Witajcie, oryginalnie mam zalozone 195/65/15 na lato w mojej skodzie octavia II combi FL myslalem o szerszych oponach nie zmieniajac srednicy tzn 205/60/15 co o tym sadzicie?
[O1] klocki hamulcowe
Zwiń
X
-
[O1] klocki hamulcowe
Przymierzam sie do wymiany klocków bo zaświeciła mi sie kontrolka i tu moje pytanie czy po wymianie trzeba odpowietrzyć pompę z ABS'u ? bo doszły mnie takie słuchy a chcę się upewnić. Mam też problem z podświetleniem tzn. jak otworzę lewe drzwi to zaczyna mi migać światło z podsufitki. Czy jest to wina naderwania się wiązki czy problem leży gdzieś indziej?
Z góry dziękuje za odp.
-
-
Zamieszczone przez baca10co do odpowietrzenia, to ABS-u, sie nie odpowietrza jest to uklad elektryczny
Zamieszczone przez Kuszuczy po wymianie trzeba odpowietrzyć pompę z ABS'u ?
Wracając do pompy ABS-u to nie trzeba chyba , że jest zapowietrzona, notabene część warsztatów odpala VAG-owsją procedurę odpowietrzania bo ponoć lepiej auto hamuje ale ja jakoś tego u siebie nie zauważyłem.
Tu masz procedurę : http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=8O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KuszuZamieszczone przez baca10jak bedziesz wymienial to odkrec korek z zbiorniczka plynu hamulcowego
wszystko już mam poskładane tłoczki nasmarowane wszystko śmiga jak ta lala tylko się muszą troszkę dotrzeć. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz