witam
Odebrałem SKODZINE z założonym nie fabrycznym alarmem ( choć zamówiłem fabryczny ale to już inny temat) czy powinienem dostać do niego instrukcję obsługi bo szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki producent tego alarmu?. Zapytałem gościa z salonu o insrukcję to on zrobił :shock: że niby tego nikt nie bierze. Jak miałem poprzednio Forda to kartę gwarancyjną i instrukcję otrzymałem i ie wiem czy w skodzie to tak jest czy goguś mnie robi za. :terefere
pozdr
witam
Odebrałem SKODZINE z założonym nie fabrycznym alarmem ( choć zamówiłem fabryczny ale to już inny temat) czy powinienem dostać do niego instrukcję obsługi bo szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki producent tego alarmu?. Zapytałem gościa z salonu o insrukcję to on zrobił :shock: że niby tego nikt nie bierze. Jak miałem poprzednio Forda to kartę gwarancyjną i instrukcję otrzymałem i ie wiem czy w skodzie to tak jest czy goguś mnie robi za. :terefere
pozdr
Witam, alarm miałem zakładany przed odbiorem samochodu a instrukcje obsługi otrzymałem tylko był brak karty gwarancyjnej.
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
witam
alarm założono przed odbiorem ale w tzw czasie gdy odbierałem to wiecie emocje :szeroki_usmiech i mówiąc szczerze nie pomyślałem i teraz jak zwykle zonk. A tak wogóle to to jak wspomniałem, ja myślałem że alarm jest fabryczny i tak miałem w zamówieniu a tu ten pieprzony k.....n wsadził mi jakąś altarnatywę i teraz jeszcze problem z tego wyszedł. Ja wiem mozna było nie odbierać targować się itd ale z drugiej strony to to dla mnie parę tyś zł jest bo "VAT". Czy do octavi niefabryczny alarm wkładają jakiś konkretny sprzęt, model i czy ewentualnie jest on serwisowany w każdym ASO????
Czy do octavi niefabryczny alarm wkładają jakiś konkretny sprzęt, model i czy ewentualnie jest on serwisowany w każdym ASO????
Witam, mam podobne pytanko w sprawie alarmu, czy te alarmy montowane w ASO sa na CAN-Bus czy trzeba pol auta rozkrecic zeby je zamontowac (o ile dobrze wiem musze one byc autoryzowane do Skody) i drugie pytanko dziala przy nich komfortowe domykanie okien z pilota? Czy trzeba jakiegos dodatkowego pilota przy kluczyku nosic, chyb te czasy juz minely :roll:
i drugie pytanko dziala przy nich komfortowe domykanie okien z pilota? Czy trzeba jakiegos dodatkowego pilota przy kluczyku nosic, chyb te czasy juz minely :roll:
Jeżeli masz "scyzoryk" to trzymając dłużej przycisk otwierania bądź zamykania drzwi okna w drzwiach będą się otwierać lub zamykać. Jeśli to masz na myśli.
i drugie pytanko dziala przy nich komfortowe domykanie okien z pilota? Czy trzeba jakiegos dodatkowego pilota przy kluczyku nosic, chyb te czasy juz minely :roll:
Jeżeli masz "scyzoryk" to trzymając dłużej przycisk otwierania bądź zamykania drzwi okna w drzwiach będą się otwierać lub zamykać. Jeśli to masz na myśli.
Pytałem o domykanie to powiedzieli, że można z alarmu (czy automatycznie zamyka po zaryglowaniu drzwi) ale trzeba to na piśmie zamówić czy jakoś tak - sam serwis tego nie robi bo ponoś nie może takiej funkcji włączać ze wzgl. bezpieczeństwa.
Mysle ze powinieneś zarządać o pełen komplet dok do tego. Powód?? Ubezpieczenie.
Kupilem samochód wczesniej od 1 wlasciciela, alarm zamontowano w ASO, markowy m.in z antynapadem.A mnie w trakcie ubezpieczenia zapytana o o symbol- Mówie ze Chetah, drugie pyt. dokladne typ. jest lista i aby mieć zniżke na ubezp( rząd ok. 90PLN) zawsze coś mam przedstwić info jaki to jest. W fakturze było: alarm samochodowy, kwota i montaż kwota.
Agentka powiedziała abym opdpuścił te 90 PLN gdyz jesli dojdzie do zdarzenia moge otrzymać 0,00PLN, za nieudokemntowanie posiadanego alarmu w razie kradzierzy. Więc proponuje uczyć sie na błedach innych, nazwa typ i wszystko co niego dotyczy łącznie z fakturą za montaż aby wiadomo ze on był zamontowany.
Odbierając auto u Danielcia dostałem dokumentację alarmu. Również był zakładany u dealera. Także moim zdaniem trzeba się upominać na upartego.
co wchodzi w skład tej dokumentacji?
[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 11:26 ]
Zamieszczone przez m.b.
witam
pozdr
Jeśli w serwisie miałeś dokładany zamówiony alarm fabryczny to powinieneś dostać instrukcję obsługi (nazwy alarmu nie wymienię ze względu na zasady forum :szeroki_usmiech ). Co do osobnej karty gwarancyjnej pewności nie mam ale wydaje mi się , że w takiej sytuacji obowiązuje jedna , całościowa na samochód .
[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 11:30 ]
Jeżeli masz "scyzoryk" to trzymając dłużej przycisk otwierania bądź zamykania drzwi okna w drzwiach będą się otwierać lub zamykać. Jeśli to masz na myśli.[/quote]
w maxi dot , w ustawieniach komfortu widziałem u siebie jakieś opcje otwierania szyb . Mam włączone "wszystkie" więc otwierają się i zamykają wszystkie przyciskami pilota ,które trzeba dłużej przytrzymać
Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Po naciskach przekazano karte gwarancyjną z mini instrukcją z wpisanymi i ostemplowanymi danymi dotyczącymi zainstalowanego alarmu z informacją kto personalni , gdziei kiedy montował. Czekam jeszcze na informację że zamontwany alarm jest zaakceptowany przez SAP. :|
Komentarz