, zadanymi parametrami).
Ech..... ale tu nie padło ani raz hasło VAG TACHO, tylko cały czas jest mowa o VAG'u (w domyśle VAG-COM, czyli nowy VCDS). Tak do dziś na tym forum było i jeśli była mowa o czymś innym niż VAG-COM, to jasno było napisane, ze VAG Commander. Dlatego logicznie przyjąłem, ze chodzi o VAG-COM'a ... :-)
Witam podzielę się swoim doświadczeniem, miałem licznik angielski jak najbardziej da się przestawić mile na kilometry zarówno licznik główny jak i dzienny co do spalania to nie wiem czy będzie poprawie pokazywał przyznam się, że nie wnikałem w to.
Ale niestety nie wiem jaka wersją Vaga było to robione.
Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
Była O1 AGR Hatchback.
Przestawic sie da, przeliczy mile na km. Ale napis w lewym okienku dotyczacy spalania bedzie dalej w milach, chociaz wyswietlana wartosc bedzie juz w litrach/km
0 - Deutschland (D)
1 - Rest der Welt (RdW)
2 - USA (US)
3 - Kanada (CDN)
4 - Großbritannien (GB)
5 - Japan (JP)
6 - Saudi Arabien (SA)
7 - Australien (AUS)
Komentarz