Climatic (raczej jego brak!) w nowej Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mulder
    Drive
    • 2010
    • 96

Zamieszczone przez 120kg197cm
    Cytuje odpowiedź jaką dostałem od ©koda INFO w sprawie braku klimatyzacji półautomatycznej ze schowkiem posiadającym funkcję chłodzenia
    Szanowny Panie!
    pełna konfiguracja samochodu znajduje się w zamówieniu jakie Klient podpisuje u Dealera, jeśli istnieje niezgodność pomiędzy złożonym zamówieniem, a otrzymanym produktem należy złożyć reklamację u Dealera.

Z wyrazami szacunku,
    Zespół ©koda INFO

A ja zadaję pytanie czy dealer ma wpływ na informacje zawarte na oficjalnej stronie skody o pakiecie mint
    "klimatyzacja półautomatyczna ze schowkiem posiadającym funkcję chłodzenia"
    hehe typowa spychologia :-]

jeżeli nie masz takiego schowka przyjacielu to składaj pisemną reklamację, jeżeli dealer przez 14 dni nie odpisze to kładziesz kwit w sądzie i Twoje na wierzchu...

a z tego ci się orientuję, to otrzymałeś towar niezgodny z umową i możesz od niej odstąpić zgodnie z zapisami... osobiście już bym siedział u mecenasa i pisał odpowiednie kwity

i wg mnie byłaby to najlepsza opcja

chyba że autko na firmę i VAT się kłania...
    Черный Bymep

Komentarz

• 120kg197cm
      Classic
      • 2011
      • 3

Autko odebrałem.Schowka klimatyzowanego nie ma,ale mam lodówkę.
      120kg197cm

Komentarz

• alukow
        Classic
        • 2011
        • 13

A miałeś mieć system pomocy ruszania pod górę? Bo u mnie chyba tego też nie ma, w każdym bądź razie nie zauważyłem, żeby działał.

Komentarz

• misiul
          Rider
          • 2011
          • 521

W prosty sposób można "przywrócić" prawdziwy climatic:

Komentarz

• mulder
            Drive
            • 2010
            • 96

ale kotleta odgrzałeś :-)
            Черный Bymep

Komentarz

• gruto
              L&K
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1265
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

podepnę sie pod temat .....chodzi o cięcie kosztów przy produkcji skodzinek .....w 2006 roku jak kupiłem nówkę ambiente ......."boczki" które są pod szybami w drzwiach były z tworzywa miękkiego i miłego w dotyku z przodu i z tyłu...........gdy kupiłem nówkę Elegance w maju 2010...... ku mojemu kufa zdziwieniu tylko z przodu ...z tyłu ordynarny plastik jak w trabancie ......jebańcy ładują kit w żywe oczy :evil: .......co innego nie obrażając kolegów clasic - ale elegance ?! :evil: skurczybyki

Komentarz

• demmsi
                Elegance
                • 2011
                • 966
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ten temat był poruszany :wink: Księgowy zaczął rządzić :!:

Masz coś do użytkownikow najnizszych wersji? :diabelski_usmiech

Komentarz

• gruto
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1265
                  • Octavia III (5E3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

poprosiłem aby sie nie obrażać ........to było szybkie zamierzone porównanie nie dyskryminacja...... :wink:

Komentarz

• mau74
                    Drive
                    • 2011
                    • 56

mam nową octe i mam wrażenie że klima w ogóle dosyć słabo daje w porównaniu do mojego starego samochodu

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

mau74, Gówniane.

Rok temu latałem w Cro. na połowie skali ustawiacza temp.

W tym roku na ustaw. min. w ciepłe dni (25*C) z kratek leci do 10*C. Dno i metr mułu. Po dłuższej jeździe zaczyna chłodzić zdaje sie mocniej (albo to auto jednak sie troszkę wychłodziło i takie mam odczucia).

Wszystko sprawdzone, nawet panel sterujący przez ASO wymieniony. Poprawa niewielka.

Komentarz

• puzio
                        Classic
                        • 2010
                        • 10

"A wy tu mu mówicie ,ze on to miał wiedziec i szkoda sie bawic w sady.I wlasnie dlatego ,ze wszyscy uwazaja za normalne rzczy nienormalne mamy taki syf w polityce i w zyciu codziennym.Był problem z uszczelkami które wycierały drzwi.I co ? jakies pojedyncze meile i zlewka.Po czym masowa wymiana na własny koszt.
                        A nie lepiej by było jak każdy drogą łancuszka posyłał do innego urzytkownika meila z trescią meila i zmieniał tylko swoje dane? Dostając tysiace takich widomosci napewno nie uznali by tego za spam a cos by z tym zrobili.Chociażby dali znizke na uszczelki i montaż gratis.Ale trzeba walczyc o swoje. "

Trochę nie na temat ale..
                        O uszczelkach informowałem na forum mi bez problemu ASO w Toruniu pomalowało auto i wymieniło uszczelki bezpłatnie.
                        Ciekawą sprawą jest to że skoda daje 10 czy 12 lat na lakier bez przymusu robienia przeglądu w ASO . Jedyne co musi być to wpis i pieczątka warsztatu który robił przegląd. Korozję należy zgłaszać dość szybko tzn jak są "bąble" od razu wtedy 99,9% uznają jak już odpadną i jest goła rdza to jest problem. Warunek konieczny auto nie może być bite, po naprawie lakierniczej. Przetestowałem osobiście. :lol:
                        Pozdrawiam

Puzio

Komentarz

Pracuję...