kanaliki odprowadzające wodę zostały przeczyszczone i problem pozostał
Albo nie jest drożny kanał odprowadzający albo....nic innego mi nie przychodzi do głowy. Odkręć nadkole i zobacz co się tam dzieje. Gdyby kanał odprowadzający wodę był drożny to jakim cudem woda by stała w błotniku?
Można spróbować ciśnieniem ale radzę Ci odkręcić nadkole przynajmniej tam gdzie jest chlapacz. Ziemia, liście i kiełkujące już pewnie roślinki zbite są na beton i dlatego nie ma odpływu. Tam nie ma kanalików tylko jest spust jak ze zlewu w dobrej restauracji a i tak się potrafi czasem zatkać.
Można spróbować ciśnieniem ale radzę Ci odkręcić nadkole przynajmniej tam gdzie jest chlapacz. Ziemia, liście i kiełkujące już pewnie roślinki zbite są na beton i dlatego nie ma odpływu. Tam nie ma kanalików tylko jest spust jak ze zlewu w dobrej restauracji a i tak się potrafi czasem zatkać.
w takim razie wstawiam ją zaraz do garażu i zabieram się za rozebranie jeszcze raz później wrzucę z tej akcji małą fotorelacje i powiecie mi gdzie jest błąd
[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 18:49 ]
i wszystko zostało wyczyszczone najważniejsze że obeszło się bez zdejmowania błotników wystarczyło odkręcić wnętrze nadkoli
i pytanie jedno czy filtr kabinowy ma od góry jakąś obudowę
mała fotorelacja zdjęcia kiepskiej jakości bo robione tele
tak wyglądała kabinówka która podobno była wymieniana miesiąc temu według mechanika
a to już wnętrze nadkoli
przed
i po czyszczeniu
[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 19:03 ] Jeżyk podziękować za rade z odkręceniem nadkola
aż się boje sprawdzić olej bo podobno też ten mechanik go wymieniał razem z kabinówką bo robił przegląd przed zimą
Może mu się popier... filtr pp z filtrem powietrza :shock: Mechanik rewelacyjny, pewnie nie można mu wyrwać jajec bo już mu to wcześniej ktoś zrobił. Nad filtrem kabinowym do osłony podszybia jest przyczepiony taki daszek mający chronić filtr przed wodą itp. Poszukaj na forum, było o tym i o tym jakie osłony do jakiego autka pasują. np tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ltrem&start=15 Są chyba 2 rodzaje. Kolegom się te daszki odrywają, łamią. Sprawdzić nie zawadzi. Na zdjęciu ten filtr pp wygląda rewelacyjnie :diabelski_usmiech w sam raz do podręcznika "Kiedy i dlaczego należy wymieniać coś w samochodzie". A olej faktycznie sprawdź, tylko ja nie wiem jak to zrobić...
Jeżyk olej tez zmieniłem wczoraj tak dla pewności poza tym jeszcze filtr powietrza wymieniłem bo też nie został wymieniony a że miałem jeszcze trochę czasu to silnik wymyłem
Komentarz