Dławienie silnika
Zwiń
X
-
Dławienie silnika
Witam.
Mam problem z dławieniem silnika w niskim zakresie obrotów na I,II i III biegu. Wygląda to na nieprawidłowy skład mieszanki ale dotyczy tylko zasilania benzyną. Jest to szczególnie odczuwalne przy zimnym silniku. Przepustnica nowa, zastanawiam się nad wlaniem płynu do paliwa.
LX 1,6 AEE 55 KW 1999r + sekw. gaz
Pozdrawiam
-
-
a moze wina swiec????
skolei moj byly passat (jezdzi teraz u wojka z zalozonym gazem) po dluzszym uzywaniu gazu po przelaczeniu autko na paliwo strasznie czkalo i wiekszosci wypadkow gaslo, okazalo sie ze pompa paliwa juz sie konczy
bo mechanik powiedzial ze jesli jej nie uzywamy to niestety skracamy jej zycie
wiec moze u ciebie tez pompa paliwa konczy swoj zywot
pzdr
Komentarz
-
-
ja jednak obstawiałbym wtryski. Miałem ten sam objaw w Fiacie, po wymianie wtrysków jak ręką odjął. Spróbuj wlać do zbiornika płynu do czyszczenia układu wtryskowego firmy Valvoline ( na 1/3 zbiornika buteleczkę tego specyfika). U mnie pomogło, wtryski zsklejają sie takim gównem które powstaje przy spalaniu gazu LPG, staraj tankować dobry gaz np na BP lub Statoil.
pozdr
Komentarz
-
-
JA na dziendobry odlaczylbym kleme z akumulatora na jakies 15 minut i zobaczyl czy po zalaczeniu cos sie zmiania.Najlepiej zrobic to rano na zminym silniku i pojezdzic na benzynce jakies 150-200km.Byc moze mapa benzyny sie rozjechala czesto tak bywa na gazie.Co do pompy paliwa to ona dziala nawet jak jezdzisz na gazie chyba ze zamontowales sobie automatyczny wylacznik.Dlatego zaleca sie aby w baku byla przynajmniej 1/3 jego pojemnosci, benzyny oczywiscieByły Właściciel OI 1.6 AEE 75KM ,1998r teraz Laguna 3 2.0 dci 150KM
Komentarz
-
-
Re: Dławienie silnika
Cześć.
nico21 ma rację z BP, tankowałem wyłącznie na Statoil i od stycznia dwa razy czyściłem elektrozawór na reduktorze - zobaczę co na to "orła cień".
Faktycznie nie pomyslałem o odłączeniu akumulatora. Sprawdałem pamięć usterek i inne parametry wszystko jest OK.
BTW. świece i kable nowe. Pompa i filtr paliwa - OK.
Dam znać co z tego wynikło.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz