[O1] klocki hamulcowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirszy
    Classic
    • 2010
    • 4

[O1] klocki hamulcowe

Witajcie, oryginalnie mam zalozone 195/65/15 na lato w mojej skodzie octavia II combi FL myslalem o szerszych oponach nie zmieniajac srednicy tzn 205/60/15 co o tym sadzicie?
  • Kuszu
    Classic
    • 2009
    • 31

[O1] klocki hamulcowe

Przymierzam sie do wymiany klocków bo zaświeciła mi sie kontrolka i tu moje pytanie czy po wymianie trzeba odpowietrzyć pompę z ABS'u ? bo doszły mnie takie słuchy a chcę się upewnić. Mam też problem z podświetleniem tzn. jak otworzę lewe drzwi to zaczyna mi migać światło z podsufitki. Czy jest to wina naderwania się wiązki czy problem leży gdzieś indziej?
    Z góry dziękuje za odp.

Komentarz

• baca10
      RS
      • 2009
      • 6225

Kuszu, co do podswietlenia moze byc to wina wiazki, co do odpowietrzenia, to ABS-u, sie nie odpowietrza jest to uklad elektryczny

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez baca10
        co do odpowietrzenia, to ABS-u, sie nie odpowietrza jest to uklad elektryczny
        wyraźnie napisał
        Zamieszczone przez Kuszu
        czy po wymianie trzeba odpowietrzyć pompę z ABS'u ?
        a to już nie elektronika

Wracając do pompy ABS-u to nie trzeba chyba , że jest zapowietrzona, notabene część warsztatów odpala VAG-owsją procedurę odpowietrzania bo ponoć lepiej auto hamuje ale ja jakoś tego u siebie nie zauważyłem.
        Tu masz procedurę : http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=8
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Kuszu
          Classic
          • 2009
          • 31

dzięki wielkie dziś kupiłem klocki firmy breck i zabiore się za wymiane.

Komentarz

• baca10
            RS
            • 2009
            • 6225

Kuszu, Rozmawialam z moim mechanikiem, wiec pompy sie nie odpowietrza, tylko jak bedziesz wymienial to odkrec korek z zbiorniczka plynu hamulcowego

Komentarz

• Kuszu
              Classic
              • 2009
              • 31

jak bedziesz wymienial to odkrec korek z zbiorniczka plynu hamulcowego
              to wiem ale zaciekawiło mnie to z tą pompą od abs'u
              wszystko już mam poskładane tłoczki nasmarowane wszystko śmiga jak ta lala tylko się muszą troszkę dotrzeć. :szeroki_usmiech

Komentarz

• baca10
                RS
                • 2009
                • 6225

Zamieszczone przez Kuszu
                jak bedziesz wymienial to odkrec korek z zbiorniczka plynu hamulcowego
                to wiem ale zaciekawiło mnie to z tą pompą od abs'u
                wszystko już mam poskładane tłoczki nasmarowane wszystko śmiga jak ta lala tylko się muszą troszkę dotrzeć. :szeroki_usmiech
                To, teraz spokoj na pare tys. km

Komentarz

Pracuję...