ok jeszcze jedno pytanie: dlaczego na zimnym silniku w DIESLU jest wieksza temperatura niż na rozgrzanym silniku?? przypuscmy właczam 22 stopnie (bez klimy i bez AUTO) powietrze z zewnatrz, jade na zimnym leci całkiem ciepłe, silnik sie nagrzeje zaczyna robic sie chłodniejsze, i nie zaleznie czy stoje czy jade itd?? Nie chce nic sugerowac bo SERIO nie wiem jak powinno "wygladac" 22 stopnie, i czy na zimnym nie wspomaga tego poprostu ta dodatkowa nagrzewnica co jest w karzdym Dieslu ponoc, i potem ona sie wyłacza i zaczyna czerpac z silnika?? jak to jest?? jak włacze na MAX to leci upał (bez właczonej klimy) dzieki za odpowiedzi.
Ogrzewanie czy Klima?? (na zime czy chłodne dni)Pare pytan.
Zwiń
X
-
Rekin Chlebojad, jak masz climatronic to imo całkiem normalny objaw. Po prostu w kabinie zrobiło się cieplej (temperatura osiągnęła zadany przez Ciebie poziom) i dalsze dostarczanie ciepłego powietrza spowoduje niechciany wzrost temperatury.
Też mnie to irytowało na początku po przesiadce z Tico, kiedy to leciała stała temperatura z kratek, ale się przyzwyczaiłem
Komentarz
-
-
winni77, tylko że mowisz o właczonym AUTO?? Lub AC? Bo ja mowie bez Auto i bez właczonej klimy. Chyba że zle zrozumialem , poprostu wiesz troche techniki i juz sie gubie wrrrr...... niby pare przyciskow , no nie tyle co w Volvo i inne dzialanie poprostu niz we wszytskich poprzednich moich samochodzikach (gdzie w żadnym nie miałem klimatronika)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rekin Chlebojadi bez AUTO
W climatronicu montowanym w Skodzie jest tak ze jak nastawisz temperaturę i zmienisz ręcznie jeden z parametrów systemu np. siłę nadmuchu, to gaśnie lampka "AUTO", ALE pozostałe parametry , poza tym zmienionym ręcznie, są nadal sterowane przez komp. w sposób automatyczny. Czyli nawet jeżeli zmienisz ręcznie jakis parametr, to i tak te zadane 22 stopnie będe utrzymywane przez system w sposób automatyczny i prawdą będzie to co powyżej napisał ci winni77,Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jacek Wo.Zamieszczone przez Marxto może ja mam coś źle ustawione, albo ty jeździsz w krótkim rękawie. Przez całą zimę mam praktycznie wyłącznie 18 stopni, a i tak się muszę rozpinać w zimowej kurtce...
Nie wyobrażam sobie prowadzenia auta w zimowej kurtce, szczególnie na dłuższej trasie ... :roll: ops:
Komentarz
-
Komentarz