Lucky24, opel "poprawił" te silniki i ta poprawa mu nie wyszła.
Pokrowiec na samochód
Zwiń
X
-
Pokrowiec na samochód
Ponieważ pracuję w miejscu gdzie auto narażone jest na zabrudzenia typu pyły, piach i czasami farba, a ciągłe usuwanie tego już mnie męczy, to myślałem by kupić taki pokrowiec na całe auto i przykrywać w pracy.
http://moto.allegro.pl/listing.php/s...&change_view=1
Jest tego sporo na allegro i w różnych cenach. Czy ktoś posiada taki pokrowiec? i jak wybrać dobry?strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
-
-
i jak wybrać dobry?
Prawdę mówiąc chyba wolał bym parkować gdzieś z boku niż codzienie męczyć się z tym zakładaniem dwa razy. Tak jak Octan powiedział, pokrowce szkodzą lakierowi.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Kolego, ja mam ten sam kłopot - pracuje w stoczni i nikt nie zrozumie tego kłopotu jakim są te zanieczyszczenia. Kupiłem pokrowiec ortalionowy z gumkami na przodzie i końcu, a przez drzwi wiąże się sznurkiem, ale średnio sprawdza się w naszym wietrznym klimacie - zwiewa go maski lub bagażnika. Kolega ma z zapinkami na koła ( guma od plandeki go klamerek i za felgi) - to się sprawdza, ale nie zabezpiecza maski i klapy.
Komentarz
-
-
Nie polecam pokrowców. Jak jest sucho/mroźno, to jest OK. Zobaczycie jak będzie wyglądał samochód pod pokrowcem jak będzie deszcz/mgła/roztop śniegu. Wolę mycie z kurzu, niż korozję wynikającą z wilgoci /*
*/ testowane na motocyklu, który od jesieni do wiosny stał pod pokrowcem (podono oddychający, zakupiony najlepszy z najlepszych) w garażu, który ma swobodny dostęp powietrza i nie jest ogrzewany.
Komentarz
-
-
Ja tak samo jak kolega Symbiotyk pracuję w stoczni i razem wiem najlepiej o jakie zanieczyszczenia chodzi i jak wpływają na nadwozie naszych aut.
Na waszym miejscu dołożyłbym trochę i kupił jakąś małą myjkę lub, jeśli mieszkacie w bloku, odłożyłbym tą kasę na myjnię, a pokrowiec odpuścił.
Prawdę mówiąc chyba wolał bym parkować gdzieś z boku niż codzienie męczyć się z tym zakładaniem dwa razy.
Jedynym sporobem by się przed tym uchronić to wstawianie samochodu pod jakąś wiatę, garaż lub właśnie pokrowiec.strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
Komentarz