zakup octavi II 1,6 FSI

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dagmarastremel
    Classic
    • 2011
    • 37

zakup octavi II 1,6 FSI

a ile za to chce?
    moje aukcje allegro :
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2832058
  • marcink_1
    Rider
    • 2010
    • 312

zakup octavi II 1,6 FSI

Witam.
    Chciałbym zapytać się co sądzicie o silniku 1,6 FSI, jakie są jego wady i zalety, jakie słabe i mocne strony oraz czy warto kupić octavię z tym silnikiem?
    Napiszcie jeżeli możecie jak jest z tym paliwem czy powinno być 95 czy 98.
    Proszę o odpowiedź szczególnie posiadaczy takich samochodów.
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• Przemm
      Classic
      • 2010
      • 35

Zamieszczone przez marcink_1
      Napiszcie jeżeli możecie jak jest z tym paliwem czy powinno być 95 czy 98.
      Na stronie www Skoda Auto Polska w zestawieniu podajacym dane techniczne widnieje: minimalna liczba oktanowa 95/91**
      (**) Te 91 jest wg ww specyfikacji dopuszczalne, ale kosztem pogorszonych osiągów.

W przypadku 1.8, którą jeżdżę obowiązuje taka sama zasada. Tankuję Lo 95 i wszystko jest w porządku.

Komentarz

• tomek
        L&K
        • 2005
        • 1078

Informacjom na stronie ani folderom/katalogom to ja bym nie wierzył, bo tam piszą co chcą.
        Najpewniej, to będzie spojrzeć na klapkę wlewu paliwa ewentualnie do instrukcji (ale tam chyba nie ma tej informacji). Wydaje mi się, że pierwsze FSI i TFSI (w tym 1.6FSI) wymagają 98.
        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Przemm
          Classic
          • 2010
          • 35

Zamieszczone przez tomek
          Informacjom na stronie ani folderom/katalogom to ja bym nie wierzył, bo tam piszą co chcą.
          Najpewniej, to będzie spojrzeć na klapkę wlewu paliwa ewentualnie do instrukcji (ale tam chyba nie ma tej informacji). Wydaje mi się, że pierwsze FSI i TFSI (w tym 1.6FSI) wymagają 98.
          Oczywiście, warto potwierdzić to w instrukcji, w przypadku instrukcji, którą otrzymałem przy odbiorze samochodu taka informacja jest.
          Pytanie dotyczyło 1.6FSI, który nie jest oferowany w sprzedaży - może w tym przypadku faktycznie minimalna L.O. paliwa był wyzsza niz 95?

Komentarz

• kiszczu
            Drive
            • 2008
            • 73

Możesz jeżdzić zarówno na 95 jak i 98. Ja osobiście jeżdże na 98 i uważam, że autko lepiej pracuje na tej benzynie - ale to moje subiektywne odczucia. Ogólnie autko z tym silnikiem jest przeznaczone do typowo rodzinnej jazdy. Raczej sobie nie poszalejesz z tym silnikiem. Poszukaj tematów związanych z 1,6 FSI na forum, bo trochę tego było. Na pewno znajdziesz większość odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
            pozdrawiam
            kiszczu

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W wątku są też podane linki do innych na ten temat
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007