pytanie dotyczace xenonow..

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Labarucha
    Classic
    • 2006
    • 25

Przy ciepłym nadmuchu mam smród z nawiewów, prawdopodobnie na nagrzenicy coś się zrobiło. Czy ktoś miał taki problem lub może wie jak dostać się i wymontować nagrzewnicę?
  • pyza99
    Rider
    • 2005
    • 467

witam.jak w temacie.. mam dwa pytanka ,szukałem ale nie znalazlem :?

zaparowała mi szybka w xenonie,dlaczego? ktos mial podobny przypadek... :? i wogole szybki sa troche brudne od srodka :cry: przydaloby sie je wyczyscic..jest mozliwosc wyjecia szybek czy sa polaczone z cała lampa??

jak wogóle wyciagnac lampe,musze wymienic zarowke pozycyjna ale nie umiem sie tam dostac :x dzieki za podpowiedzi..pozdro
    były:
    L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
    Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
    jest:
    Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Mi zaparowala, ale na wlasne zyczenie. Ostatnio nie chce mi zapalac jedna lampa i je wykrecalem, i zdjalem cale tu magiczne pudelko i wtedy mylem lampe, musiala mi sie tam dostac wilgoc. Ale pojezdzilem kilka dni i zniknelo chyba :diabelski_usmiech

Jak chcesz wykrecic lampe to musisz miec torxa chyba 25 i dwa sa z boku lampy, jedna z gory i jedna przy kierunkowskazie u dolu lampy w uchwycie. Musisz wykrecic najpierw kierunkowskaz nakretke 8-ka i wyciagnac go do siebie. Potem lampa powinna wyjsc bez problemow, a jak nie to pod katem jakos ja trzeba wyciagac - mi wyszla i jest cala

Rozebrac jako takiej samej lampy sie nie da. Jest sklejony klosz z lampa, ale jak ktos by sie uparl to mozna to rozciac - Sebo malowal srodek lampy na czarno i ja tak wlasnie rozebral.

A ja przez tydzien mialem spokoj i zapala dobrze lampa, a dzis znow nie zaswiecila za pierwszym razem :evil:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• pyza99
        Rider
        • 2005
        • 467

Zamieszczone przez Maicroft
        Rozebrac jako takiej samej lampy sie nie da
        no to lipa.... chyba nie bede rozcinał,bo cos popsuje :cry: to narazie nie wymieniam tej zarowki :? dzieki Maicroft,
        były:
        jest:

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

pyza99, Ale zarowke zalezy w ktorej lampie to da sie chyba jakos wymienic normalnie chociaz nie pamietam, bo zeby wymienic ta z xenona, to trzeba lampe rozkrecic, ale to zaden problem. Generalnie wszystko nie powinno zajac Ci wiecej jak 15minut roboty
          Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Maicroft, tak czy siak trzeba reflektor wyjąć aby zmienić jaką kolwiek żarówke

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Wlasnie nie zwrocilem uwagi, ale tez mi sie tak wydawalo. Ale tak jak mowie, jak ktos szybko kreci to zajmie mu to 15 minut.
              BTW Dlatego pisza, zeby wymieniac zarowki w serwisie
              Spritmonitor.de

Komentarz

• pyza99
                Rider
                • 2005
                • 467

tak sobie mysle zeby moze jakos drucikiem przez otwor zarowki pozycyjnej wyczyscic szybke od srodka :? nie mam pojecia jak to zrobic a widze ze jest wyraznie brudna... albo nalac wody i jakos wyplukac chyba jednak sprobuje wyjac ten reflektor..i bede cos kombinowal :| przy okazji wymienie zarowke... a te przetwornice czy co to tam jest przykrecone do lampy to sie odkreca??
                były:
                jest:

Komentarz

• Adrian
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 662
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Kiedyś już był opisywany taki przypadek na forum i próba samodzielnego czyszczenia zakończyła się porysowaniem tej szybki, więc trzeba na to uważać.
                  PerfectService by DGW
                  Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                  Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                  Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• Patron
                    Classic
                    • 2005
                    • 32

Ja bym tam wody nie lał, bo zostaną zacieki i na kloszu i na zwierciadłach i będzie gorzej niż było. Jakiś czas temu myłem ale wacikiem kosmetycznym od środka - trochę gimnastyki i na pewno wyglądało lepiej niż wcześniej, ale w ksenonach to będzie więcej roboty bo trzeba wykręcić soczewki dla lepszego dostępu.
                    TDi i tyle.

Komentarz

• pyza99
                      Rider
                      • 2005
                      • 467

Zamieszczone przez Patron
                      Ja bym tam wody nie lał, bo zostaną zacieki i na kloszu i na zwierciadłach i będzie gorzej niż było.
                      tego sie obawiam :?
                      Zamieszczone przez Patron
                      ksenonach to będzie więcej roboty bo trzeba wykręcić soczewki dla lepszego dostępu.
                      prawda troche lipa :cry: chyba zostana brudne :evil: a czyste tak ładnie wgladaja
                      były:
                      jest:

Komentarz

Pracuję...