ja tesh moze jako widze sie przejade
szyba ani drgnie
Zwiń
X
-
szyba ani drgnie
Dzisiaj po wejsciu do auta szyba zjechala na sam dol, potem nie dalo sie jej juz do konca zamknac, probowalem chwile i ostatecznie podjechala do gory ale teraz juz nie zjezdza slychac tylko prace silniczka. Co sie popsulo? Czy jakbym ja zostawil niedomknieta to byloby lepiej - wtedy jeszcze sie ruszala w dol i do gory ale nie do konca. Jaki naklad finansowy i czasu jest potrzebny aby to naprawic?:: O1 AXR Kombi
-
-
Mialam podobna awarje 2 RAZY!!! Moze byc to awaria podnosnika szyby (zakladam, ze masz elektryke). W Twoim samochodzie nie powinnien wystapic ten problem, gdzy podnosniki zostaly juz zmodernizowane, ale nigdy nie wiadomo. W ASO beda polecali wymiane calego podnosnika (podnosnik ok. 230 + folia na drzwi ok 50 i do tego robocizna nawet 100 za drzwi). Proponuje Ci najpierw otworzyc drzwi i zobaczyc w czym tkwi sek. Moze dasz rade to sam naprawic, czasami plastik (lacznik pomiedzy szyna podnosnika, a trzymakiem szyby) wyskakuje z prowadnicy i nie chce wskoczyc, lub tak jak u mnie wyskakuje, a podnosnik ciagnac niszczy go i nie ma juz nic do zbierania. Ja mam namiar na hurtownika, ktory sprowadza trzymaki z tymi plastkowymi lacznikami, wiec jezeli nie znajdziesz napisz. Sprobuje sie wtedy z nim skontaktowac i skonsultowac problem. Jezeli nie chce sie zamknac sprobuj podeprzec to jakim kolkiem drewnianym (uwaga moze sie opuscic i deszcz moze zaplamic fotel). W ASO strasza, ze jezeli kombinuje sie przy ruszaniu szyba to silniczek moze sie spalic (najtaniej znalazlam za 500). Ale nic sie nie martw. Jestesmy w klubie, a tu sie pomaga.
Powodzenia!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pulseslychac tylko prace silniczka.
Biorąc pod uwagę dość wysoką cenę zestawu naprawczego, warto się zastanowić czy warto się z nim męczyć. WYmiana całego mechanizmu jest bezproblemowa. POWODZENIA
Komentarz
-
-
lec
u mnie objaw idenyczny, poszla linka. w takim przypadku niestety trzeba wymienic calosc, na allegro nie maja calych zestawow. Najgorse jest to ze w drugich drzwiacg tez zaczyna m juz trzec cos...
Komentarz
-
sam mam dwie lewe rece i malo rozsadnych alternatyw odnosnie naprawy tej szyby wiec zadzwonilem do ASO :twisted: gosc powiedzial ze rozbieraja drzwi i patrza co to moze byc i potem moge zdecydowac czy robie to u nich czy nie mowi, ze najtansze rozwiazanie tego problemu zaczyna sie od 50-70zl ale trzeba to obejrzec zanim ta cene sie potwierdzi.:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
rezon, z folia/gabka to podobno jest tak, ze w nowszych octach to podobno bardzo czesto ladnie odchodzi a w starszych roznie bywa, jakby poszla folia/gabka to dodatkowo doszloby ok. 40zl - tak zeznawal gosc w serwisie.
Jak sie wybiore to dam znac co z tego wyszlo, najgorzej z czasem :evil::: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Pulse mnie się raz udało zdjąć bez uszkodzenia folii, ale za drugim już nie chciała się przykleić. Odnośnie cen to za wymianę możesz zapłacić 50-70zł . Ale tylko za robociznę. Niestety materiał w tym przypadku to znacznie większa kwota. Ja wymieniałem sam. Nie ma z tym problemu. Teraz ma O2, więc na razie nic nie grzebię.
Komentarz
-
Komentarz