[O2] ASR - jak u was działa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • big798
    Classic
    • 2010
    • 7

Ja mam 108 CDI, juz drugiego. W poprzednim padl silnik i nie oplacalo sie juz naprawiac. Zreszta duzo rzeczy sie nazbieralo. Ogolnie autko nie awaryjne, moj mocno po dupie dostawal i dlatego.

Problem byl z jednym wtryskiem. Co jakis czas byl naprawiany, raz wymieniony i znowu padal. Moze wina lezala w czyms innym. Po 340 kkm padlo turbo i olej poszedl w silnik. Mechanik cos zle zlozyl i wygielo wal korbowy. Niby wszystko naprawil, ale auto juz nie to samo. Po 12 kkm korbowod wyszedl bokiem. A ze juz nic nie wymienialismy od jakiegos czasu to poszedl na zyletki i kupilismy drugiego.

No i problem z blacha. Masakra jakas. Najlepiej kup juz zrobionego.

Fabryczna wersja osobowa jest lepiej wyciszona niz ciezarowka przerabiana. Ale unikaj V-klasy z hydrauliczna zawiecha. Podobno jak sie zacznie sypac to kaplica. Ogolnie swietnie sie prowadzi jak wszystko zrobione.

Jak masz jakies pytania to wal smialo.
  • leadman
    Drive
    • 2009
    • 98
    • Ford

Jak u Was działa ASR?
    Jest teraz trochę mokro i ślisko i czasem jak się zapomnę i mocniej depnę to koła zaczynają buksować. I nie było w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że poza kontrolką, że ASR działa, to nie czuć żadnego zmniejszenia mocy itp (tak jak miałem w VB).
    Nawet dzisiejsza próba na światłach: ostro po gazie i mocne walenie z przodu połączone z poślizgiem - ASR tak jak by tylko kontrolka.
    Jak jest u Was? Macie podobne odczucia? Czy może to tak działa w skodzie (coby czasem można było poszaleć

Octavia II FL 2009 1,4TSI

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Ekhm, że tak powiem...a kontrolka to przypadkiem nie swieci się wtedy, kiedy ASR nie działa, hę???

Świeci na stałe - awaria czyli nie działa lub wyłaczony z kokpitu.
      Miga w trakcie jazdy, gdy utraci przyczepność - własnie się uruchomil i działa.
      W Mietku tak mam.
      4x4

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

u mnie jest to samo
        działanie (konkretne) widziałem jak kupiłem samochód w lutym, a stało na letnich, gdzie przód był na wykończeniu(conti premium 2) i trzeba był jechać po ubitym śniegu lekko pod górkę(na oko 1m na odcinku 15-20m :twisted: )
        w sumie byłem pewien na 100% że będzie pchanie ale dało radę :shock:
        asr ewidentnie dusił silnik i takie tam, kontrolka mrugała jak na dyskotece :P
        no jeszcze zimą też można zaobserwować na śniegu ubitym

Komentarz

Pracuję...