Przy ciepłym nadmuchu mam smród z nawiewów, prawdopodobnie na nagrzenicy coś się zrobiło. Czy ktoś miał taki problem lub może wie jak dostać się i wymontować nagrzewnicę?
pytanie dotyczace xenonow..
Zwiń
X
-
pytanie dotyczace xenonow..
witam.jak w temacie.. mam dwa pytanka ,szukałem ale nie znalazlem :?
zaparowała mi szybka w xenonie,dlaczego? ktos mial podobny przypadek... :? i wogole szybki sa troche brudne od srodka :cry: przydaloby sie je wyczyscic..jest mozliwosc wyjecia szybek czy sa polaczone z cała lampa??
jak wogóle wyciagnac lampe,musze wymienic zarowke pozycyjna ale nie umiem sie tam dostac :x dzieki za podpowiedzi..pozdrobyły:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
-
-
Mi zaparowala, ale na wlasne zyczenie. Ostatnio nie chce mi zapalac jedna lampa i je wykrecalem, i zdjalem cale tu magiczne pudelko i wtedy mylem lampe, musiala mi sie tam dostac wilgoc. Ale pojezdzilem kilka dni i zniknelochyba :diabelski_usmiech
Jak chcesz wykrecic lampe to musisz miec torxa chyba 25 i dwa sa z boku lampy, jedna z gory i jedna przy kierunkowskazie u dolu lampy w uchwycie. Musisz wykrecic najpierw kierunkowskaz nakretke 8-ka i wyciagnac go do siebie. Potem lampa powinna wyjsc bez problemow, a jak nie to pod katem jakos ja trzeba wyciagac - mi wyszla i jest cala
Rozebrac jako takiej samej lampy sie nie da. Jest sklejony klosz z lampa, ale jak ktos by sie uparl to mozna to rozciac - Sebo malowal srodek lampy na czarno i ja tak wlasnie rozebral.
A ja przez tydzien mialem spokoj i zapala dobrze lampa, a dzis znow nie zaswiecila za pierwszym razem :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftRozebrac jako takiej samej lampy sie nie dabyły:
jest:
Komentarz
-
-
tak sobie mysle zeby moze jakos drucikiem przez otwor zarowki pozycyjnej wyczyscic szybke od srodka :? nie mam pojecia jak to zrobic a widze ze jest wyraznie brudna... albo nalac wody i jakos wyplukacchyba jednak sprobuje wyjac ten reflektor..i bede cos kombinowal :| przy okazji wymienie zarowke... a te przetwornice czy co to tam jest przykrecone do lampy to sie odkreca??
były:
jest:
Komentarz
-
-
Kiedyś już był opisywany taki przypadek na forum i próba samodzielnego czyszczenia zakończyła się porysowaniem tej szybki, więc trzeba na to uważać.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Ja bym tam wody nie lał, bo zostaną zacieki i na kloszu i na zwierciadłach i będzie gorzej niż było. Jakiś czas temu myłem ale wacikiem kosmetycznym od środka - trochę gimnastyki i na pewno wyglądało lepiej niż wcześniej, ale w ksenonach to będzie więcej roboty bo trzeba wykręcić soczewki dla lepszego dostępu.TDi i tyle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PatronJa bym tam wody nie lał, bo zostaną zacieki i na kloszu i na zwierciadłach i będzie gorzej niż było.Zamieszczone przez Patronksenonach to będzie więcej roboty bo trzeba wykręcić soczewki dla lepszego dostępu.były:
jest:
Komentarz
-
Komentarz