a ile za to chce?
zakup octavi II 1,6 FSI
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
-
zakup octavi II 1,6 FSI
Witam.
Chciałbym zapytać się co sądzicie o silniku 1,6 FSI, jakie są jego wady i zalety, jakie słabe i mocne strony oraz czy warto kupić octavię z tym silnikiem?
Napiszcie jeżeli możecie jak jest z tym paliwem czy powinno być 95 czy 98.
Proszę o odpowiedź szczególnie posiadaczy takich samochodów.
Pozdrawiam
Marcin
-
-
Zamieszczone przez marcink_1Napiszcie jeżeli możecie jak jest z tym paliwem czy powinno być 95 czy 98.
(**) Te 91 jest wg ww specyfikacji dopuszczalne, ale kosztem pogorszonych osiągów.
W przypadku 1.8, którą jeżdżę obowiązuje taka sama zasada. Tankuję Lo 95 i wszystko jest w porządku.
Komentarz
-
-
Informacjom na stronie ani folderom/katalogom to ja bym nie wierzył, bo tam piszą co chcą.
Najpewniej, to będzie spojrzeć na klapkę wlewu paliwa ewentualnie do instrukcji (ale tam chyba nie ma tej informacji). Wydaje mi się, że pierwsze FSI i TFSI (w tym 1.6FSI) wymagają 98.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekInformacjom na stronie ani folderom/katalogom to ja bym nie wierzył, bo tam piszą co chcą.
Najpewniej, to będzie spojrzeć na klapkę wlewu paliwa ewentualnie do instrukcji (ale tam chyba nie ma tej informacji). Wydaje mi się, że pierwsze FSI i TFSI (w tym 1.6FSI) wymagają 98.
Pytanie dotyczyło 1.6FSI, który nie jest oferowany w sprzedaży - może w tym przypadku faktycznie minimalna L.O. paliwa był wyzsza niz 95?
Komentarz
-
-
Możesz jeżdzić zarówno na 95 jak i 98. Ja osobiście jeżdże na 98 i uważam, że autko lepiej pracuje na tej benzynie - ale to moje subiektywne odczucia. Ogólnie autko z tym silnikiem jest przeznaczone do typowo rodzinnej jazdy. Raczej sobie nie poszalejesz z tym silnikiem. Poszukaj tematów związanych z 1,6 FSI na forum, bo trochę tego było. Na pewno znajdziesz większość odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
pozdrawiam
kiszczu
Komentarz
-
Komentarz