Amortyzator napinacza paska wielorowkowego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aldam
    L&K
    • 2006
    • 1036

Odświeżę temat
    Ostatnio przy okazji rozrządu kazałem mechanikowi obejrzeć czy wszystko jest w porządku pod maską :wink: .

Nacisnął ten element oznaczony na zdjęciu 2 i wyraźnie dało się słyszeć, że silnik pracuje ciszej. Powiedział, że to wina amortyzatorka i że jest to przypadłość silników TDI. Powiedział, że dorabia tam jakąś podkłądkę i wszystko chodzi jak powinno.

Co o tym sądzicie? Zostawić tak jak jest czy dorobić tą podkładkę a może poprostu kupić nowy ten amortyzatorek?
    Załączone pliki
    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Lukasso
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 611

aldam, powiem Ci tak też byłem u mechanika z tym, dzisiaj mam nowy amortyzatorek i generalnie luz jest cały czas porównywaliśmy część nową i taką po 10 tysiącach i luz jest , grzechocze mniej niże stary przy przyciskaniu palcem, ale myślę że to kwestia czasy, zarazie tamten po 10 tysiącach poszedł na gwarancji do zwrotu, zobaczymy co powie producent.......macałem je czcze amortyzatorki w kilku czeszkach na spocie i w każdej był luzik, jak chcesz to przyjedz dzisiaj na spota to pomacasz moją dzisiaj założoną sztukę :P

Komentarz

• Wojtek
        Drive
        • 2006
        • 59

Czy można kupić samo amortyzatorek czy też trzeba z całym napinaczem, bo cały komplet to koszt około 350 zł

Komentarz

• Lukasso
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 611

wydaje mi się że część występuje tylko jako całość, czyli amortyzatorek napinaczem........chyba że ktoś ma na to jakiś patent.........

Komentarz

• Wojtek
            Drive
            • 2006
            • 59

nawet w katalogu podobno jest jedynie razem .......

Komentarz

• haska
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2006
              • 154

Zamieszczone przez henio
              .I przypomniało mi się co kolega wyżej pisał o tym sprzęgiełku jednokierunkowym w alternatorze, może to to dziadostwo tak strzela, przypomnę( po odpaleniu słycha takie strzelania , jakby coś się miętolio w łożysku, z tym że jak dam go na np,2000 tys obrotów to wszystko w porzątku nic nie słychac , jest różnica na ciepłym silniku bardziej strzyka w obrębie alternatora).
              u mnie ostatnio bylo tak, ze cos strasznie strzelalo tak jakby sie cos tam mietolilo......nie wiedzialam co to jest..zdesperowana i wkurzona tymi dziwnymi dzwiekami, ktore na poczatku bylo glownie slychac na zimnym silniku pojechalam do ASO tam niestey nie wiedzieli co to moze byc....az w koncu ktoregos pieknego dnia gdy jechalam wylaczylo mi sie wspomganie i zapalila sie kontrolka od akumulatora.....zadzwonilam do kolegi mechanika i napierw podejrzenie padlo na pasek ale jak sie w koncu okazalo bylo to wlasnie to sprzeglo jednokierunkowe.......zeby wogole dostac sie do tego malego gownienka trzeba rozebrac pol samochodu......samo sprzego jednokierunkowe kosztuje 200zl......mechanik powiedzial mi ze czesto zdarza sie ze ono sie zaciera i wlasnie wtedy tak halasuje.

Komentarz

• Wojtek
                Drive
                • 2006
                • 59

u mnie popiskiwoało zanim się rozwaliło

Komentarz

a ja kupiłem całość wymieniłem i mam cisze teraz

Komentarz

• Wojtek
                    Drive
                    • 2006
                    • 59

Sigma - poczytałem wcześniej i mam zapytanie - gdzie kupiłeś tego paskuda za 180 zł? :shock:

Komentarz

tam gdzie wszystkie dotychczasowe częsci
                      Cena domeny: 2500 PLN (do negocjacji). Możliwość kupna na raty od 312.50 PLN miesięcznie. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

Komentarz

• Wojtek
                        Drive
                        • 2006
                        • 59

też tam kupuję, ostatnio sprzedaje prawie wyłącznie z Ruville. nie wiem czy to dobra firma, w każdym badź razie najtańsza z zamienników.

Komentarz

flaszka się należy ...
                          a bywam w Koszalinie...

Komentarz

• Wojtek
                            Drive
                            • 2006
                            • 59

z tym , że jak już mówiłem Mariusz z zmax ostatnio posiada Ruville. biorę to, wygląda solidnie i chyba można zarysykować.
                            zawsze serdecznie zapraszam na flaszkę. namiar podaję na pw. pozdrawiam

Komentarz

• henio
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 631

Zamieszczone przez haska
                              dostac sie do tego malego gownienka trzeba rozebrac pol samochodu
                              Niestety ale potwierdzam , sam przez to przeszedłem.

Komentarz

• ali
                                Drive
                                • 2006
                                • 91

Czy to normalne że ten amorek jest bardzo gorący po 10 min pracy silnika? Chcialem go doc isnąć i oparzyłem sobie palucha :evil:

Dodano 10.02.2007

Wymieniony napinacz + sprzęgło jednokierunkowe.
                                Jest O3 1.4 TSI DSG elegance + amazing

była 2008-2014 O2 1.9 BXE
                                była 2005-2008 O1 1.9 AHF

Komentarz

Pracuję...