szyba ani drgnie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TAnnA
    Drive
    • 2007
    • 44

szyba ani drgnie

ja tesh moze jako widze sie przejade
  • Pulse
    Rider
    • 2006
    • 461

szyba ani drgnie

Dzisiaj po wejsciu do auta szyba zjechala na sam dol, potem nie dalo sie jej juz do konca zamknac, probowalem chwile i ostatecznie podjechala do gory ale teraz juz nie zjezdza slychac tylko prace silniczka. Co sie popsulo? Czy jakbym ja zostawil niedomknieta to byloby lepiej - wtedy jeszcze sie ruszala w dol i do gory ale nie do konca. Jaki naklad finansowy i czasu jest potrzebny aby to naprawic?
    :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• ewa.saganowska
      Ambiente
      • 2006
      • 165

Mialam podobna awarje 2 RAZY!!! Moze byc to awaria podnosnika szyby (zakladam, ze masz elektryke). W Twoim samochodzie nie powinnien wystapic ten problem, gdzy podnosniki zostaly juz zmodernizowane, ale nigdy nie wiadomo. W ASO beda polecali wymiane calego podnosnika (podnosnik ok. 230 + folia na drzwi ok 50 i do tego robocizna nawet 100 za drzwi). Proponuje Ci najpierw otworzyc drzwi i zobaczyc w czym tkwi sek. Moze dasz rade to sam naprawic, czasami plastik (lacznik pomiedzy szyna podnosnika, a trzymakiem szyby) wyskakuje z prowadnicy i nie chce wskoczyc, lub tak jak u mnie wyskakuje, a podnosnik ciagnac niszczy go i nie ma juz nic do zbierania. Ja mam namiar na hurtownika, ktory sprowadza trzymaki z tymi plastkowymi lacznikami, wiec jezeli nie znajdziesz napisz. Sprobuje sie wtedy z nim skontaktowac i skonsultowac problem. Jezeli nie chce sie zamknac sprobuj podeprzec to jakim kolkiem drewnianym (uwaga moze sie opuscic i deszcz moze zaplamic fotel). W ASO strasza, ze jezeli kombinuje sie przy ruszaniu szyba to silniczek moze sie spalic (najtaniej znalazlam za 500). Ale nic sie nie martw. Jestesmy w klubie, a tu sie pomaga.
      Powodzenia!

Komentarz

• Paweł T
        Elegance
        • 2006
        • 784

A może urwała się linka i nawija Ci tylko jedną stronę. Kilkukrotne takie coś prowadzi do uszkodzenia rolki, bo nawinie się na nią za dużo linki.
        TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• rezon
          RS
          • 2006
          • 1894
          • Volvo
          • AKL 1.6 MPI 101 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Pulse
          slychac tylko prace silniczka.
          stawiam na plastikowe spinki linki zestaw naprawczy na Allegro ok. 99zł. Miałem dwa razy w O1 taką awarię. Niestety za każdym razem skończyło się na wymianie całego mechanizmu z uwagi na praktyczną niemożliwość rozplątania linki. Jak będziesz delikatnie obchodził się z folią na drzwiach to nie będziesz jej musiał wymieniać. Jak ją uszkodzisz to niestety będzie Ci lało do środka.
          Biorąc pod uwagę dość wysoką cenę zestawu naprawczego, warto się zastanowić czy warto się z nim męczyć. WYmiana całego mechanizmu jest bezproblemowa. POWODZENIA

Komentarz

u mnie objaw idenyczny, poszla linka. w takim przypadku niestety trzeba wymienic calosc, na allegro nie maja calych zestawow. Najgorse jest to ze w drugich drzwiacg tez zaczyna m juz trzec cos...

Komentarz

• Pulse
              Rider
              • 2006
              • 461

sam mam dwie lewe rece i malo rozsadnych alternatyw odnosnie naprawy tej szyby wiec zadzwonilem do ASO :twisted: gosc powiedzial ze rozbieraja drzwi i patrza co to moze byc i potem moge zdecydowac czy robie to u nich czy nie mowi, ze najtansze rozwiazanie tego problemu zaczyna sie od 50-70zl ale trzeba to obejrzec zanim ta cene sie potwierdzi.

Komentarz

• rezon
                RS
                • 2006
                • 1894
                • Volvo
                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Napisz później jak się to skończyło. Jak będą Cię chcieli skasować za folię to powiedz, aby oddali starą bo chciałeś zobaczyć jak wygląda. Możliwe, że zamontują z powrotem starą - różnie z tym bywa - a będą chcieli kasę za nową. Nie jest tania. ALe może masz uczciwych serwisantów.

Komentarz

• Pulse
                  Rider
                  • 2006
                  • 461

rezon, z folia/gabka to podobno jest tak, ze w nowszych octach to podobno bardzo czesto ladnie odchodzi a w starszych roznie bywa, jakby poszla folia/gabka to dodatkowo doszloby ok. 40zl - tak zeznawal gosc w serwisie.
                  Jak sie wybiore to dam znac co z tego wyszlo, najgorzej z czasem :evil:

Komentarz

• Paweł T
                    Elegance
                    • 2006
                    • 784

Jakoś nie chce mi się wierzyć że możesz zapłacić 50-70zł. Raczej przygotuj się na wymianę mechanizmu. 50-70zł to oni wezmą za czyszczenie mechanizmu.
                    TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• rezon
                      RS
                      • 2006
                      • 1894
                      • Volvo
                      • AKL 1.6 MPI 101 KM
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Pulse mnie się raz udało zdjąć bez uszkodzenia folii, ale za drugim już nie chciała się przykleić. Odnośnie cen to za wymianę możesz zapłacić 50-70zł . Ale tylko za robociznę. Niestety materiał w tym przypadku to znacznie większa kwota. Ja wymieniałem sam. Nie ma z tym problemu. Teraz ma O2, więc na razie nic nie grzebię.

Komentarz

Pracuję...