Zamieszczone przez Octavianos
Płyn hamulcowy
Zwiń
X
-
sprawdź czy nie ma wycieku, jeżeli nie, dolej do MAX płyn DOT4 i obserwuj stan płynu. Nie ma możliwości aby się "ulotnił" bez jakiegoś wycieku.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lendkontrolka się nie pali a płynu mam tyle że ledwo go widać w zbiorniczki ......
Odkręć korek i zobacz czy taki pierścień-pływak lata luźno góra-dół. Jak jest w pozycji na dole to powinna zaświecić się kontrolka poziomu płynu.
Najlepiej weź jakiś siuwaks, umyj dokładnie powierzchnię zbiorniczka, poświeć jakąś małą latarką z boku ( tak, żeby go podświetlić ) i wtedy potrząśnij lekko zbiorniczkiem, powinno być dokładnie widać poziom. Jeśli jest faktycznie na samym dnie to bardzo dziwne, i gdzieś musi uciekać.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonJest taka możliwość wraz ze ścieraniem się klocków tłoczki wychodzą do przodu i w zbiorniczku ubywa płynu .O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Odświerzę temat, żeby nowego nie zakładać.
Autko kupione parę dni temu. Co to zbiorniczka na płyn mam taką sytuację.
Dzisiaj zapaliła się lmapka kontrolna ręcznego migając i dając sygnał dźwiękowy. Pierwsze co zrobiłem popatrzyłem na zbiorniczek. Generalnie nie mogę stwierdzić czy jest tam płyn czy go po prostu nie widzę. Odkręciłem i zacząłem dolewać. Płyn opadał powoli natomiast w zbiorniczku nie zauważyłem aby się podnosił stan do minimum. Po dolaniu około 200 ml płyn przestał opadać, a w zbiorniczku nadal nie zauważyłem podniesienia się stanu. Czy faktycznie jest źle widoczny płyn i trzeba poświecić, czy raczej szukać usterki?
Komentarz
-
Komentarz