klopot z grillem do octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• klopot z grillem do octavii

Nie wiem jak w Fabiach, ale Octach takie coś się zdarza. Tak ma np. Staszek20vt w swojej okcie z przeszczepionym ASV. Oglądaliśmy nasze samochody (ja też mam ASV) i u mnie nie widać uszczelki, a u niego widać. Nie wygląda, żeby to był jakiś problem, auto jeździ okej.

klopot z grillem do octavii

Witam,jestem nowym uzytkownikiem i licze na wasza wiedze i pomoc.wlasnie odbudowywuje rozbita octavie i mam maly problem.jaka jest roznica w grillu do Octavi 1 tzn czy wystepowaly dwa rozne grille od rocznika 98-01 i od 01-04? mam nowego typu swiatla przezroczyste! jesli wystepowaly dwa rozne grille to jaka jest roznica?( w mocowaniu?)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jaki masz rok auta, bo przezroczyste lampy byly chyba tez w L&K przed liftem.

Rozni sie wielkoscia, inaczej jest spasowany do lamp i chyba wytloczeniem pod maske, bo to tez zmienili.
      Spritmonitor.de

Komentarz

rok 2000

Komentarz

Zamieszczone przez Maicroft
          Jaki masz rok auta, bo przezroczyste lampy byly chyba tez w L&K przed liftem.
          Z tego co wiem to rzeczywiście przed liftingiem w L&K były gładkie szkła reflektorów (potrzebne do ksenonów).

Grill jest większy, min. szersza listwa, o różnicach w mocowaniu niestety nie wiem ops:

Komentarz

• RomanS
            Elegance
            • 2004
            • 804

Zamieszczone przez Dynia...
            Z tego co wiem to rzeczywiście przed liftingiem w L&K były gładkie szkła reflektorów (potrzebne do ksenonów).
            No niezupełnie, mam lampy z przeźroczystymi szybami (szkło), zwane L&K, sprzed liftu, bardzo chciałbym aby tam były ksenony ale niestety nie są :diabelski_usmiech.

A grill po lifcie ma po prostu inny kształt, mocowanie może być to samo bo chyba maski nie zmieniali (tego nie sprawdzałem), na oko jest większy, dopasowany do nowych lamp i zderzaka.
            Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Bapit opisywal na forum, jak przerobic Octe z przed FL, na po FL i tam wyszczegolnil roznice.
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

dzieki wielkie za pomoc,udalo mi sie juz zamowic ten nieszczesny grill:-)pozdrawiam wszystkich

Komentarz

• szybszy
                  Classic
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 5

Zamieszczone przez RomanS
                  Zamieszczone przez Dynia...
                  No niezupełnie, mam lampy z przeźroczystymi szybami (szkło), zwane L&K, sprzed liftu, bardzo chciałbym aby tam były ksenony ale niestety nie są :diabelski_usmiech.

.

mozesz podeslac na priva fotke "przezroczystych" szkiel reflektorow z wersji L&K prze liftem? gdzie takie cos mozna kupic?
                  pozdr
                  OCTAVIA slx TDI 110KM (AHF) byla...
                  teraz jest Seat LEON signo TDI 110 KM (ASV).... ))

Komentarz

• nico21
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 2640
                    • Volkswagen

szybszy, ciezko cos takiego kupic - ja juz poluje od roku i nie ma
                    DACAR.team

Komentarz

• RomanS
                      Elegance
                      • 2004
                      • 804

szybszy, sprawa nie polega na wymianie samych szkieł. Lustra też są inne. Niby logiczne, bo skoro szyba nie bierze wcale udziału w kształtowaniu strumienia światła to musi całą robotę załatwić lustro. Zdarzają się lampy na Allegro ale z reguły nigdy obie razem :szeroki_usmiech . W ASO to droga rzecz, sama szyba to coś ok. 160-180 zł. Nie istnieją zamienniki, tylko oryginał Hella.

A fotki postaram się zrobić bo moim zdaniem wygląda to ciekawie
                      Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

Pracuję...