Zamek w drzwiach kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kmgr
    Classic
    • 2005
    • 2

Pozdro Pozdro.

A zderzak rzuca się z daleka 8)
  • egon1960
    Classic
    • 2005
    • 23

Witam wszystkich użytkowników Octavii!!!
    Pomimo, że nasze wózki uchodzą za mało awaryjne to czasem jakas usterka wymaga usunięcia. Mam problem następujący: drzwi kierowcy mogę otworzyć i zamknąć jedynie kluczykiem w tych właśnie drzwiach natomiast wszystkie pozostałe drzwi mogę zamykać i otwierać z pilota lub kluczykiem w klapie bagażnika lub drzwiach prawych. Czasem przy otwieraniu lub zamykaniu drzwi kierowcy kluczykiem reagują na to wszystkie pozostałe drzwi. Podejrzewam, że jest coś z zamkiem w drzwiach kierowcy ale jeśli ktoś ma inną sugestię to proszę o wpisy. Z góry dziękuję.

Komentarz

• Sobczyp
      Drive
      • 2004
      • 65

Możesz zamykać wszystkie drzwi z zamka w klapie bagaznika ? oj chyba nie .

Miałem podobne objawy kiedyś no i niestety okazało sie że master się skończył .

Używka jakieś 100 - 150 PLN

Komentarz

• chester121
        L&K
        • 2005
        • 1053

sprawdz czy jak zamkniejsz drzwi to czy nie pali ci sie swiatelko otwartych drzwi!!

bo tak sie dzieje jak drzwi kierowcy nie sa zamkniete a chce sie zamknac cale auto
        wtedy wszystkie drzwi sie zamykaja a kierowcy nie

Sobczyp, u mnie tez da sie otworzyc auto wkladajac kluczyk do klapy (u mnie master jest w klapie i w drzwich kierowcy)

Komentarz

• Sobczyp
          Drive
          • 2004
          • 65

otworzyć tak zamknąć nie --- chyba

Komentarz

Można zamykać wszystkie drzwi "z klapy bagaznika". Ja tak robię. Aha nie mam pilota i jedyną metodą jest "kluczykowanie".

Pozdrawiam

Artur

Komentarz

• nico21
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 2640
              • Volkswagen

ja równiez moze zamykac i otwierac drzwi za pomocą zamka w klapie bagaznika - praktyczne to nawet jest
              DACAR.team

Komentarz

• karmel
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1363

ja tez moge zamykac i otwierać wszystkie drzwi kluczykiem w klapie bagażnika ale i tak tego nie robie bo mam pilota
                TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Mialem wlasnie cos takiego, ze zamek przestal dzialac, tzn nie chcial sie zamknac z centralnego w alarmie ani od srodka, ani z pilota. Zamykal sie tylko z kluczyka. Diagnoza rozbieramy drzwi i myslimy. Wyszlo na to, ze generalnie musi dzialac i w koncu rozpialem ta gruba kostke, ktora jest przy silniczku od szyb, popsikalem jakims 'kontaktem' wpialem znow i zaczelo dzialac.
                  Dluzej nie obserwowalem, bo zostawianie auta nie zamknietego trwalo moze dwa dni, zanim zauwazylem :twisted:
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
                    RS
                    • 2004
                    • 2007

Zamieszczone przez Maicroft
                    Diagnoza rozbieramy drzwi i myslimy.
                    Maicroft, napisz proszę jak rozebrać zamek od strony kierowcy.
                    U mnie albo się zasyfił po zimie albo coś się zwaliło, nie mogę włożyć kluczyka (tylko ok.1/4 kluczyk wchodzi do zamka) do zamka i przez to w te upalne dni nie mogę wywietrzyć auta

Czy od strony zew. dam radę dostać się do zamka, czy muszę zdejmować tapicerkę?

P.S.
                    Sorki egon1960 za wtrącenie w topic, ale myślę że temat pokrewny i jeszcze komuś może się przydać instrukcja rozebrania zamka

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Ja samego zamka nie musialem rozebrac, jak wymienialem linke to trzeba bylo go odkrecic torx 40 albo 45, ale jakis taki dziwny, bo te co mam w domu nie pasowaly. A potem jest juz dostep do samego bebenka. Wiecej chwytow tam nie zauwazylem.
                      Zamek jak wyjmiesz, ale od strony tapicerki, to chyba bedziesz musial wymoczyc w jakims WD bo albo ktos Ci do niego cos wepchnal, albo ma tyle syfu w srodku.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
                        RS
                        • 2004
                        • 2007

Zamieszczone przez Maicroft
                        Zamek jak wyjmiesz, ale od strony tapicerki, to chyba bedziesz musial wymoczyc w jakims WD bo albo ktos Ci do niego cos wepchnal, albo ma tyle syfu w srodku.
                        Czyli od zewnątrz nie dostanę się do zamka?
                        To może spróbuje wd40 wlać zanim się do niego dobiorę :!:

Komentarz

szukalem odpowiedniego topiku i dokleje sie tutaj

a wiec: przestal dzialac juz od dawna zamek w drzwiach i klapie i generalnie mozna to bylo olac ale jesli bedzie pad aku to mega problem sie robi

wiec wkladke w drzwiach wymontowalem w 10 sekund ale uruchomiene jej zajelo godzinke ale jest ok :twisted: no ale jak wyjac wkladke z klapy? pewnie musze "zerwac" ta wstretna plastykowa oslone a moze nie??? i o to jest pytanie

no a jesli juz mamy ogolocona klape to co dalej????

jesli sporo roboty to klape poprostu oleje bo jeden zamek dziala i wrazie W starczy

[ Dodano: Sob 04 Lis, 06 18:12 ]
                          wiec nalezy rozkrecic caly zamek i dopiero wydostaniemy wkladke

Komentarz

Pracuję...