[O2] Demontaż kraty OII FL Combi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blant
    Classic
    • 2011
    • 9

Lukoil Zabrze
    ON 4,78
    95 5,05
    98 5,19
    LPG 2,42
  • SKODAJACK
    Ambiente
    • 2010
    • 132

Koledzy,

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi.
    Czy demontował ktoś "kratkę" w OII FL Combi?
    Ja dzisiaj próbowałem jak mi dywan nie chciał się zmieścić do mojej "ciężarówki" , ale bez sukcesu. Tzn odkręciłem śruby mocujące u góry oraz te z boczków bagażnika, ale pozostały jeszcze uchwyty od dołu między komorą bagażnika a siedzeniami.
    Da się to jakoś sprawnie zdjąć i pozbyć się tego żelastwa które bardziej przeszkadza niż pomaga w "byciu ciężarówką" ?

Pozdrawiam,

Komentarz

• wjabl
      Ambiente
      • 2009
      • 120

Jeszcze nie próbowałem, ale też mnie to bardzo interesuje bo już w marcu będę miał po "Vacie" i przydałoby się zdemontować i przerejestrować na osobówkę.
      Kraków
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40087

Komentarz

• SKODAJACK
        Ambiente
        • 2010
        • 132

Mała uwaga - nie chcę jej przerejestrowywać na osobówkę (szkoda kasy i czasu na urzędy) tylko czasami pozbyć się jej w celu przewiezienia dłuższych przedmiotów,
        Pozdrawiam,

Komentarz

• Spili
          Drive
          • 2010
          • 63

No to powiem Wam co mnie spotkało przy CZASOWYM zdemontowaniu kratki chyba z 2 lata temu.

Fura O1 1.9TDI w leasingu na firmę z kratką.
          Jechałem służbowo na jakieś targi nie miałem jak się spakować z plazmą na nasze stoisko Więc.... usunąłem dolną przegrodę pomiędzy bagażnikiem a kanapą. Kratka na górze została.

Pech chciał że zatrzymały mnie miśki. Zupełnie bez powodu
          I jak zobaczył że fura z kratką a zdjęty dół to... Zatrzymał mi dowód rejestracyjny.
          Nijak nie docierało że zdjęty dół rano tylko na dowóz rzeczy na targi... Nie i już!
          Wysłali zgłoszenie do skarbowego że samochód już nie jest ciężarowy.

Żebyście wiedzieli ile było odkręcania ze skarboszczakiem. Po prostu masakra!
          Chcieli zwrotu VAT i wszystkiego o się z kratką łączy.

Fakt że trafiłem na miśka wyjątkowego skurw***na.
          Po prostu się zawziął i już.

Potem fura - montaż dołu musiał być wykonany przez ASO!
          Przykręcenie 8 śrubek!
          I fura musiała iść na przegląd techniczny...

No cóż... A to Polska właśnie i wyjątkowe przepisy skarbowe na skalę światową...
          Ręce opadają...

Komentarz

• Ayu
            RS
            • 2009
            • 4154

SKODAJACK, nie próbowałem ale mam w palnie modyfikacje w liftbacku.
            wjabl, a nie odliczasz Vat-u od paliwa? Jeśli nie, to rozumiem ale jeśli tak to nie widzę sensu przerejestrowywania auta na osobowy.
            Kiedyś (ściągnąłem kratkę w Megance, ale miałem przyciemnione szyby) za każdą kontrolą miałem duszę na ramieniu właśnie w obawie ,że ktoś się dopatrzy braku kratki.

Komentarz

• LUKI
              RS
              • 2005
              • 5776

SKODAJACK, jak odkręcisz dwa górne mocowania, dwa boczne mocowania, to kratę po prostu podnosisz do góry (na dole w podłodze są dwa trzpienie około 3 cm)

także bez najmniejszego problemu jest do zdemontowania
              kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• SKODAJACK
                Ambiente
                • 2010
                • 132

LUKI,

czyli nie ma żadnych śrub od spodu? Spokojnie mogę to wyjąć do góry i nic się nie urwie?
                Pozdro

Komentarz

• LUKI
                  RS
                  • 2005
                  • 5776

Zamieszczone przez SKODAJACK
                  LUKI,

czyli nie ma żadnych śrub od spodu? Spokojnie mogę to wyjąć do góry i nic się nie urwie?
                  Pozdro
                  spokojnie!

po odkręceniu 4 śrub (2 u góry, 2 po bokach) po prostu ciągniesz ją w górę na jakieś 5 cm i będziesz mieć ją w rękach

tylko uważaj, bo wbrew pozorom ciężka jebana jest jak się gimnastykujesz z nią w aucie
                  kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

Pracuję...