Zamieszczone przez loyd
Oto mamy nowa Octavie Tour Test Video
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marektbgzwolin a kiedy dokładnie zamawiałeś?
Co do wyglądu w środku ma to być po prostu MINT FL.
Z gazem, to podobno jest tak, że instalacje spełniające Euro V są już opracowane, tylko teraz diabli wiedzą ile potrwają korowody z homologacjami itp.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
marektbg,
tak to jest jak się zamawia u jedynego słusznego dealera
A tak na poważnie, to niektórzy dealerzy zamawiają "w ciemno" samochody w popularnej konfiguracji, i jak kupujesz taki, to jest on już w systemie od jakiegoś czasu, więc z punktu widzenia producenta, to tak jakby został zamówiony wcześniej. Oczywiście można jeszcze zmienić konfigurację, kolor itp. I na taki samochód się właśnie załapałem.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaushok, przecież jest już O2 Tour na konfiguratorach
Komentarz
-
-
jest! wybierasz "nowa octavia tour"Zamieszczone przez shokDla zwykłego xinskiego znalezienie cennika nowego toura jest prawie niemozliwe
[ Dodano: Nie 21 Lis, 10 23:34 ]
Zamieszczone przez SkłodiRzekłbym, że na tym filmiku jest Octavia II Mint przed liftem na zewnątrz, a w środku Mint po lificeZamieszczone przez marektbgNowy Tour to w środku raczej Classic niż Mint.
1. standardowo ma Zestaw naprawczy do kół :shock:
2. trzeba dopłacać za Asymetrycznie dzielone siedzisko i oparcie tylnej kanapy z podłokietnikiem i zamykanym schowkiem??? (to znaczy, że trzeba dopłacić za sam podłokietnik i schowek, czy również za dzieloną kanapę?) :shock:
3. trzeba dopłacać za Wycieraczkę Aero szyby tylnej :shock:
4. trzeba dopłacać za Czujnik parkowania - tył :shock:
Nie wiem jak z tą kanapą, ale 3 i 4 miała nawet Mint przed liftem :?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
W ogóle polityka Skody jest dziwna, bo za wersję z silnikiem 1.6 8V 102km każą dopłacać 5000zł, a na pewno silnik 1.4 80km jest droższy w produkcji, a to ze względu na głowicę 16V.
Tak samo właśnie nagły brak 1.6 w O2FL i jego obecność w nowym Tourze.
Jakby na to nie patrzył, za 46,8tys. (1.4 + metalik + Optimum + czujniki + Swing+alarm+zimówki+dywaniki) jakie kosztował mnie będzie Nowy Tour nic lepszego bym nie kupił - poza może i30 ale tutaj koszty serwisu zdecydowanie zostawiają Hyundaia w tyle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgpoza może i30 ale tutaj koszty serwisu zdecydowanie zostawiają Hyundaia w tyle.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz