jesli oddzial zachodni bedzie sie ruszal to prosze o uprzedzenie sms z jakims rozsadnym wyprzedzeniem, raczej bede out of net a wybralbym sie.
numer katalogowy
Zwiń
X
-
numer katalogowy
Ostatnio jak już pisałem padł mi czujnik tempertaury więc postanowiłem go wymienić. Wyjąlem go, spisałem numer katalogowy (078 919 501B) i zacząłem poczukiwania w necie no i znazałem - wszytsko się zgadza tzn: 4 pinowy, niebieski ale .... numer kalagowoy nieco inny bowiem: 059 919 501 moja część jest na pewno oryginalna a sprzedawva również twierdzi, że to nie jest żaden zamiennik i również jest oryginalna - to skąd ta różnica w nr katalogowym? Bedzie pasować ta część do mojej OT?
Moja OT to '98 1.8 74KW
-
-
czasami producenci modernizują daną część, i zmieniają jej numer katalogowy. Wprowadzają to tzw. listami zmian - czyli stara część jest zastępowana nową - o innym nr katalogowym, ale przeznaczoną do danego typu silnika/pojazdu. Więc może to być to samo, ale nie twierdzę tego w kategorii" oczywiście, że tak".Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
czyli co czujnik temperatury cieczy o nr katalogowym: 078 919 501B może z powodzeniem być zastąpiony czujnkiem również oryginalnym ale o nr 059 919 501?
Te 078 mnie torszkę nipokoi bowiem ja mam te 078 a ten inny czunik ma 059 czyli jakby nei patzreć to biorąc na logikę wygląda jakby ten z 059 był gorszy do tego mojego a po drugie brakuje jeszce w nim tej literki B na końcu kodu.
Co o tym sądzicie?
Komentarz
-
-
mówię o czymś , z czym zetknąłem się , pracując na dziale części zamiennych : co prawda jeszcze w starej technologii tzw. "fiszek". Spisywało się nr wskazywany przez katalog, zamawiało, a przychodziła taczęść, tylko z innym nr katalogowym - po zmianach. Część oczywiście będąca zamiennikiem zamawianego elemetu. Jak sobie przypominam takie sytuacje dotyczyły np filtrów oleju, powietrza, ale również np simmeringów na wał korbowy, półosie napędowe. Więc tak jak w poprzednim poście: coś co ma inny nabity nr , nie musi być od razu częścia niewłaściwą. Producent wprowadził np jakieś zmiany- ulepszenia, i aby móc odróżnić część przed i po modernizacji nadaj jej nowy nr.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
wymieniam ten czujnik ponieważ ponoć jest zepsuty - przez niego wariują mi obtory w octavi. jaki bład w vagu wyskoczył to nie wiem bo tym zajmował się mechanik i to on okreśłił po kontoli vagiem, że czujnik jest uskzodzony. Wiem tylko, że mam niebieski a w sprzedazy jest dostępny tylko zielony i nie wiem czy go kupić czy bedzie wsppółpracować z moim silnikiem :-)
oznaczony jest G62
Komentarz
-
-
stefan86, Wyskoczyl mi taki blad w TDI
17664 - Engine Coolant Temp Sensor (G62), a wiec zagladnalem do mojej encyklopedii wiedzy z TDI i wyskoczylo cos takiego jak na obrazku. Na innym jest to zielone. Niestety moja organizcja czasu pracy jak zawsze nawala i mam czas rozebrac dwa inne auta, a zagladnac pod maske zeby zobaczyc jakiego kolou jest moj czujnik to juz nie. W 1.8 jest on tez z tej strony, ale troche inaczej polozony. Ale latwo bedzie znalescZałączone pliki
Komentarz
-
-
DTM
pewnie ten temat Ci pomoze rozwiac watpliwosci :wink: :arrow: http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=2869
ps. w skrocie to roznia sie wtyczka :idea:
Komentarz
-
w skrocie to roznia sie wtyczka
Komentarz
-
-
DTM
to ja napisze tak:
ETOS dla Octavii 1997-2000 pokazje da numery: (zalezne od numery VIN) 059919501 oraz 059919501A dla Octavii 2001-2003 tylko ten 059919501A
w Audi A3 dokladnie tak samo tzn: dla modeli 1997-2000 (zalezne od numery VIN) 059919501 oraz 059919501A a dla 2001-2003 juz tylko ten 059919501A
co dziwne to to ze ETKA dla Audi A3 1997-2000 podaje dwa modele (zalezne od numery VIN) 078919501B oraz 059919501A a dla 2001-2003 tylko ten 059919501A
do ETKI Skody nie mam dojscia
mysle jednak ze przez analogie dojdziesz co i jak moze byc zastosowane :wink:
Komentarz
-
stefan86, jak możesz to podaj kod silnika, ale z tego co widze to czujnika o numerze 078 919 501B nie ma w tym modelu, http://www.skoda-shop.pl/ na tej stronce jest czunik taki ale z koncowka C, warto zadzwonic i zapytac wiem ze wszystkiego nie maja w cenniku,
Regards
JK
[ Dodano: Nie 04 Cze, 06 16:58 ]
stefan86, moze pytanie nie jest właściwe ale to napewno silnik 1.8 74kW ?
Komentarz
-
Komentarz