[O2] Ustawianie godziny w komputerze, a radio Swing

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ELClubik
    Classic
    • 2012
    • 8

Zamieszczone przez asz
    O mamo, co to jest "węglarka"? I dlaczego tak się nazywa?
    hehe, zapytaj kogoś, kto palił w kuchni węglowej, to się dowiesz...
    z daleka nosidełko i owa węglarka wyglądają podobnie, różnica jest w zawartości.
  • Chris_M
    Ambiente
    • 2010
    • 108
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dzisiejszy wątek na temat ustawiania zegara już został zamknięty, więc muszę założyć nowy, dotyczący tego samego tematu.
    Po zmianie czasu na zimowy musiałem przestawić zegar w komputerze. Nie mam wyświetlacza Maxi-Dot, więc jedyny sposób jaki w instrukcji znalazłem na dokonanie tej czynności, to manipulacje przyciskiem przy szybkościomierzu.
    Nie jest to zbyt wygodne; chciałem ustawić czas co do sekundy i zajęło mi to chyba z 10 minut, w dodatku przy okazji wyzerowałem sobie licznik TRIP.
    Dziwi mnie, że samochód tak napakowany elektroniką jak Octavia, nie umożliwia ustawienia zegara przy pomocy sygnału RDS.
    Co więcej, wygląda na to, że Swing jest pierwszym radiem z RDS-em jakie spotkałem, które nie posiada możliwości ustawienia godziny z RDS-u!
    Czy tylko ja nie umiem szukać, czy faktycznie Swing nie ma takiej możliwości?
    Pozdrowienia,
    Krzysztof

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Radio "zczytuje" godzine z wyśwetlacza komputera pokładowego, więc na wyswiatlaczu radia podawana jest godzina ustawiona prze zwłasciciela na kompie pokładowym.
      Czarny Elegance

Komentarz

• Chris_M
        Ambiente
        • 2010
        • 108
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Big
        Radio "zczytuje" godzine z wyśwetlacza komputera pokładowego, więc na wyswiatlaczu radia podawana jest godzina ustawiona prze zwłasciciela na kompie pokładowym.
        Ja to wiem! Natomiast zastanawiam się, dlaczego nie jest na odwrót?
        W moim poprzednim samochodzie (Fiat Marea Weekend), godzina była ustawiana z RDS-u, chociaż samochód był wyprodukowany 10 lat wcześniej!
        Pozdrowienia,
        Krzysztof

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Chris_M
          chociaż samochód był wyprodukowany 10 lat wcześniej!
          i tu masz odpowiedź , ustawianie czasu z rds-u to już stara technologia i nie stosowana w nowoczesnych octaviach :szeroki_usmiech mspanc
          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

Pracuję...