współczuje, gnoje inaczej tego nie można określić... nietypowe zabezpieczenie to jakie naprzykład?
Kradziez auta
Zwiń
X
-
z tego co ostatnio przeglądałem forum gdzieś był poruszany temat skradzionego samochodu i to chyba nawet było w Gliwicach :shock: (jeśli się myle poprawcie mnie)
no i szczęśliwie auto odnalazło się po kilku dniach (właściciel atakował taxidrajwerów etc.)
może daj jakąś fotke , gdzieś może ktoś zobaczy ....
ogólnie kiepska sprawa :roll:Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
jak się domyślam, to ta:
witam w nocy z 16 na 17 listopada skradziono moja perelke z parkingu przy ul. S Batorego16 w Knurowie! czyli jak w temacie czarna a3 o num rej. SGL 04G4 ;2002r, 5 drzwiowa, czarna skora pelna, brak oznaczen marki tylko magiczne kolka audi z tylu na klapie bagaznika, fele 5 ramienne 15cali na dunlopach06.09.2010 - zamówienie szarej elegantki
19.11.2010 - odbiór auta :-)
Komentarz
-
-
A ja mam pytanie w kwestii kradzieży, jak to jest, ze zwrotem kasy przez ubezpieczyciela, Bo mam Octavie 2 FL nową ubezpieczenie w PZU no i poinformowal mnie sprzedawca, że w przypadku kradzieży jest pełny zwrot wartości fakturowej pojazdu( czyli za tyle ile kupiłem) Jak jest z tym w praktyce?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez piotrek_osbaca10, sprawa musi zostac, ze tak powiem "umozona"........i papiery przejda do firmy ubezpieczeniowej........no chyba ze policja znajdzie autko...."przypadkiem"
Nie chcę być bezczelny ani za szczery, ale chyba masz rację i proponuję się przyzwyczaić do najgorszego. Jak było na full wypasie to poszło pod zamówienie ew. na rozmontowanie pod zamówione części, chociażby miało to być tylko koło od kierownicy. Tak dla przykładu. Oni tzn. "złodzieje" nie zastanawiają się nad tym co biorą, tylko czy to co biorą ma coś pod zamówienie. jakby trzeba było ukraść pieska pod szyba to też wezmą całe auto. Odszkodowanie za auto to inna kwestia niejednokrotnie zależna od firmy ubezp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez toomaszA ja mam pytanie w kwestii kradzieży, jak to jest, ze zwrotem kasy przez ubezpieczyciela, Bo mam Octavie 2 FL nową ubezpieczenie w PZU no i poinformowal mnie sprzedawca, że w przypadku kradzieży jest pełny zwrot wartości fakturowej pojazdu( czyli za tyle ile kupiłem) Jak jest z tym w praktyce?
Komentarz
-
-
Musieli juz dlugo obserwowac Twoje cudo skoro w jedyne pol godziny wzieli.
Wg mnie to nie ma w słowniku ludzi kulturalnych wystarczająco obrazliwych slow(i niestety nie moglbym ich tu uzyc) ktorymi mozna okreslic zlodzieja samochodow. Ja to bym takiego bez skrupulow...albo nie napisze bo admin zaraz skasuje. No coz mam slabe nerwy w niektorych okolicznosciach. Wspolczucie i pozdro. :|Piłeś?-nie jedź!...nie piłeś?-wypij
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez M4cieknie lubię OT, ale w 1.poście ewidentnie baca10 podała że ukradli jej mężowi i że to było Audi A3 ...Zamieszczone przez oolsztyniakz tego co ostatnio przeglądałem forum gdzieś był poruszany temat skradzionego samochodu i to chyba nawet było w Gliwicach :shock: (jeśli się myle poprawcie mnie)
no i szczęśliwie auto odnalazło się po kilku dniach (właściciel atakował taxidrajwerów etc.)
Zamieszczone przez toomaszBo mam Octavie 2 FL nową ubezpieczenie w PZU no i poinformowal mnie sprzedawca, że w przypadku kradzieży jest pełny zwrot wartości fakturowej pojazdu( czyli za tyle ile kupiłem) Jak jest z tym w praktyce?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
baca, współczuję, ale nie ma co rozpaczać. To tylko samochód. Wiem, wiem kasa itp. itd. Następny będzie lepszy. Lepiej że go ukradli z ulicy niż jakby mieli mężowi manto spuścić. Od tego masz AC, żeby się nie stresować. Wiadomo, że się na tym straci no ale to nasz kochany kraj.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez M4ciekjak się domyślam, to ta:
witam w nocy z 16 na 17 listopada skradziono moja perelke z parkingu przy ul. S Batorego16 w Knurowie! czyli jak w temacie czarna a3 o num rej. SGL 04G4 ;2002r, 5 drzwiowa, czarna skora pelna, brak oznaczen marki tylko magiczne kolka audi z tylu na klapie bagaznika, fele 5 ramienne 15cali na dunlopach
Komentarz
-
-
baca10, jesteś pewna, że auto miało założoną blokadę?
Swego czasu zajmowałem się dla potrzeb prac naukowych statystykami kradzieży aut i powiem, że auta z załozoną blokadą przeważnie były wywożone na lawetach.
1 na 500 z założona blokadą odjeżdżało na swoich kołach. Jak złodziej musi na miejscu kradzieży poświecić więcej jak 25 sekund na auto to zostawia je np z rozprutym zamkiem i imo. Auto najpierw jest obserwowane czy aby nie ma blokady skrzyni, bo jej rozerwanie trochę trwa.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajbaca10, jesteś pewna, że auto miało założoną blokadę?
Swego czasu zajmowałem się dla potrzeb prac naukowych statystykami kradzieży aut i powiem, że auta z załozoną blokadą przeważnie były wywożone na lawetach.
1 na 500 z założona blokadą odjeżdżało na swoich kołach. Jak złodziej musi na miejscu kradzieży poświecić więcej jak 25 sekund na auto to zostawia je np z rozprutym zamkiem i imo. Auto najpierw jest obserwowane czy aby nie ma blokady skrzyni, bo jej rozerwanie trochę trwa.
Komentarz
-
-
Przykra sprawa .
Zamieszczone przez krzysnJuż w fabii I sterowanie biegami odbywa się poprzez linki. "Podobno" wystarczy zdjąć plastikową osłonę dżwignii zmiany biegów i tymi linkami można wrzucić np. dwójkę.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz