Nowa Skoda Fabia - pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dad53@wp.pl
    Classic
    • 2012
    • 1

Nowa Skoda Fabia - pomoc

Gdyby to nasze Dziadki albo Pra przeczytali to by Wszystkich bez wyjatku wysmiali..Jakie wypalenie zawodowe.?. :szeroki_usmiech .
  • darthwiadro
    Classic
    • 2011
    • 5

Nowa Skoda Fabia - pomoc

Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem, i pisze ponieważ potrzebuje pomocy [a lepszego miejsca nie znalazłem ;P] mam 19 i będzie to moje pierwsze auto, najpierw myślałem nad używana octavia 1.9 tdi, ale teraz bardzo poważnie zastanawiam się nad nowa fabią z 2010 silnik 1.2 tsi 105 KM , zależy mi na tym aby auto mało paliło, według wskazań to pali miasto 6,8 a poza 4,5 , głownie jeździł bym w mieście wiec to byłoby odpowiednie, nie jest tez dużym autem wiec jako pierwsze by się nadawało, cena to 40 tys, auto na kredyt na 5 lat, co o tym sądzicie? wiem ze pytanie bardzo ogólne ale jestem nowy wiec nie zlinczujcie mnie za to, interesuje mnie skoda ponieważ podoba mi się i jakoś lubię tą markę w tą cenę mam wliczoną klimatyzacje, lakier metalik, elektryczne szyby, i coś tam jeszcze.

Komentarz

• matwrc
      Ambiente
      • 2010
      • 235

Lepiej weź nową octavię tour. Cena podobna a do bagażnika wrzucisz fabię Pierwsze auto nie musi być małe, szybko się przyzwyczaisz do rozmiarów i nie będziesz żałował. Bardziej perspektywiczne auto, pewnie łatwiej będzie odsprzedać...

Komentarz

• Adam204
        Rider
        • 2008
        • 454

jak chcesz to pogadaj sobie z serfer, bo on ma taką Fabie o jakiej napisałeś a tutaj link do jego auta :arrow: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42692

Komentarz

• darthwiadro
          Classic
          • 2011
          • 5

dzięki Adam204 na tą octavie tour to już nie bardzo, generalnie miałem limit max 30 tys, a jest naciągnięty do 40 wiec to już serio dużo, na tour byłoby z 47 - 50 wiec to już nie przejdzie niestety :P napisze i popytam jak tam wrażenia z niej, na razie umówię się na jazdę próbną w tym tygodniu wiec sam zobaczę czy mi odpowiada dziś jechałem octavią 1.8 turbo sport, wbija w fotel ostro jak się porządnie nadepnie ale spalanie grubo ponad 10l i przebieg na benzynie ponad 200tys na 3 letnim aucie więc odpuściłem sobie od razu, było używane za 25tys.

Komentarz

• toomasz
            Elegance
            • 2010
            • 909
            • Volkswagen
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Co do Fabii z silnikiem 1,2TSI to będziesz zadowolony miałem okazje jechać taką i przy masie tego autka ten silnik daje efekt ,, wciskania w fotel"
            Ale i tak moja Octavia 2FL z 1,4TSI to jest komfort
            Pozdrawiam

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

To Fabię 1.2TSI 105KM można kupić za 40.000zł?
              Adam... Używam:
              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• darthwiadro
                Classic
                • 2011
                • 5

tak, to jest końcówka wyprzedaży rocznika 2010, wiec jeszcze można, z upustem chyba nawet za 35 tys, ale wtedy nie ma klimatyzacji i takich tam, z tymi bajerami wyposażenia wyszło mi chyba 42 tys, w poniedziałek pójdę na jazdę próbna i dam Wam znać jak mi poszło i czy się zdecydowałem zobaczymy czy dołączę do Skodziaków :P

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

darthwiadro, jak masz kase i fabię II w takiej cenie z takim silnikiem i wyposazeniam to ... nawet się nie zastanawiaj tylko bierz !!!
                  P.S.
                  Kurcze ja w wieku 19 lat to mogłem co najwżej pomarzyc o jakimkolwiek swoim samochodzie. Kumpel z klasy w liceum kupił sobie na 18-stkę Trabanta który miał ... 18 lat :shock: a i tak mu wszyscy w szkole zazdrościli, bo miał swój samochód.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• darthwiadro
                    Classic
                    • 2011
                    • 5

wiem wiem, kasy nie mam, tu jest właśnie problem, auto będzie na kredyt na 5 lat więc.. 700zł miesięcznie, nie jest tak źle więc myślę że się zdecyduje. wyczytałem że wersja classic nie ma komputera pokładowego, ma go wersja style i reszta, ale to już 2tys więcej przy zakupie.

I mam pytanie do Was, czy jeśli będę chciał wykupić wyposażenie dodatkowe np. elektrycznie sterowane szyby tylne, lub podgrzewane fotele przednie, w cenniku kosztuje to 750/850 zł, czy moge np to dodatkowe wyposażenie wykupić sobie za rok jak będę potrzebował i zrobią mi to normalnie w serwisie skody? czy moge to zrobić tylko przy zakupie? [wiem że durne pytanie]

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

darthwiadro, może i zrobią, ale zapłacisz za to kilka razy więcej niż przy zamawianiu

Komentarz

• leff
                        Elegance
                        • 2004
                        • 862

ktos na OCP sprzedaje 2008 OI 1.8T <40 kpln

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• makog
                          Rider
                          • 2010
                          • 345

ano dokladnie tutaj:
                          http://www.wimeb.markomp.net
                          Już nie moja Skodzina
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952

Komentarz

• rymeks
                            Drive
                            • 2007
                            • 93
                            • Octavia III (5E3)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Re: Nowa Skoda Fabia - pomoc

Zamieszczone przez darthwiadro
                            ..., zależy mi na tym aby auto mało paliło, ...
                            1,8T ??
                            Octavia 3 RS TSI
                            Octavia 2 BXE +

Komentarz

darthwiadro, kolego rozkmiń sobie nowe Polo - na prawdę fajne auto, jakoś wykonania na duży plus z poprzednimy wersjami, wygląd mi się podoba na maxa - jak będziesz mial trochę wiecej kasy dorzucisz felgi, dokładkę, kilka innych fantów i będzie fest

Co do doposażania auta, to nie wiem jak jest z Fabia/Polo ale z OII niektóre rzeczy opłaca się dokładać a inne nie - tzn jest dużo srania, roboty i kosztów. Także przemyśl sobie co byś w przyszłości chciał dołożyć i obadaj te tematy.
                              Dam Ci przykład, multikiera kosztowała mnie jakieś 800-850zł przy doposażaniu do ambienciaka zapłaciłbym 1400

Komentarz

• leff
                                Elegance
                                • 2004
                                • 862

zaplaci taniej to bedzie mial na paliwo

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• Vojtek1,9tdi
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 264

nie pakuj sie w kredyty chlopie
                                  Skoda Octavia 1,9TDI 110PS Ambiente

Komentarz

• alukow
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 13

Dokładnie, kup za gotówkę to na co Cię stać i zbieraj kasę, za pięć lat sprzedasz i znowu kupisz za uzbierane pieniądze to na co Cie stać, a tak za pięć lat nie będziesz miał kasy i używaną Fabię o wartości 12 tys. Ja bym wolał kupić używaną Octavkę za gotówkę niż Fabię na kredyt, za pół roku ta Octavia będzie więcej warta od tej Fabii i obie już będą używane , a na radość z posiadania nowego samochodu jeszcze Ci dużo czasu zostało

Komentarz

Pracuję...