Pokrowiec na samochód

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_pulawy
    Ambiente
    • 2010
    • 122

Pokrowiec na samochód

Lucky24, opel "poprawił" te silniki i ta poprawa mu nie wyszła.
    Ale opel nie mógł poprawić tych silników, bp bierze je od Fiata. Więc tym razem nie mogę się zgodzić z Mackiem, że te silniki są awaryjne, przynajmniej ZTCW to Multijety to bardzo dobre i sprawdzone jednostki napędowe.
  • strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Pokrowiec na samochód

Ponieważ pracuję w miejscu gdzie auto narażone jest na zabrudzenia typu pyły, piach i czasami farba, a ciągłe usuwanie tego już mnie męczy, to myślałem by kupić taki pokrowiec na całe auto i przykrywać w pracy.
    http://moto.allegro.pl/listing.php/s...&change_view=1
    Jest tego sporo na allegro i w różnych cenach. Czy ktoś posiada taki pokrowiec? i jak wybrać dobry?
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• Octan
      Rider
      • 2006
      • 653

Podobno, pod pokrowcem lakier niszczy się jeszcze bardziej. Czy to kurz czy ziarna piasku przykryte pokrowcem w połączeniu z działaniem wiatru, czy też przy zakładaniu lub zdejmowaniu, zmatowią lakier.

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

i jak wybrać dobry?
        Taki delikatny który nie porysuje lakieru przy zakładaniu, polecam te z zaczepami do szybkiego montażu.

Prawdę mówiąc chyba wolał bym parkować gdzieś z boku niż codzienie męczyć się z tym zakładaniem dwa razy. Tak jak Octan powiedział, pokrowce szkodzą lakierowi.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Symbiotyk
          Classic
          • 2010
          • 12

Kolego, ja mam ten sam kłopot - pracuje w stoczni i nikt nie zrozumie tego kłopotu jakim są te zanieczyszczenia. Kupiłem pokrowiec ortalionowy z gumkami na przodzie i końcu, a przez drzwi wiąże się sznurkiem, ale średnio sprawdza się w naszym wietrznym klimacie - zwiewa go maski lub bagażnika. Kolega ma z zapinkami na koła ( guma od plandeki go klamerek i za felgi) - to się sprawdza, ale nie zabezpiecza maski i klapy.

Komentarz

• krzysiek13
            L&K
            • 2010
            • 1155

Na waszym miejscu dołożyłbym trochę i kupił jakąś małą myjkę lub, jeśli mieszkacie w bloku, odłożyłbym tą kasę na myjnię, a pokrowiec odpuścił.
            Octavia

Komentarz

• tomba7
              Drive
              • 2009
              • 96
              • Mercedes-Benz

Nie polecam pokrowców. Jak jest sucho/mroźno, to jest OK. Zobaczycie jak będzie wyglądał samochód pod pokrowcem jak będzie deszcz/mgła/roztop śniegu. Wolę mycie z kurzu, niż korozję wynikającą z wilgoci /*

*/ testowane na motocyklu, który od jesieni do wiosny stał pod pokrowcem (podono oddychający, zakupiony najlepszy z najlepszych) w garażu, który ma swobodny dostęp powietrza i nie jest ogrzewany.
              W wolnym czasie dwa koła

Komentarz

• strazakp
                Elegance
                • 2008
                • 819
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja tak samo jak kolega Symbiotyk pracuję w stoczni i razem wiem najlepiej o jakie zanieczyszczenia chodzi i jak wpływają na nadwozie naszych aut.
                Na waszym miejscu dołożyłbym trochę i kupił jakąś małą myjkę lub, jeśli mieszkacie w bloku, odłożyłbym tą kasę na myjnię, a pokrowiec odpuścił.
                Jeżeli chodzi o mycie auta to w okresie letnim trzeba by było to robić każdego dnia a jeżeli przejdzie pył farby od malowania, to usunięcie nie jest już takie łatwe.
                Prawdę mówiąc chyba wolał bym parkować gdzieś z boku niż codzienie męczyć się z tym zakładaniem dwa razy.
                Nie da się odszukać takiego miejsca w stoczni a nawet na parkingu przed stocznią by nie dotarły te wszystkie nieczystości. Pył piachu i farby niesie się na setki metrów.
                Jedynym sporobem by się przed tym uchronić to wstawianie samochodu pod jakąś wiatę, garaż lub właśnie pokrowiec.
                strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
                Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• baca10
                  RS
                  • 2009
                  • 6225

Jak juz pokrowiec, to z delikatnego materialu, sasiadka ma wlasnie taki pokrowiec , wewnatrz pokrowiec jest wykonany z miekkiego materiału a z zewnatrz z nieprzemakalnego ortalionu

Komentarz

Pracuję...