Po odpięciu wiązki przewodów od tablicy z zegarami, dołożeniu do wiązki dodatkowego przewodu od halogenów a następnie ponownym podłączeniu do zegarów wkładam kluczyk przekręcam i dostaję komunikat IMMOBILIZER ACTIVE! Po jakiś 6 sekundach komunikat znika uruchamiam zapłon i co?? I nic ... silnik nie chce zapalić
piootr, Wyjmij zestaw wskaźników i włóż ponownie.Szczególną uwagę przyłóż do prawej wtyki.Jest niewygodnie,ale trzeba włożyć bardzo starannie i zapiąć zapinkę.
Właśnie tą wtyczkę wyjmowałem (zielona z różową zapinką) i dokładałem tam jeden przewodzik do złącza nr. 19 od halogenów przednich. Wydaje mi się że dobrze ją wpiąłem Ale sprawdzę i tą opcję.
Właśnie tą wtyczkę wyjmowałem (zielona z różową zapinką) i dokładałem tam jeden przewodzik do złącza nr. 19 od halogenów przednich. Wydaje mi się że dobrze ją wpiąłem Ale sprawdzę i tą opcję.
Jakieś inne propozycje??
zobacz tez czy czasem jakis "pin" sie nie wygiał....bo mzoe byc wtyczka zapieta, a "pin" podgięty
Ja swój wyciągałem kilkadziesiąt razy ( wymiana na Maxi Dot ) na podłączonym aku i nie było problemu z immo.
Oki ... w takim razie idę odłączyć akumulator, jeszcze raz odepnę tablicę, sprawdzę styki, z potworem zmontuję podepnę akumulator i sprawdzę czy pomogło
piootr, po podpieciu akumulatora i ponownym jego podłaczeniu moze Ci sie palic zółta kontroka od wspomagania....- ale sama zniknie po przejechaniu kawałka...
A jezeli wszystko sprawdzisz wtyczki itd i dalej nie bedzie palil to odłacz ten kabelek który dokladałes od tych halogenów - moze nie wpiałes sie gdzie trzeba
piootr, po podpieciu akumulatora i ponownym jego podłaczeniu moze Ci sie palic zółta kontroka od wspomagania....- ale sama zniknie po przejechaniu kawałka...
A jezeli wszystko sprawdzisz wtyczki itd i dalej nie bedzie palil to odłacz ten kabelek który dokladałes od tych halogenów - moze nie wpiałes sie gdzie trzeba
A jakby i to nie pomogło?? Co mogło być inną przyczyną??
A jakby i to nie pomogło?? Co mogło być inną przyczyną??
Nie wiem jak się to stało ale dzisiaj z samego rana do garażu i do roboty. Nie odpinałem akumulatora za to jeszcze raz rozkręciłem całą tablicę poodpinałem wszystkie wtyczki (strasznie krótkie są te przewody) i sprawdziłem czy czasami piny ie są pozaginane. Wyglądało że wszystko jest ok więc pooglądałem jeszcze wtyczki i zacząłem składać jeszcze raz wszystko do kupy. Nie było łatwe zapięcie tej głównej wtyczki od tablicy ale się udało. I teraz najciekawsze. Wkładam kluczyk przekręcam i co?? Silnik odpalił ale z błędem poduszki. Teraz po odpaleniu świeci mi się kontrolka poduszki. Pytanie czy to jest tylko błąd w sterwniku i jak to można usunąć
piootr, wszystko jest ok. Kontrolka poduch czesto sie pojawia po odłączaniu licznika. Można ją skasować podpinająć sie VCDS-em albo odłączająć na dłużej aku (o ile się nie mylę )
Nie wiem jak się to stało ale dzisiaj z samego rana do garażu i do roboty. Nie odpinałem akumulatora za to jeszcze raz rozkręciłem całą tablicę poodpinałem wszystkie wtyczki (strasznie krótkie są te przewody) i sprawdziłem czy czasami piny ie są pozaginane. Wyglądało że wszystko jest ok więc pooglądałem jeszcze wtyczki i zacząłem składać jeszcze raz wszystko do kupy. Nie było łatwe zapięcie tej głównej wtyczki od tablicy ale się udało. I teraz najciekawsze. Wkładam kluczyk przekręcam i co?? Silnik odpalił ale z błędem poduszki. Teraz po odpaleniu świeci mi się kontrolka poduszki. Pytanie czy to jest tylko błąd w sterwniku i jak to można usunąć
to juz mozesz dawać "piątaka" na tace w niedziele....(choc teraz wypadaja świeta...to trza wiecej :diabelski_usmiech), a wracajac to kontrolki to trzeba ja wykasowac Vagiem....tak jak kolega powyzej napisał - jednak gdzies cos musiało nie stykac przy wtyczce i dlatego miałes problem z odpaleniem autka
to juz mozesz dawać "piątaka" na tace w niedziele....(choc teraz wypadaja świeta...to trza wiecej :diabelski_usmiech), a wracajac to kontrolki to trzeba ja wykasowac Vagiem....tak jak kolega powyzej napisał - jednak gdzies cos musiało nie stykac przy wtyczce i dlatego miałes problem z odpaleniem autka
Dam nawet dychę bo już się bałem że będę musiał auto ciągnąć 30km do ASO. Pech chciał że teraz jestem na peryferiach gdzie ledwo co jest prąd i to nawet z przerwami i nowoczesna technika tu nie dochodzi. Dziwne bo tak samo składałem za pierwszym razem i wydaje mi się że to przez tą zieloną wtyczkę bo ma taką długość że naprawdę trzeba mieć palce z plasteliny żeby ją podłączyć. Że to pepiki nie mogli jej zrobić parę cm dłuższej.
witam mam taki problem z imo od czasu do czsu zdarzy się mu że się włączy i ma problem zczytać chyba kod kluczyka czasem to trwa 1-2 minuty a czasem nawet 15 minut doradzćie co to może być chciałem dorobić kluczyk ale gość go sprawdził na dwuch maszynach i twierdzi że kluczyk jest idealny więc w czym problem???
Łukasz23, masz prawdopodobnie problem z cewką czytnika, która jest zamontowana dookoła stacyjki. Na początek możesz sprawdzić czy dobrze styka wtycza od tej cewki.
kowal 2002 zrobiłem tak jak powiedziałeś jeszcze styki na stacyjce przeczyściłem bo były zasniedziane i jak narazie cisza zobaczymy co będzie dalej ale oby jej to pomogło bo to było uciążliwe narazię dziękuje za pomoc
Komentarz