Kielce, Skarżysko, Suchedniów ON 5,12-5,19
[O2] Na zimnym silniku
Zwiń
X
-
[O2] Na zimnym silniku
Witam, to mój pierwszy diesel z tego też względu to pytanie. Od kiedy spadły temperatury silnik podczas odpalania z rana wydaje przez jakiś czas (ok 10-30 sek) metaliczne dźwięki i trochę nim rzuca, czy to normalne? Autko stoi pod wiatą na dworze. Czy w waszych autach jest podobnie??
-
-
Zamieszczone przez german81sprawdz swiece zarowe
matijas-81, jaki masz przebieg?
może dwumasa się odzywa?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
chyba to jednak dwumas wykonałem teścik z rana, wcisnąłem sprzęgło i dźwięk zanika, tylko teraz pytanko czy jeździć dalej do wystąpienia mocniejszych objawów czy wymieniać od razu. Przebieg auta 148 tyś. Normalnie lekka załamka, zaś wydatek i to niemały z tego co czytałem :| A tak na marginesie czy ktoś zna jakiś dobry warsztat w pobliżu ??
Komentarz
-
-
matijas-81 jeśli będziesz kupował nowy dwumas to kup cały kpl. wraz ze sprzęgłem, taki już skręcony i gotowy do założenia ( koszt ok. 1300 pln np. TUTAJ u kolegi z klubu ). Nie ma wtedy problemu z montażem, odpowiednim ustawieniem tarczy itp. I oczywiście obowiązkowo do wymiany łożysko i ewentualnie tulejka prowadząca ( nieduży dodatkowy koszt a stara na pewno jest zjechana ). Sama wymiana (robocizna ) to 350-450 pln.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matijas-81chyba to jednak dwuma
matijas-81, posłuchaj kowal 2002, i od razu rób komplet-dodatkowy koszt niewielki ale oszczędzasz na ewentualnej późniejszej robociźnie
no i zalecają, żeby od razu wszystko wymieniać
jeśli nie masz żadnych tragicznych dolegliwości to ja bym sie jeszcze pomęczył i wymienił na spokojnie
ja miałem problemy z uruchamianiem auta-trzeba było troszkę pokręcić zanim zaskoczył(ale u mnie posypało się przy 62Tkm)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
No i udało się rozwiązać problem
Szkoda , że w taki a nie inny sposób (niestety tylko wymiana).
A naprawa dość kosztowna.
U znajomego dwumasa tak "wliła" że dzwięk przypomniał uderzanie młotkiem o blache :shock:
Ale śmigał z taką dość długo.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matijas-81tym bardziej że nie robię jakiś dużych tras
zużycie nie ma nic wspolnego z dlugimi trasamiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
przy duzych mrozach to normalne ze auto porzęzi przez chwile zaraz po odpaleniu wiec nie ma się co przejmować i doszukiwać sie nie wiadomo czego, jezdzij i obserwój, jak sie cos wysra to wymieniszsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz