można jeszcze zamówić smycz?
[O2] Ile traci Octavia po 3 latach wg EUROTAXU
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] Ile traci Octavia po 3 latach wg EUROTAXU
jak w temacie, wie ktos moze jaka jest strata wartosci
-
Mogę podać ile traci wg INFO-EKSPERT. Napisz tylko jaka wersja wyposażenia, pojemność silnika i rodzaj nadwozia.
Komentarz
-
no tu bedzie problem bo pytanie jest na przyszlosc a chodzic bedzie o nowego touraZamieszczone przez darek_wawaMogę podać ile traci wg INFO-EKSPERT. Napisz tylko jaka wersja wyposażenia, pojemność silnika i rodzaj nadwozia.
Komentarz
-
Octavka po FL z 2008 roku (3 letnia) zachowuje około 58 % swojej początkowej wartości (Octavia 1.4 TSI Ambiente). Tour będzie miał większy spadek wartości bo jest "starym/starszym" modelem przez to mniej atrakcyjnym i mniej poszukiwanym na rynku wtórnym.
Komentarz
-
-
nie wpisalem takiZamieszczone przez marektbgitor skąd wytrzasnąłeś silnik 1.6 16V BTS w Tourze. Czyżby swap :wink:
Komentarz
-
Wydaje się, iż niezwykle atrakcyjne ceny wyprzedażowe Toura i Tora II z roku 2010 r. widoczne w cennikach na stronie internetowej importera mogą mieć wpływ na modyfikację cen rynkowych pojazdów rocznych i wartości przyjmowanych przez ubezpieczycieli.
Komentarz
-
itor, moja O II 1.6 MPI Elegance z lipca 2007 r. z przebiegiem 34 000 km według Eurotaxu jest warta ok. 42 tys zł. A jak wiadomo te ceny w stosunku do cen rynkowych są zaniżone
Czarny Elegance
Komentarz
-
Wartość bazowa którą podałem odnosi się do przebiegu 43 tys. Octavka z benzynowym silnikiem 1.4 TSI ma normatywny przebieg roczny = 15,6 tys.
Komentarz
-
Te normatywne przebiegi to chyba kuźwa jak ktoś tylko po bułki do osiedlowej piekarni jeździ. Ja jeżdżę mało a od 4-go grudnia zrobiłem prawie 6 tysięcy km.
Spadek wartości - ja bym się nie przejmował katalogami, zawsze używane Octavie (te w dobrym stanie) są poszukiwanym towarem na rynku wtórnym.
Komentarz
-
ale jak myslicie bedzie warta z 50% ceny katalogowej?Zamieszczone przez hotrainTe normatywne przebiegi to chyba kuźwa jak ktoś tylko po bułki do osiedlowej piekarni jeździ. Ja jeżdżę mało a od 4-go grudnia zrobiłem prawie 6 tysięcy km.
Spadek wartości - ja bym się nie przejmował katalogami, zawsze używane Octavie (te w dobrym stanie) są poszukiwanym towarem na rynku wtórnym.
Komentarz
-
itor, szczerze - nie będzie wg tych "mądrych" programów, a czy ją sprzedasz za tyle lub więcej to inna historia.
Komentarz
-
DokładnieZamieszczone przez hotrainnie będzie wg tych "mądrych" programów, a czy ją sprzedasz za tyle lub więcej to inna historia.
Wartości z tych ksiązek i programów maja się nijak do wartości samochodu na rynku wtrórnym - z reguły są one zaniżone w stosunku do tego co mozęmy zobaczyć w ogłoszeniach, komisach czy na giełdach.
Czarny Elegance
Komentarz
-
zresztą dany towar tak naprawdę tyle jest wart, ile ktoś chce za niego zapłacić
SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
Ostatnio kolo mnie byla wystawiona OII 2007 Elegance 1.6mpi 60kkm z niemiec pisalo igielka :lol: za uwaga!!!28k i powiem wam bylo sporo ogladajacych,naiwnosc ludzka nie zna granic.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
Pewno, że są mocno zaniżone, przecież już pojawiły się popowodziowe "igiełki".Zamieszczone przez Bigitor, moja O II 1.6 MPI Elegance z lipca 2007 r. z przebiegiem 34 000 km według Eurotaxu jest warta ok. 42 tys zł. A jak wiadomo te ceny w stosunku do cen rynkowych są zaniżone
A to ma wpływ na średnie notowania.
Komentarz
-
to malo czy duzo?Zamieszczone przez paweł2Ostatnio kolo mnie byla wystawiona OII 2007 Elegance 1.6mpi 60kkm z niemiec pisalo igielka :lol: za uwaga!!!28k i powiem wam bylo sporo ogladajacych,naiwnosc ludzka nie zna granic.
Komentarz
-
o fakZamieszczone przez itorto malo czy duzo?
a jak myślisz ? :P za 28k dostaniesz taką igłę, która chyba przedziurawi twój portfel co najwyżej
SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
itor, stary, wybacz - zanim zadasz kolejne mądre pytanie rozejrzyj się wokół siebie, przecież nie spadłeś z księżyca chyba, to bardzo tanio. Innymi słowy - za tanio!
:diabelski_usmiech
Komentarz
-
pytanie jeszcze, od jakiej ceny jest liczony spadek wartości - katalogowej? Bo jak wszyscy wiedzą, cena katalogowa a cena z rabatami to dwie różne kwoty....O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
Komentarz
-
oj tam zaraz takie uszczypliwosciZamieszczone przez hotrainitor, stary, wybacz - zanim zadasz kolejne mądre pytanie rozejrzyj się wokół siebie, przecież nie spadłeś z księżyca chyba, to bardzo tanio. Innymi słowy - za tanio!
:diabelski_usmiech
Komentarz
-
Wyceny tez są dziwne, np na stronie AXY w kalkulatorze wychodzi, że np. Mint z 2005r
jest droższa od Elegance? A jak jest naprawdę?Załączone pliki
Komentarz
Komentarz