u mnie w korkach z klima to kolo 10 oscyluje :P no ale to w korkach, 50m stop 50m stop :P ....
Szersze opny a spalanie
Zwiń
X
-
lec
-
No tak klima o tym nie pomyślałem ale ja mam climatronika i w zasadzie go nie wyłączam (pewnie dlatego o nim nie pomyslałem :szeroki_usmiech ) a 5,5l to faktycznie na obwodnicy i 60 km/h na piątce i brońcie Panie Boże przed naciśnięciem pedału gazu. he he...
Jak już pisałem dla mnie taka jazda jest nie do przeżycia
P.S.
Kiedyś próbowałem w taki sposób (średnie spalanie 5,5l) przejechać chociaż jeden zbiornik paliwa. po około 200km nie dałem rady i w ramach przegięcia w drugą stronę spalanie skoczyło na 8,5l na 100.:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Bazyli76, No i takie wyniki do 7l z pelnego baku nalezy uznac za bardzo dobre i nie nalezy szukac czemu ktos ma mniej. Jak ktos chce oszczedzac na maxa, to proponuje wywalic troche gratow z auta przelozyc inne male kolka napompowane po 3bar i oczywiscie o zadnej klimie mowy byc nie moze :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bazyli76a 5,5l to faktycznie na obwodnicy i 60 km/h na piątce i brońcie Panie Boże przed naciśnięciem pedału gazu. he he...
Jak już pisałem dla mnie taka jazda jest nie do przeżycia
Jadąc ostatnio do Gdańska, nie śpiesząc się 100-110 km/h wyszło 4,3 l/100km, fak wracając jechałem 130-140 km/h i w powrotnej drodze spalił średnio 5,2 l/100km.
Komentarz
-
-
Dynia...
haha lepiej nie pytaj :P
fakt, że jeżdżę często wieczorem, popołudniu lub w nocy, ale średnia rzadko spada poniżej 55km/h wg komputera.
Spalanie w zależności od stylu jazdy i warunków, w mieście jest to min.7,5 max.18.
Komentarz
-
Dynia...
Zamieszczone przez aldamnieźle
nie licząc kilkunastu kłótni na środku drogi, szarpaniny, o mało pobicia przez misiowatą ekipę auta etc.,
Po 3latach już jest lepiej, średnio jest ok.55km/h, no i bójek przez ostatnie pół roku nie było.
Zamieszczone przez aldamBlado wypadam z moimi 21-23 km/h
Ale ja więcej stoję niż jadę :evil:
Komentarz
-
Ja dziennie jeżdże 100 km na trasie Żory - Katowice (50 KM) i Katowice - Żory (50 KM) (E81 - prosta droga ale kupa świateł i w Katowicach miejskie korki :-) Mam opony 205-55-R16 i średnie spalanie wg komputera to 4,3 i 4,5 a czasem 5,5 lNa długiej trasie przy jeździe do 110 km/h to i 4,0 l :-)
Thw
Skoda Octavia 1.9TDI AGR 1999 :-)
Komentarz
-
-
lec
Offtop sie robi Panowie!
a w temacie, wychodzi mi na to ze na 225/45/17 w stosunku do 195/65/15 pali mi wiecej 1,5-2l. 2L wiecej w korkach, 1 - 1.5L w miescie wieczorem jak jest luzniej.
Nie mam jeszcze danych z trasy. Na przyszly rok zmieniam kapec na 205 :P
Komentarz
-
Nie wiem jak można zauważyć takie różnice w spalaniu :P . W zimie jeżdże na 195, od tamtego roku mam lato 225 R17 i spalanie jest takie samo i głównie zależy tylko ode mnie, czyli jak butuje. Fakt jest faktem że wyniki na poziomie 4.5l to nie moja liga ponieważ w tych granicach to spaliła mi na trasie przy 80km/h (dokładnie było cos 3,8-3.9) ale dodam że na 225. Średnie spalanie u mnie to 6.0-6.6l
Co do osiągów to V-max się nie zmieniła i kształtuje się na dobrym paliwie w granicy 200km/h, przyśpieszenie do setki 10.62s. Bez wirusa i bez jakiegokolwiek dłubania
[ Dodano: Pon 22 Maj, 06 23:08 ]
Zamieszczone przez lec225/45/17 w stosunku do 195/65/15 pali mi wiecej 1,5-2l. 2L wiecej w korkach,
Uświadom mnie bo raczej źle rozszyfrowałem Twój post :?
[ Dodano: Pon 22 Maj, 06 23:12 ]
Zamieszczone przez lecNa przyszly rok zmieniam kapec na 205Moim zdaniem najlepszy kompromis między komfortem a bardzo dobrymi własnościami jezdnymi typu prowadzenie,hamowanie,przyśpieszanie
że o wyglądzie już nie wspomne :szeroki_usmiechNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
lec
ile masz kucy pod maska??? a co do korkow to przeciez w koncu ruszasz co chwila i stajesz. A wiadomo ze przy ruszaniu z miejsca najwiecej pali. Im wiecej ruszania tym wieksze spalanie. DO tego auto puchnie wiec wiecje na obroty dajesz zeby sie kulalo. No i klima w sloncu w korkach leci tez mocniej.
Moze przesadzone troche te odczyty, ale na razie po dwoch dniach mam takie wrazenie. Dopiero jakas trasa na 100% to zweryfikuje.
Komentarz
-
Zamieszczone przez lecile masz kucy pod maska??? a co do korkow to przeciez w koncu ruszasz co chwila i stajesz.
lec, sory że tak na Ciebie wsiadłem, bez obrazyNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamdobrygrzeswawa
Jechałeś może w sobotę ok 13 ul. Fieldorfa?
Bo nie wiem kogo mogłem widzieć
Tak to mogłem być ja. pozdroNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
lec
Zamieszczone przez aldamA co do opon o większym rozmiarze to uważam, że lepsze właściwości jezdne są warte tej setki czy dwóch ON
Komentarz
-
Zamieszczone przez Arti23Chyba trochę przesadzacie,
Zamieszczone przez aldamTak z ciekawości jaką macie średnią prędkość jeżdżąc po mieście.
Co do spalania po mieście to u mnie ok 7-7,5; prędkość średnia 21-23 km/h
Komentarz
-
-
witam, tak czytam wasze wypowiedzi i jestem troche zdiwiony tym wszystkim. na początku jak kupiłem czeszke (o1 110 km tdi) najniżej udał sie zejść do 3,8 l na 100 na trasie 50 km, a tak średnio 5,5 - 6 w trybie mieszanym. było to na oponach seryjnych chyba 195 lekko łysawe. poten nadszedł czas na alu i szersze opony. wybrałem 205/55/r16 i wszystko ok ładny bierznik ( fullrun hp199) ale ostatnio na trasie pustym autem po niemieckich autostradach z predkością do 140 spaliła 7l na 100 i to zaczyna być nieciekawe. do tego opony te szumią. palnuje teraz zmiane opon i zobaczymy.
wiec jednak wszystko zalezy od opon. pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz