Ile Wasz auta wyciagaja na poszczegolnych biegach, a wszczegolnosci 2 i 3.Ostatnio kolega mnie przewiozl BMW330i I na 2-110,a 3-150!. :diabelski_usmiech .A jak wypada 1.4,1.8,2.0tsi?Zapomnialbym o 1.2 :roll: ,bo dieselki to wiadomo slabo 2-70-80?,3-120-130?
bmka ma padacką skrzynię,
moje 1,8T kręci się tak:
1 do 70 km/h
2 do 125 km/h
3 do 170 km/h
4 do 195 km/h
5 jechałem 230 i jeszcze szła ale mam opony z niskim indeksem prędkości więc nie próbowałem więcej.
Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
panowie zalozmy temat albo w tym wlasnie i umieszczajmy filmiki takie jak Jacek, oczywiscie swoich autek, juz pare na forum bylo, mozna by je zebrac w jednym temacie, dla mnie bylo by to ciekawe, mozna porownac swoje samochody seryjne i serie z dlubanymi autkami kolegow. Kto jest za?!
ja osobiscie cos staram sie nagrac ale zupelnie amatorsko bo nie mam sprzetu poprostu aparat w rece i jazda, byle nie z kiepskiej komory.
PS. Jacek to 1.4 idzie swietnie moim zdaniem, moze nie na wyscigi z tym, ale naprawde super do tego spalanie powinno byc rozsadne. Moze przesiade sie spowrotem na benzynke (za pare lat :roll: )
winni77, wskazówka może przekłamywać bo chyba jest tak zrobione żeby zawsze trochę na "+" pokazywała, natomiast gdzieś ostatnio czytałem że prędkość na maxi-docie jest dokładniejsze bo pochodzi z czujników od ABS.
Ale mi tam wszystko jedno kiedy zmienia bieg, ważne że robi to w 0.2 sek :szeroki_usmiech
[ Dodano: Pon 01 Lis, 10 22:26 ]
Zamieszczone przez Golas27
PS. Jacek to 1.4 idzie swietnie moim zdaniem, moze nie na wyscigi z tym, ale naprawde super do tego spalanie powinno byc rozsadne
szału nie ma ale i tek jest lepiej niż się spodziewałem po 1.4 TSI, a spalanie jest odwrotnie proporcjonalne do średniej prędkości z dystansu. u mnie średnia prędkość z ~9.000 km (nie od początku notowałem) to jakieś 35 km/h
To moze przy okazji pomierzemy czasy jak DGW
90 - 140 na na 4 biegu ja dzisiaj zobacze ile tam siedzi :diabelski_usmiech licze na 12
dzisiaj to ty lepiej na cmentarz jedz znicz zapal a nie scigaj sie po autobanch :P
O mnie sie nie martw, codziennie jestem na paru cmentarzach i tylko w wolnych chwilach wchodze na kompa :diabelski_usmiech a w tych drugich wolnych chwilach testuje autko Niestety dzisiaj wrocilem do swoich starych wtryskow od 90KM bo 216 poszly do regulacji i stwierdzam ze te auto nie jedzie wogole :shock: jechalem trasa i nikogo nie wyprzedzilem, nawet L sie balem :roll:
A to ciekawe co piszesz, bo jak ja porównywałem obie prędkości były identiko (zapięty tempomat)
w skodzie nie sprawdzałem ale w C5 tempomat pokazuje mniej niż wskazówka na zegarze i dokładnie tyle samo co GPS. Więc w ciemno to kupuje - ale można sprawdzić jak by co. jak będę miał chwilkę i nie zapomnę to się sprawdzi.
Komentarz