milleniusz, ponoć te nowe silniki Fiata MultiAir są rewelacyjne. Łączą bardzo dobre osiągi z jeszcze lepszym spalaniem. Na forum Fiata Bravo jeden z użytkowników 1.4 MultiAir (w słabszej niż planowana/zakupiona przez Ciebie Alfa) opisuje wrażenia z jazdy tym silnikiem. Spalanie wygląda całkiem obiecująco.
[O2] Nowa O2FL - opinie o 2 wersjach silnikowych
Zwiń
X
-
Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się mniej elastyczny niż mój obecny, poza tym skrzynia ma krótsze przełożenia, więc częściej trzeba będzie wachlować. Ale powinien dać radę. Poza tym brzmi o niebo lepiej. Czy jest lepszy od 1.4 TSI z turbo i kompresorem to nie wiem, w sumie ma równie skomplikowaną konstrukcję, z tym, że zamiast kompresora to jakieś elektrohydrauliczne sterowanie zaworami dolotowymi.Zamieszczone przez paweł2Podobno dobre motory 1.4turbo,lepiej niz w Octavii.W srodku ciasniej napewno,ale jak we dwoje to starczy :wink: .W tej kasie to pewnie mogles pomyslec o A3,no ale nie ta uroda
A3 nie rozważałem bo mi się kompletnie nie podoba. Rozważałem Golfa, gdzie miałbym za tę samą cenę dodatkowo DSG, grzane fotele i jeszcze takie cudo co samo parkuje samochód, no ale tym razem chciałem mieć auto niepospolite. To chyba od czasu, kiedy stanąłem na skrzyżowaniu i w dwóch pierwszych rzędach były same Octavie. Jedna chyba nawet w tym samym kolorze.
8)
[ Dodano: Pią 29 Paź, 10 14:13 ]
Powiem wam za jakiś czas. Wrażenia są subiektywne, mi się wydaje, że te 170 koni to mniej niż moje obecne 160 (inna sprawa, że mogę mieć więcej, jak koledzy co mierzyli 1.8 TSI), ale z drugiej strony Giulietta jest lżejsza. Się zobaczy. :szeroki_usmiechZamieszczone przez TDKmilleniusz, ponoć te nowe silniki Fiata MultiAir są rewelacyjne. Łączą bardzo dobre osiągi z jeszcze lepszym spalaniem. Na forum Fiata Bravo jeden z użytkowników 1.4 MultiAir (w słabszej niż planowana/zakupiona przez Ciebie Alfa) opisuje wrażenia z jazdy tym silnikiem. Spalanie wygląda całkiem obiecująco.
W każdym razie nowości się nie boję, pamiętam, że jak kupowałem ten, to się mowiło że to wysilony silnik, nowa konstrukcja, się posypie, etc. A pewnie niedługo będą robić 1.0 TSI.
Komentarz
-
-
Swieta Prawda!Zamieszczone przez szkodaIMO wygląda to mniej więcej tak:
jesli ktoś jest w miarę świadomy technicznie i kupuje używkę, to zazwczaj po dwumiesięcznych poszukiwaniach bierze każde auto, które jest, jak powiedziałeś, w dobrym stanie naginając często nawet znacznie swoje pierwotne priorytety jak kolor, silnik i wyposażenie.
świadomi\zawzięci szukają przez następne pół roku i czasem znajdują albo przechodzą to tych naginających, a nieświadomi myslący, że są świadomi (najczęściej kupujący + szwagier\teść\kolega\brat) biorą wszystko co się świeci, jest wysmarowane i smierdzące PLAKiem
Komentarz
-
-
loyd, raczej Fiat kupi VW :diabelski_usmiech . Tak się składa, że zarówno VW jak Fiat odnotowują ostatnimi czasy dobre wyniki finansowe. Trudno mi jednoznacznie określić, która firma ma się lepiej, ale wiadomo, że obydwie dobrze stoją w świecie motoryzacyjnym.Koko dżambo i do przodu!
No i gdzie jest krzyż? Jak wiesz to proszę o informację. Z góry dziękuję.
Komentarz
-
-
kolego kazdy ma swoje zdanie, ja bym nie brał ani 1.4 ani 1.8 tylko 2.0 :P a tez jezdze głównie po miescie i robie około 35tys rocznie....Zamieszczone przez marcink_1Ja bym się w 1,8 TSI nie pchał bo jest większe spalanie, a 1,4 TSI daje sobie radę przy normalnej jeżdzie, a jak trzeba to na skrzyżowaniu i tak większość samochodów możesz obejrzeć w lusterku
. Jeżeli chodzi o odsprzedaż, to jak nie wyjdą jakieś większe wady tego silnika, a chyba wersja 122km jest bezpieczna, to wiele osób właśnie ze względu na ekonomie chętnie ją kupi. Brałbym więc 1,4 TSI i DSG.
Pozdrawiam
Marcinsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Powiem Ci, że z tym zrozumieniem, to jesteś w mniejszości. Ale chyba mi o to chodziło, więc luz. :szeroki_usmiechZamieszczone przez szkodanoooooo w morrrrrrrdę, to to ja rozumiem
szkoda tylko, że pewnie nie będzie ani biała ani czerwona
No nie będzie czerwona, będzie czarno-antracytowa. Zajebiaszcza w sensie. A już prawie zresztą wziąłem czerwoną, bo stała na placu, znaczy nie taka rajdowa czerwień, tylko taka bardziej buraczana, ale też spoko w miarę, tylko jak przez noc przemyśliwałem nad nią, bo trochę się różniła konfiguracją, to rano już jej nie było. Jakoś dość szybko się sprzedają.
Komentarz
-
-
a co to za przyjemność być w większościZamieszczone przez milleniuszPowiem Ci, że z tym zrozumieniem, to jesteś w mniejszości. Ale chyba mi o to chodziło, więc luz. :szeroki_usmiech
często widuję białą i jest zajebioza
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
biała jest piękna :slinkasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Mihau
Idac za konfiguratorem Skody:
Elegance + 1.8TSI (manual) + kolor metalic + 2 lata ubezpieczenia + pakiet na bezdroza + alarm + kolo zapasowe = 87430 + 3700(ubezpieczenie) = 91130zl
Do tego Skoda daje rabat 5000zl
co daje koncowa cene: 86130zl
czyli jak by do tego dodal jeszcze DSG to by wyszlo: 93430zl (za duzo)
Komentarz
-
-
w tej cenie to chyba juz ersa mozna wyhaczyc?
albo superba
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
I odejmnij sobie srednio 10%,tyle bys pewnie dostal,czyli 93430-10%=OK 84000.Zamieszczone przez gniewkoMihau
Idac za konfiguratorem Skody:
Elegance + 1.8TSI (manual) + kolor metalic + 2 lata ubezpieczenia + pakiet na bezdroza + alarm + kolo zapasowe = 87430 + 3700(ubezpieczenie) = 91130zl
Do tego Skoda daje rabat 5000zl
co daje koncowa cene: 86130zl
czyli jak by do tego dodal jeszcze DSG to by wyszlo: 93430zl (za duzo)
Powalcz bo warto :wink:Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Ambiente (jeżeli komuś nie przeszkadza uboższe wyposażenie niż Elegance) z 1.8TSI i DSG mieści się w tej cenieZamieszczone przez Mihaugniewko, ja się w tylu zmienściłem z 1.8 TSI Elegance + dodatki + ubezpieczenie ale manual
. A wg mnie warto zrezygnować z Elegance na rzecz mocniejszego silnika i DSG.
Komentarz
-
dokładnie 2.0 tyle że tsiZamieszczone przez piramidakolego kazdy ma swoje zdanie, ja bym nie brał ani 1.4 ani 1.8 tylko 2.0 :P a tez jezdze głównie po miescie i robie około 35tys rocznie....Zamieszczone przez marcink_1Ja bym się w 1,8 TSI nie pchał bo jest większe spalanie, a 1,4 TSI daje sobie radę przy normalnej jeżdzie, a jak trzeba to na skrzyżowaniu i tak większość samochodów możesz obejrzeć w lusterku
. Jeżeli chodzi o odsprzedaż, to jak nie wyjdą jakieś większe wady tego silnika, a chyba wersja 122km jest bezpieczna, to wiele osób właśnie ze względu na ekonomie chętnie ją kupi. Brałbym więc 1,4 TSI i DSG.
Pozdrawiam
Marcin
w RS chyba że musi być krata.
Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
bierz ambiente 1.8TSI z DSG a dodatki możesz później stopniowo dokupić sobie. a co do rabatu ja walczyłem i wywalczyłem 17% więc powinieneś się zmieścić w cenie.Zamieszczone przez _tm_Ambiente (jeżeli komuś nie przeszkadza uboższe wyposażenie niż Elegance) z 1.8TSI i DSG mieści się w tej cenie . A wg mnie warto zrezygnować z Elegance na rzecz mocniejszego silnika i DSG.
Komentarz
-
-
Musze sie po prostu przejechac czyms z DSG i tym 1.8TSI we wtorek przejede sie do salonu i zapisze sie na jazde testowa
Mam jeszcze takie pytanie ile kosztuje i czy warto rozszerzyc gwarancje do 4 lat?
[ Dodano: Sro 15 Gru, 10 07:52 ]
Chcial bym przy kupnie auta wybrac promocyjny pakiet ubezpieczenia OC+AC.
I tu mam pytanie z tego co wiem to w Inter-Auto w Krakowie mozna wybrac Generali lub PZU.
Ktory ubezpieczyciel jest bardziej wiarygodny przy wyplacie ewentualnego odszkodowania?
Czy u innych dilerow sa inni ubezpieczyciele?
Komentarz
-

Komentarz