Podłokietnik O2 Ambiente

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KOZA
    Classic
    S_OCP Member
    • 2006
    • 7

Podłokietnik O2 Ambiente

MARCUS, jeżeli masz na myśli oryginalną dolną czarną część zderzaka (chociaż ja nie nazwałbym tego spoilerem), to jest to mocowane metodą "wciśnij- zatrzaśnij". Odchylasz nadkola, demontujesz osłonę przednią i boczne i masz go jak na dłoni. Zdejmujesz stary, zakładasz nowy...i cała filozofia. Będziesz potrzebował tylko torxa do odkręcania wkrętów.

Powodzenia
    Nareszcie KUPIŁEM !!! - Mój pierwszy samochód: OCTAVIA :]
  • Mareque1
    Classic
    • 2006
    • 22

Podłokietnik O2 Ambiente

Cześć.
    Pytam bo nie znalazłem w archiwum nic o podłokietniku, poza oferta sprzedaży. Byłem w piątek w ASO na programowaniu ryglowania przy 20 km/h (free i pooglądałem sobie auto takie jak moje w salonie. I zdziwienie - w tamtej Skodce podłokietnik ma coś w rodzaju "zapadki" przy podnoszeniu ramienia do góry i mozna go "zblokować" na wybranej wysokości, a u mnie ramię fabrycznego podłokietnka otwiera się i zamyka z lekkim oporem, lecz nie można go zostawić zblokowanego miedzy skrajnymi położeniami. W tym drugim aucie podczas ruszania ramieniem podłokietnika wyczuwałem coś jakby pracującą zębatkę a u mnie ruch jest płynny. No i się zastanawiam czy i co mam zwalone i jak to podregulować, o ile się da, żeby mój podłokietnik był "ustawiany na wysokość"? :/

_
    M
    Mareque
    O2 Ambiente BJB '2005

Komentarz

• rezon
      RS
      • 2006
      • 1894
      • Volvo
      • AKL 1.6 MPI 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Mareque1
      ryglowania przy 20 km/h (free:
      gratuluję mnie skasowali na 30zł (ASO Krosno) ponieważ jeszcze dodali odblokowanie po wyjęciu kluczyka
      Podłokietnik sprawdzę po południu, ale napisz co masz na myśli pisząc zblokowany - ustawiony poziomo ale na innej wysokości niż zamknięty BOX? Czy też po prostu pod kaem do boxa. Jeżeli to drugie to owszem u mnie sam się trzyma na dowolnej wysokości, ale niestety ręki to się nie da na tym oprzeć - po prostu zamyka się tym samym schowek i obniża podłokietnik

Komentarz

• jacq
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2004
        • 195

Mareque1, Podłokietnik działa w 2 kierunkach wysuwa się do przodu oraz ustalasz wysokość. Wysokość regulujesz następująco. Opuszczasz na max w dół i powoli podnosisz. Ciche kliknięcie ustala zapadkę na określonej wysokości.

IMHO podłokietnik ma zbyt małą regulacje na długość, albo ja mam zbyt krótkie ręce. :lol:

pzdr
        OII ambientna sztuka

Komentarz

• Mareque1
          Classic
          • 2006
          • 22

@Rezon
          No właśnie, u mnie też się trzyma ale zamyka się jak "klapa" od boxa (jak rozumiem tak samo u Ciebie). A w salonie, w innej O2, miał coś jak zapadkę (tam jest taka zębatka na zawiasie z tego co widać bez rozkręcania) i nie zamykał sie dopóki nie odchyliłeś na maxa do tyłu/góry co zwalniało blokadę, czyli "był pod kątem do boxa" i można było go ustawić w miarę poziomo i spoko oprzeć ręke - IMO na boxie nie jest poziomy tylko lekko w dół.
          I to miało sens i ja tez tak chcę

@Jacq
          Sprawdzę czy jeśli powoli będę podnosił to zadziała, ale wydaj mi się że nie i to jest mój problem...

PS:
          Bad news: masz krótkie ręce ALbo nogi, bo ja mam daleko do tyłu fotel odsunięty.
          Mareque
          O2 Ambiente BJB '2005

Komentarz

• mirus
            Ambiente
            • 2005
            • 213

Zamieszczone przez jacq
            Mareque1, Podłokietnik działa w 2 kierunkach wysuwa się do przodu oraz ustalasz wysokość. Wysokość regulujesz następująco. Opuszczasz na max w dół i powoli podnosisz. Ciche kliknięcie ustala zapadkę na określonej wysokości.
            Potwierdzam, u mnie tak samo.
            Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
            Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• PCet
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2005
              • 153

Zamieszczone przez Mareque1
              . miał coś jak zapadkę (tam jest taka zębatka na zawiasie z tego co widać bez rozkręcania) i nie zamykał sie dopóki nie odchyliłeś na maxa do tyłu/góry co zwalniało blokadę, czyli "był pod kątem do boxa" i można było go ustawić w miarę poziomo i spoko oprzeć ręk
              W mojej jest dokładnie tak, jak wyżej opisałeś. Można podłokietnik zablokować, a żeby opuścić, trzeba odchylić do samej góry.
              A mam właśnie O2 Ambiente.
              Już nie skoda, ale grupa ta sama

Komentarz

• mariobros
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 551

Zamieszczone przez jacq
                pzdr
                Dokładnie tak to działa. A takie działanie nie powinno zależeć od wersji wyposażenia, więc jeśli ktoś ma inaczej, powinien sprawę reklamować
                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• rezon
                  RS
                  • 2006
                  • 1894
                  • Volvo
                  • AKL 1.6 MPI 101 KM
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez jacq
                  Podłokietnik działa w 2 kierunkach wysuwa się do przodu oraz ustalasz wysokość. Wysokość regulujesz następująco. Opuszczasz na max w dół i powoli podnosisz. Ciche kliknięcie ustala zapadkę na określonej wysokości
                  SPrawdziłem, u mnie też tak działa. powolutku do góry to nie zamknę boxa, ale jest wyżej.
                  Dzięki Jacq, nie doceniłem pomysłowości knedli

Komentarz

Pracuję...