alarm dołożony przez dilera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • suchy_lub
    Classic
    • 2011
    • 4

To może to olać po prostu, bo w sumie autko dobrze jeździ, wręcz bardzo dobrze, odpukać
  • m.b.
    Classic
    • 2010
    • 36

witam
    Odebrałem SKODZINE z założonym nie fabrycznym alarmem ( choć zamówiłem fabryczny ale to już inny temat) czy powinienem dostać do niego instrukcję obsługi bo szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki producent tego alarmu?. Zapytałem gościa z salonu o insrukcję to on zrobił :shock: że niby tego nikt nie bierze. Jak miałem poprzednio Forda to kartę gwarancyjną i instrukcję otrzymałem i ie wiem czy w skodzie to tak jest czy goguś mnie robi za. :terefere
    pozdr
    >Focus II
    >OII combi 1.8

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Ja w interauto dostałem papiery do alarmu.

Komentarz

• Langusta
        RS
        • 2010
        • 1864
        • Seat

Re: alarm dołożony przez dilera

Zamieszczone przez m.b.
        witam
        Odebrałem SKODZINE z założonym nie fabrycznym alarmem ( choć zamówiłem fabryczny ale to już inny temat) czy powinienem dostać do niego instrukcję obsługi bo szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki producent tego alarmu?. Zapytałem gościa z salonu o insrukcję to on zrobił :shock: że niby tego nikt nie bierze. Jak miałem poprzednio Forda to kartę gwarancyjną i instrukcję otrzymałem i ie wiem czy w skodzie to tak jest czy goguś mnie robi za. :terefere
        pozdr
        Witam, alarm miałem zakładany przed odbiorem samochodu a instrukcje obsługi otrzymałem tylko był brak karty gwarancyjnej.
        Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• m.b.
          Classic
          • 2010
          • 36

witam
          alarm założono przed odbiorem ale w tzw czasie gdy odbierałem to wiecie emocje :szeroki_usmiech i mówiąc szczerze nie pomyślałem i teraz jak zwykle zonk. A tak wogóle to to jak wspomniałem, ja myślałem że alarm jest fabryczny i tak miałem w zamówieniu a tu ten pieprzony k.....n wsadził mi jakąś altarnatywę i teraz jeszcze problem z tego wyszedł. Ja wiem mozna było nie odbierać targować się itd ale z drugiej strony to to dla mnie parę tyś zł jest bo "VAT". Czy do octavi niefabryczny alarm wkładają jakiś konkretny sprzęt, model i czy ewentualnie jest on serwisowany w każdym ASO????
          >Focus II
          >OII combi 1.8

Komentarz

• skodamati
            Classic
            • 2010
            • 19

Zamieszczone przez m.b.
            Czy do octavi niefabryczny alarm wkładają jakiś konkretny sprzęt, model i czy ewentualnie jest on serwisowany w każdym ASO????
            Witam, mam podobne pytanko w sprawie alarmu, czy te alarmy montowane w ASO sa na CAN-Bus czy trzeba pol auta rozkrecic zeby je zamontowac (o ile dobrze wiem musze one byc autoryzowane do Skody) i drugie pytanko dziala przy nich komfortowe domykanie okien z pilota? Czy trzeba jakiegos dodatkowego pilota przy kluczyku nosic, chyb te czasy juz minely :roll:

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez skodamati
              i drugie pytanko dziala przy nich komfortowe domykanie okien z pilota? Czy trzeba jakiegos dodatkowego pilota przy kluczyku nosic, chyb te czasy juz minely :roll:
              Jeżeli masz "scyzoryk" to trzymając dłużej przycisk otwierania bądź zamykania drzwi okna w drzwiach będą się otwierać lub zamykać. Jeśli to masz na myśli.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• rymeks
                Drive
                • 2007
                • 93
                • Octavia III (5E3)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez AdamB
                Zamieszczone przez skodamati
                i drugie pytanko dziala przy nich komfortowe domykanie okien z pilota? Czy trzeba jakiegos dodatkowego pilota przy kluczyku nosic, chyb te czasy juz minely :roll:
                Jeżeli masz "scyzoryk" to trzymając dłużej przycisk otwierania bądź zamykania drzwi okna w drzwiach będą się otwierać lub zamykać. Jeśli to masz na myśli.
                Pytałem o domykanie to powiedzieli, że można z alarmu (czy automatycznie zamyka po zaryglowaniu drzwi) ale trzeba to na piśmie zamówić czy jakoś tak - sam serwis tego nie robi bo ponoś nie może takiej funkcji włączać ze wzgl. bezpieczeństwa.
                Octavia 3 RS TSI
                Octavia 2 BXE +

Komentarz

• EFENDI
                  Drive
                  • 2010
                  • 97

Re: alarm dołożony przez dilera

Mysle ze powinieneś zarządać o pełen komplet dok do tego. Powód?? Ubezpieczenie.
                  Kupilem samochód wczesniej od 1 wlasciciela, alarm zamontowano w ASO, markowy m.in z antynapadem.A mnie w trakcie ubezpieczenia zapytana o o symbol- Mówie ze Chetah, drugie pyt. dokladne typ. jest lista i aby mieć zniżke na ubezp( rząd ok. 90PLN) zawsze coś mam przedstwić info jaki to jest. W fakturze było: alarm samochodowy, kwota i montaż kwota.
                  Agentka powiedziała abym opdpuścił te 90 PLN gdyz jesli dojdzie do zdarzenia moge otrzymać 0,00PLN, za nieudokemntowanie posiadanego alarmu w razie kradzierzy. Więc proponuje uczyć sie na błedach innych, nazwa typ i wszystko co niego dotyczy łącznie z fakturą za montaż aby wiadomo ze on był zamontowany.
                  OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• Carolco
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 116

Odbierając auto u Danielcia dostałem dokumentację alarmu. Również był zakładany u dealera. Także moim zdaniem trzeba się upominać na upartego.

1.4 TSI MINT

Komentarz

• vaz
                      Elegance
                      • 2010
                      • 799
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Carolco
                      Odbierając auto u Danielcia dostałem dokumentację alarmu. Również był zakładany u dealera. Także moim zdaniem trzeba się upominać na upartego.
                      co wchodzi w skład tej dokumentacji?

[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 11:26 ]
                      Zamieszczone przez m.b.
                      witam
                      pozdr
                      Jeśli w serwisie miałeś dokładany zamówiony alarm fabryczny to powinieneś dostać instrukcję obsługi (nazwy alarmu nie wymienię ze względu na zasady forum :szeroki_usmiech ). Co do osobnej karty gwarancyjnej pewności nie mam ale wydaje mi się , że w takiej sytuacji obowiązuje jedna , całościowa na samochód .

[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 11:30 ]
                      Jeżeli masz "scyzoryk" to trzymając dłużej przycisk otwierania bądź zamykania drzwi okna w drzwiach będą się otwierać lub zamykać. Jeśli to masz na myśli.[/quote]

w maxi dot , w ustawieniach komfortu widziałem u siebie jakieś opcje otwierania szyb . Mam włączone "wszystkie" więc otwierają się i zamykają wszystkie przyciskami pilota ,które trzeba dłużej przytrzymać
                      Antyfotoradar Valentine1
                      Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• m.b.
                        Classic
                        • 2010
                        • 36

Po naciskach przekazano karte gwarancyjną z mini instrukcją z wpisanymi i ostemplowanymi danymi dotyczącymi zainstalowanego alarmu z informacją kto personalni , gdziei kiedy montował. Czekam jeszcze na informację że zamontwany alarm jest zaakceptowany przez SAP. :|
                        >Focus II
                        >OII combi 1.8

Komentarz

Pracuję...