Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi.
Czy demontował ktoś "kratkę" w OII FL Combi?
Ja dzisiaj próbowałem jak mi dywan nie chciał się zmieścić do mojej "ciężarówki" , ale bez sukcesu. Tzn odkręciłem śruby mocujące u góry oraz te z boczków bagażnika, ale pozostały jeszcze uchwyty od dołu między komorą bagażnika a siedzeniami.
Da się to jakoś sprawnie zdjąć i pozbyć się tego żelastwa które bardziej przeszkadza niż pomaga w "byciu ciężarówką" ?
Jeszcze nie próbowałem, ale też mnie to bardzo interesuje bo już w marcu będę miał po "Vacie" i przydałoby się zdemontować i przerejestrować na osobówkę.
Mała uwaga - nie chcę jej przerejestrowywać na osobówkę (szkoda kasy i czasu na urzędy) tylko czasami pozbyć się jej w celu przewiezienia dłuższych przedmiotów,
Pozdrawiam,
No to powiem Wam co mnie spotkało przy CZASOWYM zdemontowaniu kratki chyba z 2 lata temu.
Fura O1 1.9TDI w leasingu na firmę z kratką.
Jechałem służbowo na jakieś targi nie miałem jak się spakować z plazmą na nasze stoisko Więc.... usunąłem dolną przegrodę pomiędzy bagażnikiem a kanapą. Kratka na górze została.
Pech chciał że zatrzymały mnie miśki. Zupełnie bez powodu
I jak zobaczył że fura z kratką a zdjęty dół to... Zatrzymał mi dowód rejestracyjny.
Nijak nie docierało że zdjęty dół rano tylko na dowóz rzeczy na targi... Nie i już!
Wysłali zgłoszenie do skarbowego że samochód już nie jest ciężarowy.
Żebyście wiedzieli ile było odkręcania ze skarboszczakiem. Po prostu masakra!
Chcieli zwrotu VAT i wszystkiego o się z kratką łączy.
Fakt że trafiłem na miśka wyjątkowego skurw***na.
Po prostu się zawziął i już.
Potem fura - montaż dołu musiał być wykonany przez ASO!
Przykręcenie 8 śrubek!
I fura musiała iść na przegląd techniczny...
No cóż... A to Polska właśnie i wyjątkowe przepisy skarbowe na skalę światową...
Ręce opadają...
SKODAJACK, nie próbowałem ale mam w palnie modyfikacje w liftbacku. wjabl, a nie odliczasz Vat-u od paliwa? Jeśli nie, to rozumiem ale jeśli tak to nie widzę sensu przerejestrowywania auta na osobowy.
Kiedyś (ściągnąłem kratkę w Megance, ale miałem przyciemnione szyby) za każdą kontrolą miałem duszę na ramieniu właśnie w obawie ,że ktoś się dopatrzy braku kratki.
SKODAJACK, jak odkręcisz dwa górne mocowania, dwa boczne mocowania, to kratę po prostu podnosisz do góry (na dole w podłodze są dwa trzpienie około 3 cm)
także bez najmniejszego problemu jest do zdemontowania
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz