[O2] Ustawianie godziny w komputerze, a radio Swing
Dzisiejszy wątek na temat ustawiania zegara już został zamknięty, więc muszę założyć nowy, dotyczący tego samego tematu.
Po zmianie czasu na zimowy musiałem przestawić zegar w komputerze. Nie mam wyświetlacza Maxi-Dot, więc jedyny sposób jaki w instrukcji znalazłem na dokonanie tej czynności, to manipulacje przyciskiem przy szybkościomierzu.
Nie jest to zbyt wygodne; chciałem ustawić czas co do sekundy i zajęło mi to chyba z 10 minut, w dodatku przy okazji wyzerowałem sobie licznik TRIP.
Dziwi mnie, że samochód tak napakowany elektroniką jak Octavia, nie umożliwia ustawienia zegara przy pomocy sygnału RDS.
Co więcej, wygląda na to, że Swing jest pierwszym radiem z RDS-em jakie spotkałem, które nie posiada możliwości ustawienia godziny z RDS-u!
Czy tylko ja nie umiem szukać, czy faktycznie Swing nie ma takiej możliwości?
Radio "zczytuje" godzine z wyśwetlacza komputera pokładowego, więc na wyswiatlaczu radia podawana jest godzina ustawiona prze zwłasciciela na kompie pokładowym.
Radio "zczytuje" godzine z wyśwetlacza komputera pokładowego, więc na wyswiatlaczu radia podawana jest godzina ustawiona prze zwłasciciela na kompie pokładowym.
Ja to wiem! Natomiast zastanawiam się, dlaczego nie jest na odwrót?
W moim poprzednim samochodzie (Fiat Marea Weekend), godzina była ustawiana z RDS-u, chociaż samochód był wyprodukowany 10 lat wcześniej!
Komentarz