kolejne zakupy u kolegi. polecam
Problem z centralnym zamkiem z pilota
Zwiń
X
-
poszukaj w tych http://forum.octaviaclub.pl/search.php?mode=results
Zamieszczone przez RulezJestem w stanie samemu sobie to zrobić czy potrzebna jest wizyta u elektryka
Zamieszczone przez RulezMuszę zakupić nowy kluczyk
Komentarz
-
-
Rulez generalnie tak. Tzn kupujesz zestaw z allegro (podpinasz), dorabiasz za grosze groty i już możesz otwierać auto. Jezeli chciałbyś dodatkowo odpalić samochód to musisz przełożyć fiolkę od immobilajzera. Jest to taka mała szklana pastylka (przypomina tabletkę) delikatnie przyklejona w twoim starym kluczyku. W nowym pilocie z alledrogo będzie na nią miejsce - przynajmniej być powinno.
Wtedy będziesz mógł odpalać samochód tym pilotem który ma fiolkę. Aby móc odpalać dwoma kluczykami musiał być wkleić fiolkę od immobilajzera koło stacyjki. Wtedy immobilajzer cały czas będzie dostawał sygnał (czyt. będą działały oba kluczyki) :szeroki_usmiech
Moim zdaniem warto wydać tą kase na sterownik, fajny tjuuning za małą kasę. Jeżeli mogę coś polecić to kup taki z ładnie wykonanymi pilotami dopłacisz 20 PLN a masz logo skody i ładniej piloty wyglądają.
Voit moim zdaniem ten kluczyk jest ori. ale specem nie jestem. Napisz dlaczego myślisz że jest dorabiany :wink:Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
OkJeden kluczyk mi wystarczy także przełożę transponder. Może dojść do takiej sytuacji że ktoś będzie mieć również dorabiany kluczyk ze sterownikiem i otworzy mi auto hehe czy po prostu każdy sterownik jest inny? :PP Jestem w stanie sobie sam założyć taki zestawik czy potrzebna jest pomoc fachowcy?
Voit jak wygląda oryginalny kluczyk z pilotem do O1?Ambiente
Komentarz
-
-
Moim zdaniem idzie samemu założyć taki zestaw jeżeli masz jako tako umiejętności manualne lutownicę i kilka koszulek termo. Trochę z tym jest zabawy ale jest to wykonalne :wink:
Nie wiem czy masz w samochodzie alarm, jeżeli tak to rozeznaj czy ten sterownik można z nim powiązać bo z tym mogą być cyrki. Generalnie, system zmiennokodowy czyli nikt nie powinien otwierać twojego samochodu swoim pilotem...ale za 100 zł cudów się nie spodziewaj dla chcącego takie zabezpieczenie to pryszcz.
Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RulezJak sprawdzę czy posiadam alarm w O
Zamieszczone przez RulezPo zamknięciu auta miga kontrolka w drzwiach ale wydaje mi się, że taki patent
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rulez(...)
Voit jak wygląda oryginalny kluczyk z pilotem do O1?Zamieszczone przez phrixVoit moim zdaniem ten kluczyk jest ori. ale specem nie jestem. Napisz dlaczego myślisz że jest dorabiany :wink:
Klucz jest oryginalny. Zwracam honor i odszczekuję.
Chciałem wstawić fotkę swojego klucza, ale nie mam dostępu do aparatu.
Chciałem zeskanować klucz z instrukcji obsługi samochodu i tam...
Faktycznie, taki klucz jak Twój jest pokazany w instrukcji.ops:
Nazywa się "klucz z oświetleniem". Więc nie obsługuje alarmu.
Pokornie proszę o wybaczenie.
Moje klucze są inne, bo zamiast latarki mają sterowanie od alarmu.
Poprzednie auto, Seat Ibiza, miało niemal identyczne klucze, choć nie miałem sterowania alarmem.
...A taki klucz jak Twój miałem kiedyś do malczaka, z napisem Audi.
Komentarz
-
Komentarz