w ten czwartek cos planujecie czy dopiero w maju
[O2] Przygasa na wolnych obrotach
Zwiń
X
-
[O2] Przygasa na wolnych obrotach
Hej
Jak widac jestem nowy i jeszcze nie wiem czy tu zagoszcze na dluzej
Mam mozliwosc naprawde tanio kupic Octavie 2 z 2004. 2.0 TDI 140 KM. nie wiem jakie oznacznie ma ten silnik
Nie wnikajac w szczegoly nie bede mial raczej mozliwosci jechac nia do aso zeby ja sprawdzili.
Auto jezdzi ale na wolnych obrotach wariuje , potrafi zgasnac na swiatlach.
Jak dostanie obrotow to smiga - mozna nim normalnie jezdzic.
Wiem ze to jest totalny strzal w ciemno i ciezko cokolwiek powiedziec , mimo to podpowiedcie cos
Wlasciciel mowi ze to wtryski ale nie ma raczej nic na potwierdzenie tego .. ile kosztuja do niej wtryski - trzeba wszyskie razem wymieniac czy mozna zdiagnozowac i pojedynczo ?
Cokolwiek ....
-
-
Re: Przygasa na wolnych obrotach
Zamieszczone przez czechu81Hej
Jak widac jestem nowy i jeszcze nie wiem czy tu zagoszcze na dluzej
Mam mozliwosc naprawde tanio kupic Octavie 2 z 2004. 2.0 TDI 140 KM. nie wiem jakie oznacznie ma ten silnik
Nie wnikajac w szczegoly nie bede mial raczej mozliwosci jechac nia do aso zeby ja sprawdzili.
Wiem ze to jest totalny strzal w ciemno i ciezko cokolwiek powiedziec , mimo to podpowiedcie cos
Wlasciciel mowi ze to wtryski ale nie ma raczej nic na potwierdzenie tego .. ile kosztuja do niej wtryski - trzeba wszyskie razem wymieniac czy mozna zdiagnozowac i pojedynczo ?
Cokolwiek ....4x4
Komentarz
-
-
Re: Przygasa na wolnych obrotach
Zamieszczone przez czechu81Hej
[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 11:02 ]
Zamieszczone przez czechu81W sumie spodziewalem sie takiej odpowiedzi
Podjade do asa na rzgowska w lodzi i zobacze czy mozna w poniedzialek rano tam podjechac... moze sie uda wyrwac auto na godzine czy dwie przed ewentualnym kupnem...
Komentarz
-
-
Nie do konca .Szef u zony w firmie sprzedaje auto - od jakiegos czasu jest problem ale ma juz zamowione nowe.
Wiec dal dobra cene i ktos z pracownikow moze kupic - trzeba sie po prostu zdecydowac.
To jest 2004 . 1 rejestracja 2005. Elagance , 2-strefowa klima , czujniki parowania , 2 komplety opon. Niestety ma 280 tys km. Tyle ze chce 19 tys.... wiec sie zainteresowalem.
Mam mondeo mk3 wiec nie mam jakiegos parcia strasznego - tyle ze octavia mi sie zawsze bardziej podobala i jest 3 lata mlodsza....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czechu81Nie do konca .Szef u zony w firmie sprzedaje auto - od jakiegos czasu jest problem ale ma juz zamowione nowe.
Wiec dal dobra cene i ktos z pracownikow moze kupic - trzeba sie po prostu zdecydowac.
To jest 2004 . 1 rejestracja 2005. Elagance , 2-strefowa klima , czujniki parowania , 2 komplety opon. Niestety ma 280 tys km. Tyle ze chce 19 tys.... wiec sie zainteresowalem.
Mam mondeo mk3 wiec nie mam jakiegos parcia strasznego - tyle ze octavia mi sie zawsze bardziej podobala i jest 3 lata mlodsza....
Komentarz
-
-
czechu81, w razie czego mozna kupić kompletny silnik za 2-4 tys pln i wymienic
[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 11:51 ]
Zamieszczone przez t271828nie potrafi naprawic/zdiagnozowac albo juz zdiagnozowal i naprawa jest drogaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Mała aktualizacja. Nie gaśnie tylko po zatrzymaniu jak minie kilka sekund zaczyna nie równo pracować.
Auto będę miał w poniedziałek rano na 2 godziny.
Pojade podłączyć do mechanika pod kompa i liczę ze się coś dowiem.
[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 20:58 ]
Ma ktos tutaj taka oktavie z tak duzym przebiegiem ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czechu81Auto będę miał w poniedziałek rano na 2 godziny.
Pojade podłączyć do mechanika pod kompa i liczę ze się coś dowiem.
Zamieszczone przez czechu81Ma ktos tutaj taka oktavie z tak duzym przebiegiem ?
Komentarz
-
-
hej
no tak zdecydowalem sie ja wziac.
ogolnie mam pietra
dostalem ja do pojezdzenia na 2 godziny - pojechalem na trzepaki - zrobilem sciezke u znajomego co pracuje w stacji kontroli i wszystko jest ok.
do zawieszenia/ukl kier sie nie mozna przyczepic - wyciekow oleju nie stwierdzono
szczerze mowiac nawet nie zajrzalem pod maske ... uswiadomilem to sobie jak oddalem.
w kazdym razie to "trzepanie" tak naprawde ciezko wyczuc.
nie wazne czy jest cieply czy zimny - na wolnych obrotach co jakis czas "bujnie" autem
zapala bez problemu
znalazlem natomiast inny problem - jest 2 strefowa klima - ale z lewej strony leci zawsze cieple
jesli to czujnik temp to luz , jesli mechanizm w desce to lipa bo bedzie trzeba znalezc kogos kto to rozbierze.
sprzeglo , jeden wtrysk , turbina wymieniana na poczatku roku
wyjdzie w praniu ....
Komentarz
-
-
Ma ktos tutaj taka oktavie z tak duzym przebiegiem ?
Remontu silnika nie miało. Wszystko sprawnie działa. Aczkolwiek mówi się, że pierwsze Octavie są nie do zajechania. Nie wiem jak z dwójeczkami. Jednak jak na silnik Diesla to ten przebieg da się przeżyć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsMa ktos tutaj taka oktavie z tak duzym przebiegiem ?
Remontu silnika nie miało. Wszystko sprawnie działa. Aczkolwiek mówi się, że pierwsze Octavie są nie do zajechania. Nie wiem jak z dwójeczkami. Jednak jak na silnik Diesla to ten przebieg da się przeżyć.
A szanowni koledzy myślą, że te ich TDi-ki od dziadka niemca z przebiegiem 120000km to po ile mają?? Panowie, przebieg rzędu 0,5mln km jest w kilkuletnim wozie czymś normalnym.
W 2005r. mój ojciec sprowadził VW LT 35 z przebiegiem 680000km i Mercedesa kaczkę z przebiegiem 1 280 000km oba z idealnym stanem zawieszenia, skrzynia i silnik stan jak na ten przebieg bardzo dobry. Fakt że oba chodziły jako pojazdy lotniskowe w Ludwigshaffen czy gdzieś tam, więc obsługę miały jak się należy a jeździły po stolnicy.
LT35 poszedł do ludzi po wymianie siedzeń, a kaczka jeździ w zaprzyjaźnionej firmie do tej pory. Przebieg około 1 450 000km, wymieniony tylny most - oleju bierze ok. 0.3l/100km. - była ostatnio nawet na allegro wystawiona ale właściciel stwierdził że nie za bardzo chce ją sprzedać i wycofał aukcję.
Czechu jeśli można dać wskazówkę, to niech ktoś ustawi dawkę biegu jałowego, o ile nie jest ona automatycznie regulowana w zależności od temperatury to po pierwsze, po drugie szczelność układu paliwowego, a konkretnie zasilania. A jeśli to nie pomoże, to moduł sterujący wtryskiem się kłania. Trzy najbardziej prawdopodobne rzeczy.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFCzechu jeśli można dać wskazówkę, to niech ktoś ustawi dawkę biegu jałowego, o ile nie jest ona automatycznie regulowana w zależności od temperatury to po pierwsze, po drugie szczelność układu paliwowego, a konkretnie zasilania. A jeśli to nie pomoże, to moduł sterujący wtryskiem się kłania. Trzy najbardziej prawdopodobne rzeczy.
Tutaj obroty nic nie spadają - wskazówka obrotów nawet nie drgnie.
Nie czuć takiego szarpania od silnika - zreszta nie mam zamiaru tego ruszać dopóki nie bedzie innych objawów.
Robię lewa stronę ogrzewania , klocki z tylu i smigam.
Mondziu pojdzie na handel. Troche mi szkoda bo jak wsiadlem do niego po jeździe skóra to docenilem ilośc miejsca w środku.
[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 16:10 ]
Własnie ja rozbił. Lekko ane nie wiem czy coś bedzie z zakupu.
Komentarz
-
Komentarz