Octavia Scout

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szywka
    Classic
    • 2012
    • 7

Octavia Scout

piotrek_gdy, piotrcar, :-) Dziękuję :-)
  • wlodar_pl
    Classic
    • 2011
    • 3

Octavia Scout

Witam

Mam kilka pytań odnośnie nowej Octavi Scout -szukałem na forum, przeglądałem testy i artykuły - pytałem też dealerów ale odpowiedzi nie są jednoznaczne wiec jeśli ktoś może pomoc to będę wdzięczny.

A mianowicie:

1. Czy "Reflektory ksenonowe (ze spryskiwaczami reflektorów)" - to te same reflektory jak w Superb -ie "Bi-ksenonowe reflektory przednie z funkcja adaptacji świateł AFS" (nie sądzę)
    bo przeczytałem gdzieś tu na forum że po FL w Octavi już są nowe Bi ksenony - co więcej potwierdził to pan w salonie (ale nadal nie jestem o tym przekonany)

2. Gdzie są umieszczone światła do jazdy dziennej LED - w lampach ? w światłach przeciwmgielnych? czy zupełnie osobno? - (w salonie nie wiedzieli)

3. Czy te wstawki z przodu i z tyłu zderzaka to prawdziwe aluminiowe wstawki czy tylko chromowany plastik.

4. Czy szyby Sun Set są czarne czy raczej zielonkawe?

z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

1. jak z fabryki odpowiedza ze sa bi xenony to tez nie bedziesz wierzyc?

4. sa ciemno zielone.

Komentarz

• wlodar_pl
        Classic
        • 2011
        • 3

Zamieszczone przez eX

4. sa ciemno zielone.
        i właśnie dlatego pytam - (bo ciągle tylko jakieś niejasne odpowiedzi) - nie dzwoniłem do fabryki wiec nie wiem co odpowiedzą - ale nadal Twoja informacja nie mówi mi czy światła ksenonowe w Octavi i Superb (gdzie jest jasno napisane ze to bi ksenon) to są te same światła. Jeżeli masz w swojej Octavi Bi ksenony to podziel się tą informacją (i/lub wytłumacz czemu jest taka różnica w opisie ksenonów na stronach Skody) - bez pisania jakiś dziwnych komentarzy.

Za info o zielonych szybkach dziękuje.

Komentarz

• rowerek
          Rider
          • 2010
          • 449

Zamieszczone przez wlodar_pl
          Zamieszczone przez eX

4. sa ciemno zielone.
          i właśnie dlatego pytam - (bo ciągle tylko jakieś niejasne odpowiedzi) - nie dzwoniłem do fabryki wiec nie wiem co odpowiedzą - ale nadal Twoja informacja nie mówi mi czy światła ksenonowe w Octavi i Superb (gdzie jest jasno napisane ze to bi ksenon) to są te same światła. Jeżeli masz w swojej Octavi Bi ksenony to podziel się tą informacją (i/lub wytłumacz czemu jest taka różnica w opisie ksenonów na stronach Skody) - bez pisania jakiś dziwnych komentarzy.

Za info o zielonych szybkach dziękuje.
          1. Światła w Octavii a Superbie to dwie rożne sprawy. Łączy je tylko to, że soczewka wygląda tak samo i mają moduły skrętne (przepraszam ale nie wiem do końca czy Octa ma bi-ksenony czy zwykłe ksenony-wszystkie info i testy Octy, które znam mowią o zwykłych Ksenonach). Zasadniczą różnicą jest to, że Superb posiada adaptacyjne światła tzn. dopasowujące strumień światła do prędkości i warunków na drodze. W Octavii dynamicznie zmienia się tylko zasięg świateł czyli po dociążeniu/odciążeniu samochodu same zmieniają wys. świecenia (zastępują pokrętło regulacji wys. świecenia w zwykłych światłach) natomiast w Superbie w zależności od prędkości zmienia się kierunek świecenia świateł, np. jak jedziesz do 50km/h to świecią niżej i na boki, jak jedziesz ponad 50km/h to świecą bardziej do środka, jak ponad 90km/h to się dodatkowo podnoszą by zwiększyć zasięg itp. Dodatkowo jak masz przez 2 minuty włączone wycieraczki i jedziesz do 70km.h to się światła obniżają i świecą na boki. Octa tego nie posiada.

2. Światła dzienne LED są umieszczone w miejscu przeciwmglielnych tak jak w Fabii RS.

3. Te nakładni na zderzaki to plasik. Metalowa osłona jest tylko pod silnikiem.

4. Tak jak napisał eX. Zielonkawe.

Komentarz

• wlodar_pl
            Classic
            • 2011
            • 3

Rowerek - dziękuje serdecznie za wyczerpującą odpowiedź.

Do moderatorów - myślę że można zamknąć temat.

Komentarz

Pracuję...