O2 RS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wrozby
    Classic
    • 2012
    • 1

O2 RS

Zamieszczone przez owen
    co do spryskiwaczy to skoda sprzedawała też i takie auta wyposażone w xenon
    Jak już to napewno nie w PL a u nas jest obowiązek, ale myślę że dysze ew. zaślepki dadzą rade.
    Jak jest przejściówka to ekstra.
    Do przerobienia na sterowanie ręczne potrzebne będą dwa silniczki od oryginalnych lamp, całą procedurę na forum znajdziesz.
    Jeśli chodzi o długie to trzeba złączyć na krótko dwa kabelki w kolumnie kierownicy wg tego wątku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ighlight=xenon
  • kiep90
    Classic
    • 2010
    • 3

O2 RS

Otrzymałem to co chciałem, teamt do zamknięcia.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Ale co potrzebujesz wymienic ??

Wiekszosc rzeczy jest ta sama, inny jest stabilizator z przodu, amortyzator, sprezyna.

No i po co kombinowac, ubezpieczalnia nie placi czy jak :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• kiep90
        Classic
        • 2010
        • 3

...

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez kiep90
          to jeszcze nic na tym nie przytniesz
          No i oto Polska właśnie , bo nie da się uczciwie i bez przycinania. Ciekawe jak byś się poczuł gdyby to ubezpieczyciel chciał "przyciać" na wypłacie tobie kasy z ubezpieczenia sprawcy.
          Czarny Elegance

Komentarz

• Rekin Chlebojad
            Rider
            • 2010
            • 474

to nie dosc że trzeba czekac to jeszcze nic na tym nie przytniesz ;D
            tylko nie handluj potem swoim autem w necie, bo po takim tekscie nie wszedł bym na ogłoszenie, masz OC pewnie AC , rob na ORI czesciach wszytsko i wariant serwis ja bym tak zrobił, ale w koncu Polska dla Polakow a Polak potrafi. Czesto sprawdzajace sie powiedzenie" Ile zaoszczedzisz, tyle stracisz".
            Auto dostało w koła gdzie poszła przednia zawiecha
            no to troche "otro" musiało byc, nie chce nic krakac ale jesli to powazniejsze udeżenie , te "oszczednosci" poswiecił bym na sprawdzenie geometri auta ewentualnie wstawienie na rame i zmierzenie punktow, bo moze sie okazac że przy najblizszej zimie bedziesz 4 slady zostawiał, (<<---pisze to przyszłosciowo, bo nie wiem jakiego stopnia sa uszkodzenia)
            [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• Mickul
              RS
              • 2010
              • 2847

Masz RSkę - o to auto trzeba dbać (jak o każde zresztą). Masz ubezpieczenie i to jeszcze nie jest pobierane z Twojego, ale z konta sprawcy. Dajesz do serwisu, jeździsz autem zastępczym i masz w stu procentach oryginalne auto. No chyba, że faktycznie chcesz oddać je do stodoły i iść po kosztach - a mówią, że auta z zachodu są lewe. :roll:

Komentarz

• kiep90
                Classic
                • 2010
                • 3

...

Komentarz

• blackrs
                  RS
                  • 2008
                  • 4826
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

oddaj do aso albo jakiegos dobrego serwisu zrób bez gotówkowo sprawdza ci wszystko i wstawia ori czesci. nie bedziesz miał problemów przy sprzedazy no tyle ze nic nie PZYSTNIESZ
                  BYŁA o1 rs
                  BYŁA o2 1.6
                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                    Rider
                    • 2010
                    • 474

kiep90, a i jeszcze jedno zajrzyj tuKLIK , potem może zmien opisik w podpisie masz tam 1.9 TDI a mowisz że masz 2.0 TDI RS, z tego co ja wiem to na 100% amortyzator, sprężyna i cos co nie jest zawieszeniem a znajduje sie w tej okolicy to zacisk hamulcowy i tarcza. Potem tylko po "robocie" zwroc uwage na geometrii na (PK, kat PSZ, WSZ) jesli dostaniesz wykres wogole.
                    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Dziwi mnie to że ktos kogo stać było na kupno RS-a chce oszczędzać na naprawie zawieszenia. To tak jak by grafik komputerowy oszczadzał na oprogramowaniu
                      Pomijam juz fakt że auto naprawoine na jakis używanych zamiennikach od innej wersji może być po prostu niebezpieczne.
                      Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...