[O2] Przygasa na wolnych obrotach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • klau5
    Classic
    • 2012
    • 1

w ten czwartek cos planujecie czy dopiero w maju
  • czechu81
    Classic
    • 2010
    • 17

Hej
    Jak widac jestem nowy i jeszcze nie wiem czy tu zagoszcze na dluzej
    Mam mozliwosc naprawde tanio kupic Octavie 2 z 2004. 2.0 TDI 140 KM. nie wiem jakie oznacznie ma ten silnik

Nie wnikajac w szczegoly nie bede mial raczej mozliwosci jechac nia do aso zeby ja sprawdzili.
    Auto jezdzi ale na wolnych obrotach wariuje , potrafi zgasnac na swiatlach.
    Jak dostanie obrotow to smiga - mozna nim normalnie jezdzic.

Wiem ze to jest totalny strzal w ciemno i ciezko cokolwiek powiedziec , mimo to podpowiedcie cos
    Wlasciciel mowi ze to wtryski ale nie ma raczej nic na potwierdzenie tego .. ile kosztuja do niej wtryski - trzeba wszyskie razem wymieniac czy mozna zdiagnozowac i pojedynczo ?

Cokolwiek ....

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Re: Przygasa na wolnych obrotach

Zamieszczone przez czechu81
      Hej
      Jak widac jestem nowy i jeszcze nie wiem czy tu zagoszcze na dluzej
      Mam mozliwosc naprawde tanio kupic Octavie 2 z 2004. 2.0 TDI 140 KM. nie wiem jakie oznacznie ma ten silnik

Nie wnikajac w szczegoly nie bede mial raczej mozliwosci jechac nia do aso zeby ja sprawdzili.

Wiem ze to jest totalny strzal w ciemno i ciezko cokolwiek powiedziec , mimo to podpowiedcie cos
      Wlasciciel mowi ze to wtryski ale nie ma raczej nic na potwierdzenie tego .. ile kosztuja do niej wtryski - trzeba wszyskie razem wymieniac czy mozna zdiagnozowac i pojedynczo ?

Cokolwiek ....
      Przyjacielu być może przyszły skodziarzu, przyczyn może być wiele: od zapowietrzonej instalacji paliwowej, przez wtryskiwacze aż do wymiany całego kompa. Koszty od 0 do powiedzmy max 8000pln przy czarnym scenariuszy wymiany kompa i wtrysków na nówki sztuki
      4x4

Komentarz

• czechu81
        Classic
        • 2010
        • 17

W sumie spodziewalem sie takiej odpowiedzi
        Podjade do asa na rzgowska w lodzi i zobacze czy mozna w poniedzialek rano tam podjechac... moze sie uda wyrwac auto na godzine czy dwie przed ewentualnym kupnem...

Komentarz

• t271828
          Elegance
          • 2008
          • 928

Re: Przygasa na wolnych obrotach

Hej
          Skoro wlasciciel sprzedaje zesputy to albo nie potrafi naprawic/zdiagnozowac albo juz zdiagnozowal i naprawa jest droga. Ja bym nie kupowal.

[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 11:02 ]
          W sumie spodziewalem sie takiej odpowiedzi
          Podjade do asa na rzgowska w lodzi i zobacze czy mozna w poniedzialek rano tam podjechac... moze sie uda wyrwac auto na godzine czy dwie przed ewentualnym kupnem...
          IMO zamiast jechac do ASO lepiej byloby rozejrzec sie za jakims kumatym mechanikiem bedzie i taniej i lepiej

Komentarz

• czechu81
            Classic
            • 2010
            • 17

Nie do konca .Szef u zony w firmie sprzedaje auto - od jakiegos czasu jest problem ale ma juz zamowione nowe.
            Wiec dal dobra cene i ktos z pracownikow moze kupic - trzeba sie po prostu zdecydowac.
            To jest 2004 . 1 rejestracja 2005. Elagance , 2-strefowa klima , czujniki parowania , 2 komplety opon. Niestety ma 280 tys km. Tyle ze chce 19 tys.... wiec sie zainteresowalem.
            Mam mondeo mk3 wiec nie mam jakiegos parcia strasznego - tyle ze octavia mi sie zawsze bardziej podobala i jest 3 lata mlodsza....

Komentarz

• t271828
              Elegance
              • 2008
              • 928

Nie do konca .Szef u zony w firmie sprzedaje auto - od jakiegos czasu jest problem ale ma juz zamowione nowe.
              Wiec dal dobra cene i ktos z pracownikow moze kupic - trzeba sie po prostu zdecydowac.
              To jest 2004 . 1 rejestracja 2005. Elagance , 2-strefowa klima , czujniki parowania , 2 komplety opon. Niestety ma 280 tys km. Tyle ze chce 19 tys.... wiec sie zainteresowalem.
              Mam mondeo mk3 wiec nie mam jakiegos parcia strasznego - tyle ze octavia mi sie zawsze bardziej podobala i jest 3 lata mlodsza....
              w takim wypadku warto sie zastanowic, 280 tys. to nie jest jakis straszny przebieg, prawie wszystkie uzywki w Polsce tyle maja, tylko zostaly skrecone na 150 tys.

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

czechu81, w razie czego mozna kupić kompletny silnik za 2-4 tys pln i wymienic

[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 11:51 ]
                Zamieszczone przez t271828
                nie potrafi naprawic/zdiagnozowac albo juz zdiagnozowal i naprawa jest droga
                jest też 3 alternatywa- nie chce już inwestowac w auto bo kupuje nowe
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• czechu81
                  Classic
                  • 2010
                  • 17

Mała aktualizacja. Nie gaśnie tylko po zatrzymaniu jak minie kilka sekund zaczyna nie równo pracować.

Auto będę miał w poniedziałek rano na 2 godziny.
                  Pojade podłączyć do mechanika pod kompa i liczę ze się coś dowiem.

[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 20:58 ]
                  Ma ktos tutaj taka oktavie z tak duzym przebiegiem ?

Komentarz

• t271828
                    Elegance
                    • 2008
                    • 928

Auto będę miał w poniedziałek rano na 2 godziny.
                    Pojade podłączyć do mechanika pod kompa i liczę ze się coś dowiem.
                    I co dowiedziales sie? Kupujesz?

Przebiegiem sie nie przejmuj

Komentarz

• czechu81
                      Classic
                      • 2010
                      • 17

hej
                      no tak zdecydowalem sie ja wziac.
                      ogolnie mam pietra

dostalem ja do pojezdzenia na 2 godziny - pojechalem na trzepaki - zrobilem sciezke u znajomego co pracuje w stacji kontroli i wszystko jest ok.
                      do zawieszenia/ukl kier sie nie mozna przyczepic - wyciekow oleju nie stwierdzono

szczerze mowiac nawet nie zajrzalem pod maske ... uswiadomilem to sobie jak oddalem.

w kazdym razie to "trzepanie" tak naprawde ciezko wyczuc.
                      nie wazne czy jest cieply czy zimny - na wolnych obrotach co jakis czas "bujnie" autem
                      zapala bez problemu

znalazlem natomiast inny problem - jest 2 strefowa klima - ale z lewej strony leci zawsze cieple
                      jesli to czujnik temp to luz , jesli mechanizm w desce to lipa bo bedzie trzeba znalezc kogos kto to rozbierze.

sprzeglo , jeden wtrysk , turbina wymieniana na poczatku roku
                      wyjdzie w praniu ....

Komentarz

• neoXs
                        Rider
                        • 2010
                        • 555

Moja dziewczyna jeździ Octavią I, 1.9 TDI i ma przebieg 330 tys. Autko jest u niej w rodzinie od nowości i nie było z nim nigdy problemu

Remontu silnika nie miało. Wszystko sprawnie działa. Aczkolwiek mówi się, że pierwsze Octavie są nie do zajechania. Nie wiem jak z dwójeczkami. Jednak jak na silnik Diesla to ten przebieg da się przeżyć.

Komentarz

• 4x4BKF
                          L&K
                          • 2010
                          • 1279

Zamieszczone przez neoXs
                          Moja dziewczyna jeździ Octavią I, 1.9 TDI i ma przebieg 330 tys. Autko jest u niej w rodzinie od nowości i nie było z nim nigdy problemu

Remontu silnika nie miało. Wszystko sprawnie działa. Aczkolwiek mówi się, że pierwsze Octavie są nie do zajechania. Nie wiem jak z dwójeczkami. Jednak jak na silnik Diesla to ten przebieg da się przeżyć.
                          Bierz, jeszcze kilka lat jazdy zanim zacznie się coś dziać...

A szanowni koledzy myślą, że te ich TDi-ki od dziadka niemca z przebiegiem 120000km to po ile mają?? Panowie, przebieg rzędu 0,5mln km jest w kilkuletnim wozie czymś normalnym.

W 2005r. mój ojciec sprowadził VW LT 35 z przebiegiem 680000km i Mercedesa kaczkę z przebiegiem 1 280 000km oba z idealnym stanem zawieszenia, skrzynia i silnik stan jak na ten przebieg bardzo dobry. Fakt że oba chodziły jako pojazdy lotniskowe w Ludwigshaffen czy gdzieś tam, więc obsługę miały jak się należy a jeździły po stolnicy.
                          LT35 poszedł do ludzi po wymianie siedzeń, a kaczka jeździ w zaprzyjaźnionej firmie do tej pory. Przebieg około 1 450 000km, wymieniony tylny most - oleju bierze ok. 0.3l/100km. - była ostatnio nawet na allegro wystawiona ale właściciel stwierdził że nie za bardzo chce ją sprzedać i wycofał aukcję.

Czechu jeśli można dać wskazówkę, to niech ktoś ustawi dawkę biegu jałowego, o ile nie jest ona automatycznie regulowana w zależności od temperatury to po pierwsze, po drugie szczelność układu paliwowego, a konkretnie zasilania. A jeśli to nie pomoże, to moduł sterujący wtryskiem się kłania. Trzy najbardziej prawdopodobne rzeczy.
                          4x4

Komentarz

• czechu81
                            Classic
                            • 2010
                            • 17

Zamieszczone przez 4x4BKF
                            Czechu jeśli można dać wskazówkę, to niech ktoś ustawi dawkę biegu jałowego, o ile nie jest ona automatycznie regulowana w zależności od temperatury to po pierwsze, po drugie szczelność układu paliwowego, a konkretnie zasilania. A jeśli to nie pomoże, to moduł sterujący wtryskiem się kłania. Trzy najbardziej prawdopodobne rzeczy.
                            Wskazówka przyda się każda
                            Tutaj obroty nic nie spadają - wskazówka obrotów nawet nie drgnie.
                            Nie czuć takiego szarpania od silnika - zreszta nie mam zamiaru tego ruszać dopóki nie bedzie innych objawów.
                            Robię lewa stronę ogrzewania , klocki z tylu i smigam.
                            Mondziu pojdzie na handel. Troche mi szkoda bo jak wsiadlem do niego po jeździe skóra to docenilem ilośc miejsca w środku.

[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 16:10 ]
                            Własnie ja rozbił. Lekko ane nie wiem czy coś bedzie z zakupu.

Komentarz

Pracuję...