Z waszych wpisów wynika że 1.8TSI chleje średnio 1 literka więcej niż dziadek 1.8T. Bo z tego co pamiętam przy niezłym pociskaniu na trasie nie miałem więcej niż 7.5 z kompletem załogi na pokładzie.
zaliczona dziura w drodze
Zwiń
X
-
moje aukcje allegro :
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2832058Tagi: Brak
-
-
Witam.
Wczoraj wpakowałem się w dziurę, która była na srodku drogi. Na oponie i feldze nie ma śladu. Nie odczuwam żadnego ściągania ani bicia.
Czy myślicie, że jest się czym przejmować i jechac na jakies sprawdzenie, czy raczej nic się nie stało?
Czy orientujecie sie jak bardzo jest wetrzymałe zawieszenie octavii II?
Pozdrawiam
Marcin
-
-
marcink_1, jeśli masz wątpliwość zgłaszaj do ubezpieczyciela drogi, przynajmniej zrobisz sobie zbieżność za darmo, jeśli nie jesteś mechanikiem skąd masz wiedzieć jaki jest efekt Twojej przygody ? Ja przerobiłem to w Matizie z tym, że u mnie były widoczne skutki (kołpak, felga, opona, zbieżność) dostałem zwrot za wszystko plus koszt zakupu drugiej gumy, bo na osi muszą być obie identyczne.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcink_1I tak już po czasie, więc jak coś będzie nie tak to będę myślał później
Czasem zdarza się tak że mimo iż policja będzie, spisze protokół itp. to można nic nie zdziałać jeżeli zarządca drogi ustawił jakiekolwiek znaki ostrzegawcze o uszkodzonej nawierzchni, bądź wykaże że szkoda powstała wyłącznie przez ciebie (np. przekroczenie prędkości, jak było ograniczenie z powodu uszkodzonej "dziurawej" nawierzchni) kiedyś trafiłem taki odcinek drogi. Ograniczenie do 30 z powodu uszkodzonej nawierzchni , niestety jechałem 80 bo się śpieszyłem do domu. Porządne łupnięcie, efekt: krzywa felga i opona do wymiany - przecięta.
W tą samą dziurę wpadło jeszcze dwóch gości przede mną i rozmawiali już z policją.
Jakby nie było zawsze w takim przypadku należy wezwać policję żeby uniknąć później rozczarowania przy dochodzeniu odszkodowania.Fojutowo 2011
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcink_1Narazie wygląda że wszystko oki. I tak już po czasie, więc jak coś będzie nie tak to będę myślał później. Jeżeli felga i opona cała, to chyba reszta też powinna być oki. Wydaje się mi , że pierwsza leci felga.
Komentarz
-
-
jesli kierownica nie przekrecila sie zauwazalnie, felga jest niepokrzywiona, a auto podczas jazdy na wprost nie ucieka na boki to nic sie nie stalo. na pocieszenie powiem Ci, ze ja zaliczylem juz tyle wyryw, ze nie sposob tego zliczyc, a na razie nic niepokojacego nie zauwazylem, wbrew pozorom zawieszenie nie jest takie miekkie, wrecz powiedzialbym odwrotnie, dlatego wedlug mnie daj sobie spokoj ze sprawdzaniem i szukaniem problemow na sile
a co do wyrwy to nie pierwsza, nie ostatnia
Komentarz
-
Komentarz