Gdyby to nasze Dziadki albo Pra przeczytali to by Wszystkich bez wyjatku wysmiali..Jakie wypalenie zawodowe.?. :szeroki_usmiech .
Nowa Skoda Fabia - pomoc
Zwiń
X
-
Nowa Skoda Fabia - pomoc
Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem, i pisze ponieważ potrzebuje pomocy [a lepszego miejsca nie znalazłem ;P] mam 19 i będzie to moje pierwsze auto, najpierw myślałem nad używana octavia 1.9 tdi, ale teraz bardzo poważnie zastanawiam się nad nowa fabią z 2010 silnik 1.2 tsi 105 KM , zależy mi na tym aby auto mało paliło, według wskazań to pali miasto 6,8 a poza 4,5 , głownie jeździł bym w mieście wiec to byłoby odpowiednie, nie jest tez dużym autem wiec jako pierwsze by się nadawało, cena to 40 tys, auto na kredyt na 5 lat, co o tym sądzicie? wiem ze pytanie bardzo ogólne ale jestem nowy wiec nie zlinczujcie mnie za to, interesuje mnie skoda ponieważ podoba mi się i jakoś lubię tą markę w tą cenę mam wliczoną klimatyzacje, lakier metalik, elektryczne szyby, i coś tam jeszcze.
-
-
jak chcesz to pogadaj sobie z serfer, bo on ma taką Fabie o jakiej napisałeś a tutaj link do jego auta :arrow: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42692
Komentarz
-
-
dzięki Adam204 na tą octavie tour to już nie bardzo, generalnie miałem limit max 30 tys, a jest naciągnięty do 40 wiec to już serio dużo, na tour byłoby z 47 - 50 wiec to już nie przejdzie niestety :P napisze i popytam jak tam wrażenia z niej, na razie umówię się na jazdę próbną w tym tygodniu wiec sam zobaczę czy mi odpowiada dziś jechałem octavią 1.8 turbo sport, wbija w fotel ostro jak się porządnie nadepnie ale spalanie grubo ponad 10l i przebieg na benzynie ponad 200tys na 3 letnim aucie więc odpuściłem sobie od razu, było używane za 25tys.
Komentarz
-
-
tak, to jest końcówka wyprzedaży rocznika 2010, wiec jeszcze można, z upustem chyba nawet za 35 tys, ale wtedy nie ma klimatyzacji i takich tam, z tymi bajerami wyposażenia wyszło mi chyba 42 tys, w poniedziałek pójdę na jazdę próbna i dam Wam znać jak mi poszło i czy się zdecydowałem zobaczymy czy dołączę do Skodziaków :P
Komentarz
-
-
darthwiadro, jak masz kase i fabię II w takiej cenie z takim silnikiem i wyposazeniam to ... nawet się nie zastanawiaj tylko bierz !!!
P.S.
Kurcze ja w wieku 19 lat to mogłem co najwżej pomarzyc o jakimkolwiek swoim samochodzie. Kumpel z klasy w liceum kupił sobie na 18-stkę Trabanta który miał ... 18 lat :shock: a i tak mu wszyscy w szkole zazdrościli, bo miał swój samochód.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
wiem wiem, kasy nie mam, tu jest właśnie problem, auto będzie na kredyt na 5 lat więc.. 700zł miesięcznie, nie jest tak źle więc myślę że się zdecyduje. wyczytałem że wersja classic nie ma komputera pokładowego, ma go wersja style i reszta, ale to już 2tys więcej przy zakupie.
I mam pytanie do Was, czy jeśli będę chciał wykupić wyposażenie dodatkowe np. elektrycznie sterowane szyby tylne, lub podgrzewane fotele przednie, w cenniku kosztuje to 750/850 zł, czy moge np to dodatkowe wyposażenie wykupić sobie za rok jak będę potrzebował i zrobią mi to normalnie w serwisie skody? czy moge to zrobić tylko przy zakupie? [wiem że durne pytanie]
Komentarz
-
-
http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
kross12
darthwiadro, kolego rozkmiń sobie nowe Polo - na prawdę fajne auto, jakoś wykonania na duży plus z poprzednimy wersjami, wygląd mi się podoba na maxa - jak będziesz mial trochę wiecej kasy dorzucisz felgi, dokładkę, kilka innych fantów i będzie fest
Co do doposażania auta, to nie wiem jak jest z Fabia/Polo ale z OII niektóre rzeczy opłaca się dokładać a inne nie - tzn jest dużo srania, roboty i kosztów. Także przemyśl sobie co byś w przyszłości chciał dołożyć i obadaj te tematy.
Dam Ci przykład, multikiera kosztowała mnie jakieś 800-850zł przy doposażaniu do ambienciaka zapłaciłbym 1400
Komentarz
-
Dokładnie, kup za gotówkę to na co Cię stać i zbieraj kasę, za pięć lat sprzedasz i znowu kupisz za uzbierane pieniądze to na co Cie stać, a tak za pięć lat nie będziesz miał kasy i używaną Fabię o wartości 12 tys. Ja bym wolał kupić używaną Octavkę za gotówkę niż Fabię na kredyt, za pół roku ta Octavia będzie więcej warta od tej Fabii i obie już będą używane , a na radość z posiadania nowego samochodu jeszcze Ci dużo czasu zostało
Komentarz
-
Komentarz