Diamondbrite ochrona lakieru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Otóż ok 1 m-c temu równiez zmieniałem olej i filtry.
    Była to już moja druga wymiana oleju (pierwsza zaraz po kupnie samochodu), ale pierwsza po przejechaniu 15 kkm.
    To, co zauważyłem jak pewnie każdy, to zapalenie się napisu service 1500, ale po dalszych kilometrach, tzn co każde 100km napis miał wartość o 100km mniejszą tzn. 1400, 1300 itd.
    Tak oto komputery pomagają nam w życiu
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

bo mnie zainteresowalo i chyba bym sie na to pisal:
    KLIK!
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Arek
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 3143

Zajebista sprawa ,ciekawe ile czsu potrzebuja bo niema napisane albo niedoczytałem.
      Ale ten tekst mi sie podoba"...Dla klientów i firm, które zabezpieczą więcej niż 3 auta
      ceny są indywidualnie ustalane...". Ktorą metodą bys chcial dopiescic czeszke??moze ktos by sie wybrał z Tobą bedzie taniej i moze jakis rabacik dla OCP by był :-)
      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Tymon
        RS
        • 2004
        • 2970

Hmm...ciekawe ciekawe.
        Mi już żadna ochrona w Szkodniku nie pomoże :lol:
        Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
        Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
        BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Arek
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 3143

Mi sie to spodobało"..Diamondbrite 6lat gwarancji
          Zabezpieczenie lakieru i tapicerki (6 lat), zabezpieczenie dywaników, zabezpieczenie zewnętrznych elementów winylowych, pokrycie przedniej szyby środkiem Rainscrean, rewitalizacja koloru opon..."tylko cena troche :shock:

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Arek
            Ale ten tekst mi sie podoba"...Dla klientów i firm, które zabezpieczą więcej niż 3 auta
            ceny są indywidualnie ustalane...". Ktorą metodą bys chcial dopiescic czeszke??moze ktos by sie wybrał z Tobą bedzie taniej i moze jakis rabacik dla OCP by był :-)
            ja bym chcial tego diamondbrite'a i CHYBA mam jeszcze jednego chetnego, co do ceny... no coz, nawet zakladajac jakis rabat i tak bedzie wysoka
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• ===Tomy===
              Rider
              • 2006
              • 552

Re: Diamondbrite ochrona lakieru

Zamieszczone przez szkoda
              bo mnie zainteresowalo i chyba bym sie na to pisal:
              KLIK!
              Bardzo świetna sprawa, ale pod warunkiem, że autko nie zbyt wielu uszkodzeń lakieru.
              Mój znajomy zrobił tak w swojej BMW. Zabawa droga, ale efekt powalający. Na pewno warto.
              Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Re: Diamondbrite ochrona lakieru

Zamieszczone przez ===Tomy===
                Bardzo świetna sprawa, ale pod warunkiem, że autko nie zbyt wielu uszkodzeń lakieru.
                otoz to! jeszcze uszkodzen nie mam, wiec albo teraz albo odpuscic.
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Perfee
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 179

A ja odnoszę się do tego bardzo sceptycznie. :? Przeciwko czemu zabezpiecza Diamondbride? Jak ktoś na parkingu stuknie Cię drzwiami to nie zostanie ślad? Albo przejedziesz przez krzaki i nie porysujesz błotników? Albo jadąc za ciężarówką kamyki przelecą ponad Twoim autem? :lol: NIE! To dlatego, że usługi tego typu żerują na naszej trosce o auta. Fabryka daje Ci kilka lat gwarancji. Jak masz nowe auto to może to być 10-12 lat. Jaki problem dać Ci w tym czasie niby 6 lat na coś, co i tak zagwarantował ktoś inny? Dla mnie to nonsens. :twisted: A auto po 6 latach i tak zmatowieje i tak.
                  Perfee
                  149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

• Tymon
                    RS
                    • 2004
                    • 2970

Zamieszczone przez Perfee
                    A auto po 6 latach i tak zmatowieje i tak
                    Bzdura.
                    Jak dbasz to nic nie zmatowieje
                    Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
                    Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
                    BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• Nexus6
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 4847
                      • Volkswagen

szkoda, gość z LeonClubu (iacoski) opisał tak swoje wrażenia:

Zamieszczone przez iacoski
                      No i stało się Uśmiech... Leonek otrzymał od swego pana prezent w postaci "dwuwarstwowego płaszcza ochronnego lakieru samochodowego" czyli innymi słowy mówiąc moje autko przeszło operację zabezpieczania lakieru a wrażeniami chciałbym się z szanownymi klubowiczami podzielić.

JEWELULTRA DIAMONDBRITE bo o tym mowa to zabieg, który ma zabezpieczyć lakier naszego autka przed rysowaniem, deszczem, sokami z liści drzew, solą, osadami ulicznymi i ptasimi gównami
                      Ponadto zabezpiecza przed promieniami UV, dodatkowo nawet ostro sfatygowany lakier nabiera kolorków i nabiera głębi. Więcej informacji na www.ochronalakieru.pl.

Tyle teorii, teraz wrażenia

- po odebraniu autka (zabieg trwa prawie cały dzień) od razu widać różnicę, autko wygląda jak by dopiero co wyjechało z fabryki, głębia lakieru jest niesamowita, panie będą usatysfakcjonowane bo można się spokojnie przeglądać Mruga 2
                      - moje autko jest w miare świeże (4 miesiące) a naprawdę efekt był, dlatego odejrzewam, że ktoś ze starszym leonkiem byłby w jeszcze większym szoku
                      - lakier w dotyku jest jak pupcia niemowlaka, bardzo gładki tak więc cały syf z ulicy mniej się czepia
                      - po kilku dniach mogę potwierdzić, rzeczywiście wygląda jakby mniej się brudził
                      - czarny w tej chwili to naprawdę czarny

To tak na gorąco, jak mi się jeszcze coś przypomni to dopisze.

Cenowo wygląda to tak (tak jak na leonka):

790zł - to cena zabiegu bez renowacji lakieru (z reguły na autach, które dopiero do wyjechały z salonu) - dodatkowo w skład tego wchodzi również zabezpieczenie tapicerki wskutek czego nie powstają plamy bo wszystko co się rozleje łączy się w kuleczki i nie wsiąka w tapicerkę. (wrażeniami nie mogę się jeszcze podzielić bo narazie u mnie tego nie robiłem ze względu na to, że będę reklamował w ASO tapicerkę na przednim fotelu)

950zł - to jest cena za to co powyżej tylko dodatkowo z renowacją lakieru dla już dorosłych leonków, które mają "troszkie" podniszczony lakier

Po wszystkim dostaję się 6 lat pisemnej gwarancji na ochronę lakieru i zestaw kosmetyków do pieszczenia auta - szampon i konserwer, którym raz w miesiacu trzeba umyć auto by podtrzymać działanie warstwy ochronnej.

Cena jest relatywnie wysoka, ale myślę że warto biorąc pod uwagę, że lakier to ważna rzecz i jak chcemy żeby zawsze ładnie autko wyglądało to trzeba o nie dbać Mruga 2 Ja jestem bardzo zadowolony.
                      aha, po lakierowaniu autka planuje mu zafundować taki "płaszczyk ochronny" :diabelski_usmiech

alternatywa mogą być jeszcze produkty firmy Meguiars
                      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Po wszystkim dostaję się 6 lat pisemnej gwarancji na ochronę lakieru i zestaw kosmetyków do pieszczenia auta - szampon i konserwer, którym raz w miesiacu trzeba umyć auto by podtrzymać działanie warstwy ochronnej.
                        bardzo jestem ciekaw jak sobie wyobrażacie mycie raz w miesiącu konserwerem w zimie... i co ze środkami stosowanymi na myjniach... skoro dają swój szampon to co :?: nie wolno mi jechać normalnie na myjnie :roll: bez jaj :rofl
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• Nexus6
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4847
                          • Volkswagen

Zamieszczone przez MisiekWAW
                          bardzo jestem ciekaw jak sobie wyobrażacie mycie raz w miesiącu konserwerem w zimie... i co ze środkami stosowanymi na myjniach... skoro dają swój szampon to co :?: nie wolno mi jechać normalnie na myjnie :roll: bez jaj :rofl
                          z tego co się dowiadywałem - wymóg mycia ich szamponem 1 raz na miesiąc to DODATEK do normalnego utrzymania autka w czystosci,
                          możesz jechać nawet i na automat :diabelski_usmiech
                          With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez MisiekWAW
                            bardzo jestem ciekaw jak sobie wyobrażacie mycie raz w miesiącu konserwerem w zimie...
                            hmm, mnie to nieco studzi, bo ja sobie nawet nie wyobrazam samodzielnego mycia samochodu co miesiac w lecie :roll:
                            nie mam ani czasu ani ochoty kurde...
                            no nie wiem, myslalem ze nakladam to i guzik mnie obchodzi, moge myc samochod gdziekolwiek itd, podjade do nich i sie jeszcze dopytam.
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ziomal
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 5841
                              • Octavia I (1U2)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Ja używam wosku co roku , bodajże Carplan (nie wiem z takim żółwikiem) Super efekt
                              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• BioBogon
                                Elegance
                                • 2005
                                • 921

Wszystko pięknie, ale cena 950zł za zabieg mnie rozbroiła :shock: biorąc pod uwagę wątpliwą możliwość sprawdzenia na ile to faktycznie działa. Jak oddam auto do woskowania na sucho to też wygląda super i się mniej go wszystko czepia, ale to kosztuje niecałą stówę :?
                                Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• idzik
                                  Classic
                                  • 2006
                                  • 14

950PLN? To ja już wolę kupić pastę lekkościerną TEMPO z woskiem za ~10PLN. Ładnie poprosić żonę, żeby mi dała dzień wolnego i dopieścić mojego kombiaczka. Jak na razie testowałem na drzwiach bo kupiłem swoją O1 jako poleasing'ową i miała odbarwienia po naklejkach. Trochę pasty, trochę okrężnych ruchów, śladu nie ma i też było lustereczko Raz na jakiś czas trzeba taki zabieg na całym samochodzie wykonać.

Komentarz

• Bazyli76
                                    Rider
                                    • 2006
                                    • 487

Zamieszczone przez idzik
                                    Raz na jakiś czas trzeba taki zabieg na całym samochodzie wykonać.
                                    Byle nie za często bo to jedna pasta ścierna i po każdym takim zabiegu powłoka lakieru cieńsza jest. A lakier w Octavi i tak cienki i mientki jest

Komentarz

• idzik
                                      Classic
                                      • 2006
                                      • 14

Bazyli76 raz na jakiś czas, chodziło mi raz na rok dwa lata Broń Boże nie co miesiąc, bo po roku karoseria Octavki wyglągałaby jak ta w DMC z powrotu to przyszłości :szeroki_usmiech

Komentarz

• Ziomal
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 5841
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Pastę polerską stosuje tylko do czyszczenia chromowanej obwódki i do rys ale nie do całego samochodu :| Od tego jest mleczko do polerki albo wosk.
                                        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• pyza99
                                          Rider
                                          • 2005
                                          • 467

dzisiaj kupiłem mleczko do czarnego koloru.....2 godzinki :shock: i wyglada pieknie :szeroki_usmiech a był tak matowy ze az sie martwiłem ze bedzie do malowania.... jeszcze raz sie po mecze i bedzie idealnie 8)
                                          były:
                                          L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
                                          Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
                                          jest:
                                          Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r

Komentarz

• idzik
                                            Classic
                                            • 2006
                                            • 14

Ziomal oczywiście po normalnym myciu mleczko albo wosk.
                                            Ale raz na rok czy dwa lata można przelecieć pastą.
                                            Mleczko czy wosk nie oczyszczą tak lakieru z całego syfu, który zbieramy.
                                            Tak mi się przynajmniej wydaje...

Komentarz

• Arek
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 3143

no nie wiem, myslalem ze nakladam to i guzik mnie obchodzi, moge myc samochod gdziekolwiek itd, podjade do nich i sie jeszcze dopytam.
                                              sorki za odgrzanie kotleta ale ciekawi mnie czy byl ktos u nih pogadac i co powiedzieli :?:

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez Arek
                                                sorki za odgrzanie kotleta ale ciekawi mnie czy byl ktos u nih pogadac i co powiedzieli :?:
                                                no wiec, niestety trzeba raz na miesiac umyc samochod jakims specjalnym "srodkiem podtrzymujacym", daja butle, ktora starcza na rok, potem trzeba to kupowac, kosztuje okolo 50 PLN (na rok).

druga rzecz: z tego co widzialem, to ten caly system, przynajmniej jezeli chodzi o wyglad lakieru, chyba lepiej sprawdza sie na ciemnym lakierze, jak dla mnie na jasnym (taki jak moj, srebrny itp) za cholere tego nie widac, wyglada jak po dobrym woskowaniu, wiec jezeli o mnie chodzi - odpuszczam.
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Arek
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 3143

Zamieszczone przez szkoda
                                                  druga rzecz: z tego co widzialem, to ten caly system, przynajmniej jezeli chodzi o wyglad lakieru, chyba lepiej sprawdza sie na ciemnym lakierze, jak dla mnie na jasnym (taki jak moj, srebrny itp) za cholere tego nie widac, wyglada jak po dobrym woskowaniu,
                                                  to jesli na jasnym lakierze niewiele widac to chyba i ja dam sobie na wstrzymanie.

Komentarz

Pracuję...