milleniusz, ponoć te nowe silniki Fiata MultiAir są rewelacyjne. Łączą bardzo dobre osiągi z jeszcze lepszym spalaniem. Na forum Fiata Bravo jeden z użytkowników 1.4 MultiAir (w słabszej niż planowana/zakupiona przez Ciebie Alfa) opisuje wrażenia z jazdy tym silnikiem. Spalanie wygląda całkiem obiecująco.
[O2] Nowa O2FL - opinie o 2 wersjach silnikowych
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez paweł2Podobno dobre motory 1.4turbo,lepiej niz w Octavii.W srodku ciasniej napewno,ale jak we dwoje to starczy :wink: .W tej kasie to pewnie mogles pomyslec o A3,no ale nie ta uroda
A3 nie rozważałem bo mi się kompletnie nie podoba. Rozważałem Golfa, gdzie miałbym za tę samą cenę dodatkowo DSG, grzane fotele i jeszcze takie cudo co samo parkuje samochód, no ale tym razem chciałem mieć auto niepospolite. To chyba od czasu, kiedy stanąłem na skrzyżowaniu i w dwóch pierwszych rzędach były same Octavie. Jedna chyba nawet w tym samym kolorze.
8)
[ Dodano: Pią 29 Paź, 10 14:13 ]
Zamieszczone przez TDKmilleniusz, ponoć te nowe silniki Fiata MultiAir są rewelacyjne. Łączą bardzo dobre osiągi z jeszcze lepszym spalaniem. Na forum Fiata Bravo jeden z użytkowników 1.4 MultiAir (w słabszej niż planowana/zakupiona przez Ciebie Alfa) opisuje wrażenia z jazdy tym silnikiem. Spalanie wygląda całkiem obiecująco.
W każdym razie nowości się nie boję, pamiętam, że jak kupowałem ten, to się mowiło że to wysilony silnik, nowa konstrukcja, się posypie, etc. A pewnie niedługo będą robić 1.0 TSI.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaIMO wygląda to mniej więcej tak:
jesli ktoś jest w miarę świadomy technicznie i kupuje używkę, to zazwczaj po dwumiesięcznych poszukiwaniach bierze każde auto, które jest, jak powiedziałeś, w dobrym stanie naginając często nawet znacznie swoje pierwotne priorytety jak kolor, silnik i wyposażenie.
świadomi\zawzięci szukają przez następne pół roku i czasem znajdują albo przechodzą to tych naginających, a nieświadomi myslący, że są świadomi (najczęściej kupujący + szwagier\teść\kolega\brat) biorą wszystko co się świeci, jest wysmarowane i smierdzące PLAKiem
Komentarz
-
-
loyd, raczej Fiat kupi VW :diabelski_usmiech . Tak się składa, że zarówno VW jak Fiat odnotowują ostatnimi czasy dobre wyniki finansowe. Trudno mi jednoznacznie określić, która firma ma się lepiej, ale wiadomo, że obydwie dobrze stoją w świecie motoryzacyjnym.Koko dżambo i do przodu!
No i gdzie jest krzyż? Jak wiesz to proszę o informację. Z góry dziękuję.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcink_1Ja bym się w 1,8 TSI nie pchał bo jest większe spalanie, a 1,4 TSI daje sobie radę przy normalnej jeżdzie, a jak trzeba to na skrzyżowaniu i tak większość samochodów możesz obejrzeć w lusterku. Jeżeli chodzi o odsprzedaż, to jak nie wyjdą jakieś większe wady tego silnika, a chyba wersja 122km jest bezpieczna, to wiele osób właśnie ze względu na ekonomie chętnie ją kupi. Brałbym więc 1,4 TSI i DSG.
Pozdrawiam
Marcinsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanoooooo w morrrrrrrdę, to to ja rozumiem
szkoda tylko, że pewnie nie będzie ani biała ani czerwona
No nie będzie czerwona, będzie czarno-antracytowa. Zajebiaszcza w sensie. A już prawie zresztą wziąłem czerwoną, bo stała na placu, znaczy nie taka rajdowa czerwień, tylko taka bardziej buraczana, ale też spoko w miarę, tylko jak przez noc przemyśliwałem nad nią, bo trochę się różniła konfiguracją, to rano już jej nie było. Jakoś dość szybko się sprzedają.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez milleniuszPowiem Ci, że z tym zrozumieniem, to jesteś w mniejszości. Ale chyba mi o to chodziło, więc luz. :szeroki_usmiech
często widuję białą i jest zajebiozasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
biała jest piękna :slinkasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Mihau
Idac za konfiguratorem Skody:
Elegance + 1.8TSI (manual) + kolor metalic + 2 lata ubezpieczenia + pakiet na bezdroza + alarm + kolo zapasowe = 87430 + 3700(ubezpieczenie) = 91130zl
Do tego Skoda daje rabat 5000zl
co daje koncowa cene: 86130zl
czyli jak by do tego dodal jeszcze DSG to by wyszlo: 93430zl (za duzo)
Komentarz
-
-
w tej cenie to chyba juz ersa mozna wyhaczyc?
albo superbasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gniewkoMihau
Idac za konfiguratorem Skody:
Elegance + 1.8TSI (manual) + kolor metalic + 2 lata ubezpieczenia + pakiet na bezdroza + alarm + kolo zapasowe = 87430 + 3700(ubezpieczenie) = 91130zl
Do tego Skoda daje rabat 5000zl
co daje koncowa cene: 86130zl
czyli jak by do tego dodal jeszcze DSG to by wyszlo: 93430zl (za duzo)
Powalcz bo warto :wink:Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Mihaugniewko, ja się w tylu zmienściłem z 1.8 TSI Elegance + dodatki + ubezpieczenie ale manual
Komentarz
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez marcink_1Ja bym się w 1,8 TSI nie pchał bo jest większe spalanie, a 1,4 TSI daje sobie radę przy normalnej jeżdzie, a jak trzeba to na skrzyżowaniu i tak większość samochodów możesz obejrzeć w lusterku. Jeżeli chodzi o odsprzedaż, to jak nie wyjdą jakieś większe wady tego silnika, a chyba wersja 122km jest bezpieczna, to wiele osób właśnie ze względu na ekonomie chętnie ją kupi. Brałbym więc 1,4 TSI i DSG.
Pozdrawiam
MarcinNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_Ambiente (jeżeli komuś nie przeszkadza uboższe wyposażenie niż Elegance) z 1.8TSI i DSG mieści się w tej cenie . A wg mnie warto zrezygnować z Elegance na rzecz mocniejszego silnika i DSG.
Komentarz
-
-
Musze sie po prostu przejechac czyms z DSG i tym 1.8TSI we wtorek przejede sie do salonu i zapisze sie na jazde testowa
Mam jeszcze takie pytanie ile kosztuje i czy warto rozszerzyc gwarancje do 4 lat?
[ Dodano: Sro 15 Gru, 10 07:52 ]
Chcial bym przy kupnie auta wybrac promocyjny pakiet ubezpieczenia OC+AC.
I tu mam pytanie z tego co wiem to w Inter-Auto w Krakowie mozna wybrac Generali lub PZU.
Ktory ubezpieczyciel jest bardziej wiarygodny przy wyplacie ewentualnego odszkodowania?
Czy u innych dilerow sa inni ubezpieczyciele?
Komentarz
-
Komentarz