QBA, że nie wspomnę o zmierzchu i silnych opadach deszczu bo tacy niestety też się zdarzają :evil:
Zabrydzone kierownice turbiny - RAZ JESZCZE
Zwiń
X
-
Zabrydzone kierownice turbiny - RAZ JESZCZE
Witam wszystkich !!!
Od 3 dni jestem szczęśliwym posiadaczem Octavi 1.9 TDi AHF, 110KM, 162kkm, 2000 rok.
Przed zakupem pojechalem z poprzednim wlaścicielem do serwisu w celu zdiagnozowania stanu furacza. tam między innymi chcialem poznać wartość ciśnienia doladowania. To pojechali z komputerem i po powrocie przyszli do mnie z wydrukowanym wynikiem, że za duże ciśnienie doładowania. Czyli przeladowuje !!! Facio powiedział ze próba polega na rozpędzeniu klekota na trzecim biegu do 120 km/h, no i się dalo tylko do 100 km/h i wyskoczył ten bląd. Powiedzial że są w stanie tą niesprawność zlikwidowac za 500zł.
Ja poczytalem trochę na forum i chyba żeczywiscie to jest chyba to. Na 3 biegu to ciągnie nie źle, chociaz nie probowalem do 100, ale na 4 i 5 biegu tak lekko powyżej 3000 obr/min przy pedale w podlodze to strasznie muli i sie rozpędza do okolo 120-130 km/h. Przy tej predkości czuć lekkie szarpniecie i dalej już nie idzie.
TO CHYBA JEDNAK TE ŁOPATKI KIEROWNICZE??? CO???
Tak że drodzy koledzy proszę was o pomoc. czy może znacie jakis warsztat gdzie mógł bym dokonac naprawy tej niesprawności w moim regionie.
Jestem z Gdyni.
Pozdrawiam
-
-
Mogły stanąć dęba kierownice gazów. Ale mógł tez polec mieszek poruszający kierownicami. Można to sprawdzić w łatwy sposób. Trzeba włożyć łapę (polecam robić to przy zimnym silniku) w okolice turbiny i wymacać popychacz łączący mieszek z turbiną. Trzeba nim spróbować poruszyć. Jeśli nie rusza się to znaczy że kierownice stanęły. jełśi się rusza to może być mieszek lub inne przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMarcinisko, W 3Miescie jest gosc, ktory zajmuje sie TDI. Chyba nazywa sie to Tucholka czy jakos tak. Ja bym pojechal tam, tam sprawdzil bledy w sterowniku i zaczal naprawiac, bo w ASO to oni wiele roznych pomyslow maja
Zapraszam do Darka.
Jakby co wal na priv.Pozdrawiam Bartek.
Current: Honda Civic
Ex: O1
Komentarz
-
Komentarz