MAXI-DOT co to jest pilne?Bo zmieniam konfiguracje?pomocy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fermik
    Ambiente
    • 2010
    • 157

Co masz na myśli mówiąc kabelek?

Komentarz

• driven22
      Drive
      • 2010
      • 61

Wpisz wyszukiwarce forumkowej VCDS dowiesz się co za funkcjonalności nowe można włączyć w swoim autku za pomocą tego kabelka.

Komentarz

• Nematode
        Ambiente
        • 2010
        • 139

Zamieszczone przez driven22
        Nematode - chyba piszesz o innym aucie, temperatura oleju nie pokazuje się po uruchomieniu zimnego silnika. Dopiero po osiągnięciu coś koło 50 stopni zaczyna wyświetlać temp.

Poza tym koledzy nie wprowadzajcie w błąd. Standardowy wyświetlacz pokazuje przejechany dystans (trip), czas jazdy od uruchomienia auta itd. i reszte funkcji które wymieniłem w poście wyżej.
        Oczywiście masz rację. Może trochę nie dokładnie opisałem jak to działa. Po uruchomieniu auta wyświetlam sobie temperaturę oleju i mam ze 3 czy 4 poziome kreseczki tak jakby nie było odczytu. Cyferki w stopniach pojawiają się gdy temperatura osiągnie 50°C (po około 5 minutach) i gdy osiągną wartość 90 to wiem, że gdy trzeba mogę mocniej przycisnąć

Komentarz

• koddi
          Rider
          • 2008
          • 405
          • Octavia I combi (1U5)
          • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

w takim razie w octavi rs z roku 2007 jakiego typu wyświetlacz występuje ?

nie chciałbym zakładać osobnego wątku bo zależy mi na "przekodowaniu: trybu skandynawskiego (światła mijania wł. sie zaraz po przekręceniu kluczyka na 1 pozycję)
          oraz wł. funkcji doświetlania zakrętów św. przeciw mgielnymi ... o ile to możliwe
          co albo jak mogę ustawić u siebie te wszystkie funkcje jak temp oleju itp. poprzez vcds... ?
          Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
          Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
          ...
          A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• Jac_ek
            RS
            • 2009
            • 1733

maxi-dot się przydaje jak ma się bogatszą wersję wtedy na ekranie maxi-dota można:
            - obserwować wskazówki nawigacyjne z Columbusa
            - konfigurować ustawienia samochodu (ryglowanie drzwi, ComingHome/LivingHome, światła dzienne, itp)
            - wyświetla dane z radia (stacja, RDS itp)
            - wyświetla dane z telefonu BT Premium (sms, ksiazka telefoniczna użytkownicy itd)
            - wyświetla bieg w DSG (lub EKOsugestie zmiany biegu w wersji manualnej)
            - wyświetla i pozwala na podgląd komunikatów samochodu (przepalona zarowka, brak plynu do spryskiwaczy itp)
            - zmiana ustawień wyświetlanej prędkości dla opon zimowych/letnich
            i może jeszcze coś by się znalazło :wink:

ja generalnie jestem bardzo zadowolony z Maxi Dota 8)
            - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• mobil
              Ambiente
              • 2009
              • 139

Bierz z maxi dotem. Tylko oczywiście niech ci dołożą gratis. Ajak ci to dołożą to weź potem kierownice ze sterowaniem i najlepiej z pakietem skórzanym. Ja tak zrobiłem doposazyłem swojego szkodnika. Zapłaciłem tylko za tempomat 900 zł i głosniki dodatkowe w tylnych drzwiach.
              http://emmu.pl
              ----------------------------------------------------------
              W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• jago7270
                Elegance
                • 2008
                • 815

Zamieszczone przez koddi
                w octavi rs z roku 2007 jakiego typu wyświetlacz występuje
                sprawdż czy masz tzw.chwilowe zużycie,średnia prędkość,pozostałość paliwa i inne,jak tak to masz MFD
                Zamieszczone przez koddi
                co albo jak mogę ustawić u siebie te wszystkie funkcje jak temp oleju itp. poprzez vcds... ?
                w tym rocznikowym modelu nie ustawisz takich funkcji,nawet przez vcds,poszukaj na forum co trzeba dołożyć aby np.temp.oleju była wyświetlana na MFD
                Jacek

Komentarz

• koddi
                  Rider
                  • 2008
                  • 405
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez jago7270
                  Zamieszczone przez koddi
                  w octavi rs z roku 2007 jakiego typu wyświetlacz występuje
                  sprawdż czy masz tzw.chwilowe zużycie,średnia prędkość,pozostałość paliwa i inne,jak tak to masz MFD
                  Zamieszczone przez koddi
                  w tym rocznikowym modelu nie ustawisz takich funkcji,nawet przez vcds,poszukaj na forum co trzeba dołożyć aby np.temp.oleju była wyświetlana na MFD

tak tak mam te wszytkie funkcje ....

moge spr status auta mdf oraz audio czy setup jak automatyczne ryglowane drzwi i takie tam ....
                  Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
                  Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
                  ...
                  A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

Pracuję...